Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся (здрава/повредена) сонда за тороидална бутилка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Търся (здрава/повредена) сонда за тороидална бутилка

Не мога да намеря темата, където беше обяснено как се качва.

В общи линии под коментара ти отдолу както пишеш има един бутон "управление на прикачените файлове". От там можеш да добавиш една по една...

Ако не се справиш ми ги пусни на george.gatev маймунка gmail.com . Аз ще ги кача тук.
    Георги Гатев

Коментар

Пуснал съм ти снимките на мейла
      БЕНЗИН НЕ!!!ГАЗ ВЪВ КРЪВТА!!!

Коментар

Първоначално публикуван от ctefan Преглед на мнение
        Пуснал съм ти снимките на мейла
        Благодаря. Пускам ги тук.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16
        Георги Гатев

Коментар

От това, което виждам ислиза че към изпарителя се смуче от синята тръба, минава през клапана и отива към изпарителя. Дебелата алуминиева тръба е насочена към горната част на бутилката и ако стане гаф тя изпуска налягане и изпарения на пропан бутан, а не течна фаза?
          Мога ли ако имам клапан и място мога ли да го монтирам максимално близо до сондата и по този начин да си имам допълнителната защита?

Видях дължината за поплавъка - супер, благодаря.
          Георги Гатев

Коментар

Я аз да задам един свързан въпрос:

Електрическият клапан, който е в самата сонда, пропуска ли наобратно (от изпарителя към бутилката) когато е изключен? Ако не, какво става при топлинно разширение на газта в тръбата до изпарителя, която е само течна?

В тази връзка: trimata, мисля, че не бива да има два обикновени клапана за газ един след друг.

Коментар

Първоначално публикуван от trimata Преглед на мнение
              От това, което виждам ислиза че към изпарителя се смуче от синята тръба, минава през клапана и отива към изпарителя. Дебелата алуминиева тръба е насочена към горната част на бутилката и ако стане гаф тя изпуска налягане и изпарения на пропан бутан, а не течна фаза?
              Мога ли ако имам клапан и място мога ли да го монтирам максимално близо до сондата и по този начин да си имам допълнителната защита?

Видях дължината за поплавъка - супер, благодаря.
              Няма никакъв проблем да монтираш клапана там,но трябва да е с нипел,а не с парче тръба.Факта че тези сонди са предназначени да предпазват бутилкатата от опасно налягане и температура над-400гр.ме кара да си мисля че не е по-добре защото при евентуално повишение на налягането няма от къде да се разтовари,а ако го няма тръбата няма да издържи,а сондата която имаш трябва да има също този клапан за да има ефект от клапана който мислиш да сложиш.Клапана за който говориш вероятно е магистрален(стандартен за газова уредба без значение марка и модел)и неговата функция е да спре притока на газ към редуктор-изпарителя.Тези сонди са ново поколениено но и цената им е от новите 135лв.за жалост

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Я аз да задам един свързан въпрос:

Електрическият клапан, който е в самата сонда, пропуска ли наобратно (от изпарителя към бутилката) когато е изключен? Ако не, какво става при топлинно разширение на газта в тръбата до изпарителя, която е само течна?

В тази връзка: trimata, мисля, че не бива да има два обикновени клапана за газ един след друг.
                Правилно няма нужда но ако желае няма проблем само да изпълни по-горните условия и ще стане.Относно газта в тръбата която остава между двата клапана не мисля че е проблем,тръбата едвали ще издържи над 40 бара и ще се спука но едва ли ще направят някоя беля 20-30грама газ.Клапана не пропуска в обратна посока при никакви условия.

Коментар

...едва ли ще направят някоя беля 20-30грама газ.Клапана не пропуска в обратна посока при никакви условия.
                  Хм, това да нямаш АГУ малка беля ли е? От първия по-слънчев ден?

Коментар

Хм, това да нямаш АГУ малка беля ли е? От първия по-слънчев ден?
                    Не мисля че е така!!!Първо тръбата се намира под колата,което значи че не я пече слънце,Второ стандартната смес пропан-бутан е с нормално налягане 16,9 бара за да достигне налягане над 35 бара(на толкова отговарят медните тръби за агу по тюв сертификат)трябва да се достигне тампература от над.....140градуса!!!Трето ако това стане значи "МАЙСТОРА" поставил тръбата я е опрял в испускателната тръба (по-нормативи трябва да е на най-малко 10 см.Четвърто:сервизът монтирал уредбата ти дава гаранция 1 година поне при мен е така и не вярвам да си сложи "главата в торбата" за 20 лв.(толкова струва 5.5метра тръба).И да изясним нещо колкото слънцето пече бутилката толкова пече и тръбата(дори по-малко)но всичко е наред нали?Спукани тръби от удари съм сменял,но раздути или спукани от налягане все още не съм и се надявам да е така.И накрая да ти кажа че тръбата е дебела почти 1 мм.(по-точно 0.9мм.)Направи си изводи и за друго:Защо се ползва медна тръба,а не от друг материал?Тя се раздува и поема спокойно температурните разлики,а и здравината е напълно достатъчна нали?Все пак това са го измислили много по-умни от нас.
                    П.П.Взех ли изпита или...

Коментар

...И да изясним нещо колкото слънцето пече бутилката толкова пече и тръбата(дори по-малко)но всичко е наред нали?...
                      Не е еднакво. В тръбата има само течна газ, а в бутилката - течна макс. 80%, другото е газообразно. Така че, налягането не расте еднакво, ако и двете са затворени.

Ако от тръбата може да минава в бутилката, всичко е наред, но ако от двете страни на тръбата има добре затворен клапан, крива работа.

Същия проблем го имат и бензиновите клапани, но те откровено проускат, когато когато налягането е в обратна посока. Пък и маркучите за бензин са все пак малко разтегливи.

Не те изпитвам, трябва ми информация, и то рядко срещана. Това, че всеки ден работиш едно нещо не значи, че си се замислял за всяка дреболия. Затова така ти изглежда.

Коментар

Не е еднакво. В тръбата има само течна газ, а в бутилката - течна макс. 80%, другото е газообразно. Така че, налягането не расте еднакво, ако и двете са затворени.

Ако от тръбата може да минава в бутилката, всичко е наред, но ако от двете страни на тръбата има добре затворен клапан, крива работа.

Същия проблем го имат и бензиновите клапани, но те откровено проускат, когато когато налягането е в обратна посока. Пък и маркучите за бензин са все пак малко разтегливи.

Не те изпитвам, трябва ми информация, и то рядко срещана. Това, че всеки ден работиш едно нещо не значи, че си се замислял за всяка дреболия. Затова така ти изглежда.
                        Имаш право наистена,но кажи ми кой или какво ще нагрее тръбата,след като и двамата знаем къде се намира?

Коментар

Няма никакъв проблем да монтираш клапана там,но трябва да е с нипел,а не с парче тръба.Факта че тези сонди са предназначени да предпазват бутилкатата от опасно налягане и температура над-400гр.ме кара да си мисля че не е по-добре защото при евентуално повишение на налягането няма от къде да се разтовари,а ако го няма тръбата няма да издържи,а сондата която имаш трябва да има също този клапан за да има ефект от клапана който мислиш да сложиш.Клапана за който говориш вероятно е магистрален(стандартен за газова уредба без значение марка и модел)и неговата функция е да спре притока на газ към редуктор-изпарителя.Тези сонди са ново поколениено но и цената им е от новите 135лв.за жалост
                          Въпросът, който сега възниква е има ли смисъл от клапан, който е непосредствено след сондата? Той не замества ли сачмата, която е на изхода?

Идеята на клапана, който изпуска от високото налягане е да не избухне. Като изпуска, то огъня се "подхранва", но горенето е по-равномерно и безопасно. От там нататък уплътнението на газовата бутилка е за тази цел, нали? За да може ако има изтичане на газ то да е извън купето, а не вътре?
                          ТУК има едно фимлче и като гледам точно този клапан, за който говорим изпуска. След като бутилката е изолирана от купето, то по-голяма част от топлината излиза навън (личи си към края на материала): http://vdmotorsport.gr/product_info.php?products_id=43
                          Георги Гатев

Коментар

Имаш право наистена,но кажи ми кой или какво ще нагрее тръбата,след като и двамата знаем къде се намира?
                            7 атмосфери на градус за течния пропан-бутан. Не му трябва много нагряване. Сега се разходи при -10 и влез в гаража на +10. Бинго.

Коментар

Първоначално публикуван от trimata Преглед на мнение
                              Въпросът, който сега възниква е има ли смисъл от клапан, който е непосредствено след сондата? Той не замества ли сачмата, която е на изхода?

Идеята на клапана, който изпуска от високото налягане е да не избухне. Като изпуска, то огъня се "подхранва", но горенето е по-равномерно и безопасно. От там нататък уплътнението на газовата бутилка е за тази цел, нали? За да може ако има изтичане на газ то да е извън купето, а не вътре?
                              ТУК има едно фимлче и като гледам точно този клапан, за който говорим изпуска. След като бутилката е изолирана от купето, то по-голяма част от топлината излиза навън (личи си към края на материала): http://vdmotorsport.gr/product_info.php?products_id=43
                              Всичко е е точно така,за клапана и уплътнението на бутилката.Аз лично не бих сложил клапан там,а за съчмата която казваш тя е предпазен клапан който отваря при налягане,а клапана който искаш да сложиш ти се задейства от електромагнит и не може да бъде предпазен затова си го сложи до изпарителя и си ок.

Коментар

7 атмосфери на градус за течния пропан-бутан. Не му трябва много нагряване. Сега се разходи при -10 и влез в гаража на +10. Бинго.
                                За градусите може да поспорим но мисля че е излишно ако ми отговориш на няколко въпроса:Защо не се раздуват тръбите,или да се пръснат,какво ги спира?На кои уредби се монтират "НИВОМЕРИ по 01(знаеш ли какво означава това?)И защо ги предлагат основно тях след като са опасни(според теб)И накрая по-твоите сметки за разходката и гаража налягането в тръбата ще е 20.7=140 бара,а не атмосфери нали е флуид а не газ!!!!Каква е тази тръба и защо не я ползваме за метан след като е толкова добра или става нещо друго????Но какво е то???

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X