Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прехвърляне на газова уредба.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Прехвърляне на газова уредба.

Съвместима ли е газовата уредба от автомобил пълна електронна инжекция , на автомобил пълна механична инжекция?
    Последно редактирано от Ясен; 29-03-09, 10:06. Причина: и това електрична, какво ли значи?

До: Прехвърляне на газова оредба.

Не е съвместима.

Коментар

До: Прехвърляне на газова уредба.

Първоначално публикуван от TrOfi Преглед на мнение
      Съвместима ли е газовата уредба от автомобил пълна електрична инжекция , на автомобил пълна механична инжекция?
      Това нищо не говори. Трябва да кажеш каква е газовата уредба и на какъв автомобил си се засилил да я слагаш. В общия случай, може да се прехвърли. А може и да не може.

Коментар

Бутилката е БРЦ,изпарителя и клапаните са Ловато.Емулатора е Д&М. Била е на ланчия капа 5цилиндъра и искам да я сложа на ауди 90 5цилиндъра, но механична инжекция.
        Последно редактирано от Ясен; 29-03-09, 11:49. Причина: Има и буква Ъ в цялата работа.

Коментар

Значи е обикновена газова уредба с плочка. Може да се постави на каквото си искаш, стига да знаеш какво правиш.

Коментар

Може да се прехвърли, но ще ти трябват някои допълнителни части, други ще останат излишни...
            На изпарителя трябва да направиш байпас на гърба на мембраната за ниското и такива неща...
            ПроС гАзар... 0883 353 299 Ивайло

Коментар

А бихте ли ми препоръчали някъде в София където да ми я прехвърлят и колко горе долу ще ми излезе само работата.

Коментар

При мен цената само на труда е 100 лв, мисля можеш да намериш до около 60 най-ниско, но на повечето колеги не им се занимава, защото винаги има подводни камъни при втората ръка...
                ПроС гАзар... 0883 353 299 Ивайло

Коментар

За да не пускам отделна тема, ще питам тук.

Как безопасно да изпусна газта от пълна /42л./ бутилка?

Автомобилът не е в движение т.е. не може да си я изконсумира сам, а искам да сменя бутилката.

Мислех да я режа с флекса ......... ммммайтапя се разбира се!

Коментар

Внимаваи,защото изпарената газ е по-тежка от въздуха,наслоява се в ниските места и си чака.Аз бих го направил в открито поле(ливада) без присъствие на хора.Пожарникар съм,и скоро ходихме на взрив на газ-източвали бутилка,но пред къщата,газта по ниското,та в мазето,а там котле.Трима отидоха в болница с тежки изгаряния.Това в Банкя.
                    Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Затова и питам по-знаещите.
                      Значи няма някаква специална технология,
                      просто отвъртам кранчето донякъде и оставям колата на ветровито място.

Всъщност нея не мога да я преместя сега
                      /иначе щях да я оставя да работи на газ ден-два, на всичко отгоре е на охраняем /открит/ паркинг.
                      До нея има чисто ново X5

Коментар

Вариантите са два, оставаш си газта в бутилката, затваряш крановете и е откачаш, или отиваш в полето (добре е да има и вятър, поне лек) отвиваш тръбата от изпарителя, (обикновенно е 6мм) слагаш и маркуч да е 2-3-4м извън колата по посока на вятъра и включваш газовия клапан....ще съска, ще мирише, ще се обледенява ...и така, добре е свободния край на маркуча да го хванеш със нещо да не се размахва от струята
                        Дори да си затворил крановете, в тръбичките ще има налягане и ще ти "съска" силно поне30сек
                        П.П. И Калин ти е отговорил професионално...та ако нещо ти е проблем зънкай да се дотъркалвам и да го мислим...ама не каза защо искаш да сменяш бутилката
                        Последно редактирано от дядо владо; 29-06-09, 09:05. Причина: Допълнение
                        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                          ...ама не каза защо искаш да сменяш бутилката
                          Щото вече е на 'нам колко години и се чува как я яде ръждата.
                          Бях забравил, че е пълна

Искам да сложа нова с всички документи и прегледи.

Май ще я сваля и можем да проведем контролиран взрив някъде в полето.
                          Някой иска ли да стреля по пълна газова бутилка?

Коментар

Аз съм прехвърлял газ от стара в нова бутилка. На изхода се завива тръбичката и след монтажа на новата бутилка се свързва с нея. Отвиваш кранчетата и газта влиза в новата бутилка.
                            Разкачаш тръбичките и отваряш кранчето на старата бутилка за да изпусне остатъчното налягане. Утилизацията можеш да обезопасиш допълнително, като свалиш нивомера, и ми го дадеш
                            Ако искаш можем заедно да направим операцията
                            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                              Аз съм прехвърлял газ от стара в нова бутилка. На изхода се завива тръбичката и след монтажа на новата бутилка се свързва с нея. Отвиваш кранчетата и газта влиза в новата бутилка.
                              Разкачаш тръбичките и отваряш кранчето на старата бутилка за да изпусне остатъчното налягане. Утилизацията можеш да обезопасиш допълнително, като свалиш нивомера, и ми го дадеш
                              Ако искаш можем заедно да направим операцията
                              Е, хубо де, ама преливането ще приключи като се изравнят наляганията в двете.
                              В резултат няма ли да получим две полупълни бутилки ?

Иначе ако ти кажа какво извращение ми се върти в главата, но ..трай сърце.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X