Съвместима ли е газовата уредба от автомобил пълна електронна инжекция , на автомобил пълна механична инжекция?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Прехвърляне на газова уредба.
Свий
X
-
До: Прехвърляне на газова уредба.
Първоначално публикуван от TrOfi Преглед на мнениеСъвместима ли е газовата уредба от автомобил пълна електрична инжекция , на автомобил пълна механична инжекция?
Коментар
-
-
За да не пускам отделна тема, ще питам тук.
Как безопасно да изпусна газта от пълна /42л./ бутилка?
Автомобилът не е в движение т.е. не може да си я изконсумира сам, а искам да сменя бутилката.
Мислех да я режа с флекса......... ммммайтапя се разбира се!
Коментар
-
Внимаваи,защото изпарената газ е по-тежка от въздуха,наслоява се в ниските места и си чака.Аз бих го направил в открито поле(ливада) без присъствие на хора.Пожарникар съм,и скоро ходихме на взрив на газ-източвали бутилка,но пред къщата,газта по ниското,та в мазето,а там котле.Трима отидоха в болница с тежки изгаряния.Това в Банкя.Калин Владов,09РСПБЗН
Коментар
-
Затова и питам по-знаещите.
Значи няма някаква специална технология,
просто отвъртам кранчето донякъде и оставям колата на ветровито място.
Всъщност нея не мога да я преместя сега
/иначе щях да я оставя да работи на газ ден-два, на всичко отгоре е на охраняем /открит/ паркинг.
До нея има чисто ново X5
Коментар
-
Вариантите са два, оставаш си газта в бутилката, затваряш крановете и е откачаш, или отиваш в полето (добре е да има и вятър, поне лек) отвиваш тръбата от изпарителя, (обикновенно е 6мм) слагаш и маркуч да е 2-3-4м извън колата по посока на вятъра и включваш газовия клапан....ще съска, ще мирише, ще се обледенява ...и така, добре е свободния край на маркуча да го хванеш със нещо да не се размахва от струята
Дори да си затворил крановете, в тръбичките ще има налягане и ще ти "съска" силно поне30сек
П.П. И Калин ти е отговорил професионално...та ако нещо ти е проблем зънкай да се дотъркалвам и да го мислим...ама не каза защо искаш да сменяш бутилката0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение...ама не каза защо искаш да сменяш бутилката
Бях забравил, че е пълна
Искам да сложа нова с всички документи и прегледи.
Май ще я сваля и можем да проведем контролиран взрив някъде в полето.
Някой иска ли да стреля по пълна газова бутилка?
Коментар
-
Аз съм прехвърлял газ от стара в нова бутилка. На изхода се завива тръбичката и след монтажа на новата бутилка се свързва с нея. Отвиваш кранчетата и газта влиза в новата бутилка.
Разкачаш тръбичките и отваряш кранчето на старата бутилка за да изпусне остатъчното налягане. Утилизацията можеш да обезопасиш допълнително, като свалиш нивомера, и ми го дадеш
Ако искаш можем заедно да направим операцията"Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнениеАз съм прехвърлял газ от стара в нова бутилка. На изхода се завива тръбичката и след монтажа на новата бутилка се свързва с нея. Отвиваш кранчетата и газта влиза в новата бутилка.
Разкачаш тръбичките и отваряш кранчето на старата бутилка за да изпусне остатъчното налягане. Утилизацията можеш да обезопасиш допълнително, като свалиш нивомера, и ми го дадеш
Ако искаш можем заедно да направим операцията
В резултат няма ли да получим две полупълни бутилки ?
Иначе ако ти кажа какво извращение ми се върти в главата, но ..трай сърце.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар