Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся (здрава/повредена) сонда за тороидална бутилка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търся (здрава/повредена) сонда за тороидална бутилка

Трябва ми сонда (може и повредена) за тороидална газова бутилка. Приблизителните размери на бутилката са:
    диаметър: 60 см.
    височина: 20 см.
    вътрешен диаметър: 15 см.

Аз имам сонда за нормална бутилка и трябва да видя какво преправяне е необходимо в поплавъка и тръбичката, която смуче газ, за да стане.

ПП. И схема с размери би ми свършила работа.

Благодаря предварително за помощта.
    Георги Гатев

До: Търся (здрава/повредена) сонда за тороидална бутилка

Еднакви са сондите. Или поне има еднакви модели. От особената гледна точка на сондата, между сектор от тороида и цилиндър няма особена разлика. И фланците са еднакви.

Хубаво нещо е тороидната бутилка. Жалко, че не може на Нива.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Еднакви са сондите. Или поне има еднакви модели. От особената гледна точка на сондата, между сектор от тороида и цилиндър няма особена разлика. И фланците са еднакви.

Хубаво нещо е тороидната бутилка. Жалко, че не може на Нива.
      Мерси за отговора.
      Гърловините им са еднакви, сондите за тях са еднакви, разликата е в дължината на рамото на поплавъка и "засмукващата" тръба. Точно ня ми трябва да открия.
      Георги Гатев

Коментар

На вид е същото само че и поплавъка, и засмукващата тръба са изкривени като дъга, за да влезе от централния отвор напред в бутилката. Засмукването трябва да е възможно най-ниско в бутилката, поплавъка на око.
        Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

Първоначално публикуван от trimata Преглед на мнение
          Точно ня ми трябва да открия.
          Не се занимавай с излишни неща! тръбата се реже или криви, същото е и с поплавъка по принцип газовите работят с течната част на газта, която чак в изпарителя се изпарява (той и за това е изпарител) т.е. тръбата ти трябва да стига до дъното на бутилката. Ако имаш въпроси звънкай
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Мерси за отговора.
            Гърловините им са еднакви, сондите за тях са еднакви, разликата е в дължината на рамото на поплавъка и "засмукващата" тръба. Точно ня ми трябва да открия.
            Тороидни бутилки има поне 4 различни обеми. Формите отделно, не са еднакви. Просто ще подрязваш и кривиш докато ти стане.

Коментар

Благодаря за отговорите,
              Питах, за да не се лутам. Ако случайно има някаква специфична дължина и ъгъл на огъване. Благодаря за отговорите. Другата седмица като почнат монтажите ще ги документирам подробно.
              Георги Гатев

Коментар

специфична дължина и ъгъл на огъване.
                Смисъла на поплавъка е да затвори пълненето, така че бутилката да не се пълни повече от 80%. Това пък се прави с цел като се загрее в останалите 20% да се разширява течния газ, за да не избие отнякъде ... Ако ще купуваш нови, попитай ( не съм в час с точните изисквания ) по-новите по евроизисквания имаха някакви допълнителни клапи и управления на сондата Звънкай ако имаш нужда от още помощ
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                  Смисъла на поплавъка е да затвори пълненето, така че бутилката да не се пълни повече от 80%. Това пък се прави с цел като се загрее в останалите 20% да се разширява течния газ, за да не избие отнякъде ... Ако ще купуваш нови, попитай ( не съм в час с точните изисквания ) по-новите по евроизисквания имаха някакви допълнителни клапи и управления на сондата Звънкай ако имаш нужда от още помощ
                  Да, 80-те % са ми ясни. Доклкото знам изискванията са газта да е херметически отделена от купето (сондата да е в изолирана пластмасова кутия, газопроводите да са в гофрирана пластмасова тръба). Аз се сдобих с тороидална турска (атикер) бутилка, дадоха ми и капак за горната и част, така че да е отделена. Тъй като сондата която имам е за нормална бутилка трябва да и преправя поплавъка и хобота.

Мерси.
                  Георги Гатев

Коментар

Здравейте всички тук.Първо искам да се извиня ако засегна някого,но нещата стоят така:Имам сервиз за газови уредби и съм на ТИ със всичко за тях,отговорите ви са малко далеч от истината но ако имате въпроси ще ви помогна с радост.За ториадалната бутилка ще ти кажа че има 24,30,34,39,42 и 48литра които се различават по следното:Вътрешна гърловина на 30 градуса,външна на 30 и на 0 градуса,височина от 194-240мм.ако те интересува нещо повече съм тук-питай.
                    БЕНЗИН НЕ!!!ГАЗ ВЪВ КРЪВТА!!!

Коментар

Първоначално публикуван от ctefan Преглед на мнение
                      Здравейте всички тук.Първо искам да се извиня ако засегна някого,но нещата стоят така:Имам сервиз за газови уредби и съм на ТИ със всичко за тях,отговорите ви са малко далеч от истината но ако имате въпроси ще ви помогна с радост.За ториадалната бутилка ще ти кажа че има 24,30,34,39,42 и 48литра които се различават по следното:Вътрешна гърловина на 30 градуса,външна на 30 и на 0 градуса,височина от 194-240мм.ако те интересува нещо повече съм тук-питай.
                      Здрасти,
                      Благодаря за готовността за отговор. Бутилката ми е Атикер, купена от София газ комерс, вместимост според човека 43 л. Височина 200 или 220мм, вътрешна гърловина. Имам сонда за нормална бутилка.

Въпросът, който имам е: Има ли някаква схема под какъв ъгъл и с каква дължина да бъдат поплавъка и всмукателната тръба? Като гледам на външен вид сондата е еднаква, освен разликата в нещата, за които писах по-горе.

Предварително ти благодаря за отговора.
                      Георги Гатев

Коментар

Бутилката която имаш може да стане без проблем,тръбата на сондата е сгъната на 30градуса,ти трябва да я сгънеш на 45гр.и да я скъсиш до толкова че като сложиш сондата на мястото и да не опира в дъното,леко като надигнеш долния край трябва да осещаш че тръбата опира в дъното,за поплавака няма как да го направиш защото на стандартния нивомер поплавака се движи на страни а нивомера дето го имаш се движи по вертикала затова поплавака се реже и не се ползва.Новите нивомери по-евростандарти са със предпазен клапан който се стопявя при температура над 400 градуса и изхвърля газта навън през втора тръба която се намира също на сондата и е извита към горния край на бутилката за да изтиче газова фаза,тази сонда има клапан който е с електроагнит и не пуска газ докато не се подаде напрежение 12в.Не си писал нищо за това какъв ти е нивомера да ти кажа по точно и защо не си купиш нова да ти е мирна главата а се мъчиш да откриваш топлата вода.Както и да е ако има друго питай ще ти отговоря.

Коментар

Първоначално публикуван от ctefan Преглед на мнение
                          Бутилката която имаш може да стане без проблем,тръбата на сондата е сгъната на 30градуса,ти трябва да я сгънеш на 45гр.и да я скъсиш до толкова че като сложиш сондата на мястото и да не опира в дъното,леко като надигнеш долния край трябва да осещаш че тръбата опира в дъното,за поплавака няма как да го направиш защото на стандартния нивомер поплавака се движи на страни а нивомера дето го имаш се движи по вертикала затова поплавака се реже и не се ползва.Новите нивомери по-евростандарти са със предпазен клапан който се стопявя при температура над 400 градуса и изхвърля газта навън през втора тръба която се намира също на сондата и е извита към горния край на бутилката за да изтиче газова фаза,тази сонда има клапан който е с електроагнит и не пуска газ докато не се подаде напрежение 12в.Не си писал нищо за това какъв ти е нивомера да ти кажа по точно и защо не си купиш нова да ти е мирна главата а се мъчиш да откриваш топлата вода.Както и да е ако има друго питай ще ти отговоря.
                          Сондата, която имам мисля, че има този клапан. Пише 25 bar на него с червено и имам чуството, че е точно ако стане пожар да почне да испуска посепенно и да гори, а не да гръмне. Нивото в бутилката се показва със стрелка, като се сменя капачето отгоре, за да може и в купето да се показва оставащото ниво.

Поплавъкът ми като гледам се движи описвайки окръжност (виж снимките).

Като почна да я монтирам, може би тази седмица ще пиша по-подробно. Все някакво решение ще се намери .
                          Прикачени файлове
                          Георги Гатев

Коментар

Утре ще снимам сондата от различни ъгли за да ти стане ясно всичко.За клапана си прав точно това му е функцията,ако поплавака описва окръжност-няма проблем ще ти кажа точната дължина и ще се на седмото небе,обаче ман ме притеснява нещо друго:сондата която виждам е "TOMASETO" или нейно копие и незнам след като я монтираш на мястото и ще можеш ли да завиеш двете тръби,понеже бутилките с вътрешна гърловина са най-трудни за монтаж и друго бутилката отгоре трябва да има капак,а отдолу да е уплътнена към купето тръбите да излизат през средата за да се получи вентилиран отвор.

Коментар

Светнете ме как да кача няколко снимки.Пробвах ама явно нещо не правя както трябва

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X