Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За или Против газова уредба на G Class?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• За или Против газова уредба на G Class?

Здравейте колеги, искам да чуя вашето мнение относно газова уредба на Г класа. Става дума за 230GE или 300GE, модел 463, 90-93г.

Кой вид уредба е по добре - обикновена или инжекцион (скъпата)?
    Спада ли много мощността при каране на газ?
    Вреди ли много на двигателя?
    Какъв разход дава при 230GE и при 300GE? Градко / извънградско?
    Кои марки уредби са за предпочитане?

Патувам всеки път 100тина км извънградко, докато стигна offroad-a за който ми трябва G-то. Главно за карането по асфалта ми трябва газта.

До: За или Против газова уредба на G Class?

1 На газ падат конете малко.
    2 Не вреди на мотора,но може да ти избие дросела.
    3 На М103 / шестака / ще си иска инжекционна газова,другия не го знам.
    4 идея нямам какьв разход дава,но поне 15% горница от разхода на бензин може да очакваш.Това някой с газово да го каже.

Принципно аз сьм против ако нямаш резервен дросел за тая кола.Ако ти настроят газовата както трябва може и да нямаш проблеми.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
      2 Не вреди на мотора,но може да ти избие дросела.
      Колега, на кое викаш "дросела" ?

Коментар

Е на това в дясно.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Винаги твърдо против газовите уредби на каквато и да е кола
          Последно редактирано от Ясен; 13-03-09, 13:10. Причина: по-умерен тон

Коментар

Колега на GE 230 ако сложиш газова бутилка губиш много мощност той и без това си е слаб двигатела ще омалее бая. Аз съм против газовите бутилки! Но всичко си е до човека който кара джипа, пробвай някоя джипка която е на газ и самичък ще се увериш.

Поздрави

Коментар

Не знам за другите - но ето и моето мнение .
              Твърдо ДА за газова уредба !
              На какъвто и да е модел или мощност на двигателя. Карам на газ от 1988 година - Волга ГАЗ -24 - разход 15/100 ; 1991 г.-бус ФИАТ Дукато - 2000 кубика - разход 12/100 ;
              На Буса навъртях 400 хиляди - без основен ремонт . Палеше и зимата на ГАЗ. Накрая го ползвах за Джип ( намаше още Форум) - и счупих оста на маслената помпа към делкото - резултат - ЗА ОСНОВЕН РЕМОНТ ......
              Отваряне и ..... просто запекли сегменти и износване като за първи ремонт -около 25 стотни. Никакви поражения от километрите на ГАЗ.
              Затова - думи колко се износва двигателя на ГАЗ - само който не е видял на живо може да говори.
              (подчертавам - бус на 1 година , и зимата пали на газ- постоянно , работно магаре за тъговия с перални - и така 9 години ).
              Личен опит споделям , а не чути приказки .
              После малко Дизел и от 2 години - и на Метан- две БМВ ета- 318 и 320
              Навъртам им по 30 - 40 хиляди на година.( и чукам на дърво - сещайте се ) .Едното е с обикновена уредба , другото с инжекционна газова .
              Разликата - слабо доловима ( не повече от 10 % ) като мощност , но за парите - 6.5 лв/100 среден разход( лева , не литри). Когато искам където искам - там съм .
              Отплеснах се , но исках да споделя опит - за да бъда разбран.
              И за капак - Диското ми е на ........ГАЗ . 13/100 магистрала ( до 150 км/ч), 18/100 натоварено градско и 22 - 23 в гората.( 3.5i - 8 цилиндъра). Това с най дървената газова - обикновена .
              Предишното Диско също беше на Газ - купи го човек от Форума - предполагам ще ви каже същите данни . Това е !
              Няма да говоря за Екология и подобни ......
              Който е против - нека да сподели своя опит( не празни думи ) - за да стигнем до консенсус - че важно е кой майстор ти слага и регулира газовата уредба . Другото са само страхове и незнание .
              Затова - според мен - смело газова уредба , но.... подходящ майстор !

Коментар

Ако не ти стигат кинтите - слагай пропан, метан или каквото е по-ефтино. А в другите случаи сипвай това за което е произведена.

Коментар

Слагай газов инжекцион, и не му мисли.
                  В мощността няма да усетиш разлика. На двигателя не вреди. Караш 2х по-евтино. Разхода се вдига с около 10-15%.
                  Мнения от типа „колко е селско“ и т.н. не би трябвало да интересуват един трезвомислещ човек, затова няма да коментирам. Нека „гражданите“ да плащат двойно на 100км, и да се кефят от тази мисъл

П.П. - с газов инжекцион проблеми с гърмене няма да имаш (това, което e писал BENZBOSS). С обикновена газова изобщо не си струва да се занимаваш.

Коментар

За да го задаваш тоя вьпрос по тоя начин май парите са фактор.От мен един сьвет ако да не карам газово в момента.

Вземи най-добрата газова която можеш да намериш и намери най-добрия газаджия който да ти я монтира.По-добре пари за газова ведньж от това да си кьсаш нервите и банковата сметка всеки месец.

Дросел за мойта едната е 1375.00 $Трябва да сьм много смел за да сложа евтина газова уредба с идеята,че ще спестя нещо.Това не е дильрска цена,при дильра е поне двойно.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Тоа Мерецедес кат го гледам е с механична инжекция ... която има само един проблем с газта и тва е разпределителя на горивото. Тоа разпределител не обича да думка в него щото му спуква една мембрана и после леко става трудно с бензина. Газов инжекцион (конвенционален) трудно мое а се сложи, щото компа на газовия инжекцион е пиджи-бек т.е. използва оригиналното инжекторно време на ЕКУ-то и само го модофицира. Проблема е, че тоа Мерцедес нема ЕКУ.

П.С. Това дето Бенцбоса го е показал е 'дебитомера' не дросела....дросела е по него..ма па е там понеже не се вижда.

П.С. Всъщност съжденията ми са напразни....щото колегата никъде не спомена дали двигатлите са механични инжекции или не!
                      Последно редактирано от Andrei; 07-03-09, 00:01.

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                        Не знам за другите - но ето и моето мнение .
                        Твърдо ДА за газова уредба !
                        На какъвто и да е модел или мощност на двигателя. Карам на газ от 1988 година - Волга ГАЗ -24 - разход 15/100 ; 1991 г.-бус ФИАТ Дукато - 2000 кубика - разход 12/100 ;
                        На Буса навъртях 400 хиляди - без основен ремонт . Палеше и зимата на ГАЗ. Накрая го ползвах за Джип ( намаше още Форум) - и счупих оста на маслената помпа към делкото - резултат - ЗА ОСНОВЕН РЕМОНТ ......
                        Отваряне и ..... просто запекли сегменти и износване като за първи ремонт -около 25 стотни. Никакви поражения от километрите на ГАЗ.
                        Затова - думи колко се износва двигателя на ГАЗ - само който не е видял на живо може да говори.
                        (подчертавам - бус на 1 година , и зимата пали на газ- постоянно , работно магаре за тъговия с перални - и така 9 години ).
                        Личен опит споделям , а не чути приказки .
                        После малко Дизел и от 2 години - и на Метан- две БМВ ета- 318 и 320
                        Навъртам им по 30 - 40 хиляди на година.( и чукам на дърво - сещайте се ) .Едното е с обикновена уредба , другото с инжекционна газова .
                        Разликата - слабо доловима ( не повече от 10 % ) като мощност , но за парите - 6.5 лв/100 среден разход( лева , не литри). Когато искам където искам - там съм .
                        Отплеснах се , но исках да споделя опит - за да бъда разбран.
                        И за капак - Диското ми е на ........ГАЗ . 13/100 магистрала ( до 150 км/ч), 18/100 натоварено градско и 22 - 23 в гората.( 3.5i - 8 цилиндъра). Това с най дървената газова - обикновена .
                        Предишното Диско също беше на Газ - купи го човек от Форума - предполагам ще ви каже същите данни . Това е !
                        Няма да говоря за Екология и подобни ......
                        Който е против - нека да сподели своя опит( не празни думи ) - за да стигнем до консенсус - че важно е кой майстор ти слага и регулира газовата уредба . Другото са само страхове и незнание .
                        Затова - според мен - смело газова уредба , но.... подходящ майстор !

Тука твърдо подкрепям колегата.

Преди и аз мислих че е смешно да си на газ. Но от както със 10лв ходя до Бургас и обратно /от Нс/ си промених мението.
                        4г карах едно 318 и не му сложих газ защото мислих "да го сменям"..
                        Еми смених го временно с клапаново зверче и на него не сложих газ.

А още не са ми вдигнали паметник във Нефтохима.

Кръсника кара на газ от 15г и сменя колите всеки сезон/ такъв му е
                        характера/ и проблеми сериозни не съм видял.
                        Чат пат настройка и това е.

Диското ми сега е на газ. Обикновенна система ама слагана в Италия.
                        Ами да ви кажа върви като змей и харчи на половина на мотора ми

Вече с городост спирам на колноката за газ!
                        [IMG]http://kachi-snimka.info/images/bfi1236759624s.GIF[/IMG]

Коментар

Първоначално публикуван от ACCELERATOR Преглед на мнение
                          Караш 2х по-евтино.
                          Я ме осветли как става номера на китайката,че съм малко неграмотен.
                          Може и с Теоремата на Питагор пак ще разбера.

Коментар

Първоначално публикуван от Andrei Преглед на мнение
                            П.С. Това дето Бенцбоса го е показал е 'дебитомера' не дросела....дросела е по него..ма па е там понеже не се вижда.

П.С. Всъщност съжденията ми са напразни....щото колегата никъде не спомена дали двигатлите са механични инжекции или не!
                            Ма аз и така можех да му го покажа,но трудно се разбира.

МАФ 995.00 $

Дросел 370.00 $

Па сьвсем ако искате стерео излизам да го разглобя и снимам.
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

карам в момента и 318 и 320 на метан .
                              За всички предубедени - моля , заповядайте на демонстрация .
                              На 320 даже сложих чип тунинг - за 2 000 км , но се оказа излишно и сега стои свален - ако някой търси да си купи - евтино !
                              <изтрито>

И още по темата :
                              Показвам друг пост , на друг колега и от друга тема - там е обобщено харченето за различните марки . Благодаря на колегата направил тази таблица ! Темата -"Колко ви харчи ..." - на 20 страница е поста .

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                              Много ми хареса таблицата на адрес:
                              http://spreadsheets.google.com/pub?k...B0WMgw-1hKB4WQ влез тук и потърси твоята марка !
                              БЛАГОДАРЯ МНООГО на тези, които са я създали!
                              Последно редактирано от Ясен; 13-03-09, 13:15. Причина: отговорът на заяждането е махнат

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X