Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Регулиране на вакумен изпарител Lovato

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Регулиране на вакумен изпарител Lovato

Първоначално публикуван от vanka.ta Преглед на мнение
    А за какво служи това винтче?
    Прилича на обезвъздушително винтче за водния кръг.

Коментар

Доколкото четох по темата за регулирането това винче е за пускане на газ за празния ход.

Това го има само,че на електрическите изпарители,а не на вакумните.
      Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

За друго винтче говориш. Разлика между електрическите и вакуумните изпарители има само една - на вакуумните има мембрана, а на електрическите - електромагнит, за включване. Всичко друго е еднакво.

Винтът за празния ход винаги е оформен така, че да се регулира с ръка, а не с инструмент.

Коментар

Ето снимка на въпросното винтче . При мен е развито на 1/2 оборот.След 4-5 оборота двигателя гасне.
          Прикачени файлове
          Спорът ражда истината, а нуждата - изобретението!

Ако тръгнеш след муха, непременно ще стигнеш до лйно! /партийна поговорка/

Коментар

Оп! Такова не съм виждал в Ловато.

Коментар

Такива има само на електрическите изпарители.
              Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Ясно.

Коментар

съжалявам, че се намесвам толкова късно,но сега прочетох поста.Това винтче регулира качеството на газово-въздушната смес напразен ход,затова е подострено-т.е.-играе ролята на жиглиор.Навремето имах проблем с изпарител ловато-подобен на този който ползваш/поне от към п.х./.Беше се събрала мръсотия по резбата , която не позволяваше въпросният винт да се завие достатъчно.Разрешение на проблема-подходящ метчик.

Коментар

Първоначално публикуван от vanka.ta Преглед на мнение
                    Ето снимка на въпросното винтче . При мен е развито на 1/2 оборот.След 4-5 оборота двигателя гасне.
                    Това винтче навий докрай - до пълното му затваряне. Особено при инжекционен двигател. Функционалността му при всички Ловато, с които съм се занимавал е спорна. Прави си всички настройки при навит докрай винт (трябва да има и О-пръстен)
                    Разходът (експериментално) със затворен винт е доста надолу.
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

При навито винтче до край
                      междуградско - 13.8 л./100км.
                      градско София - 16-18.5л./100км.
                      След навиването се забелязва леко нестабилна работа на двигателя на празен ход до към 60 градуса .
                      Спорът ражда истината, а нуждата - изобретението!

Ако тръгнеш след муха, непременно ще стигнеш до лйно! /партийна поговорка/

Коментар

Този винт позволява преминаването на газ директно в колектора, без да я спират клапаните на редуктор-изпарителя. Служи за уж по-лесен старт. Опитът ми показва, че единственият ефект от развиването му е преразход.
                        Компенсирай нестабилността с регулатора за празен ход и дроселите на тройника. Имай предвид, че преобеднената смес не води до големи икономии а до влошена динамика и риск от прегаряне на бутало или клапан
                        реглажът е желателно да се прави в реални условия - т.е. на пътя, защото работата на ПХ е различна от тази при натоварване.
                        А разходът, който си написал за извънградско е определено висок. При 90 км/ч на 5 скорост Нивата гори около 10/100...
                        Трупърът ми 2.6 е падал на 9/100 при подобни условия.
                        Важно е тръбите от изпарителя до карбуратора да имат малко аеродинамично съпротивление - т.е. къси по възможност и широки.
                        Последно редактирано от Scrapheap; 10-09-08, 11:24.
                        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Това значи ли, че тройника трябва да бъде максимално близо до карбуратора та тънкия маркуч след него да бъде много къс.
                          И такава разлика в горенето между газ бензин 10% аз 4-та год. не мога да постигна на моя звяр 131.Бензин от 65/100км. до 100/100км. на газ от115/100км. до 200/100км.Никаква разлика в парите само дето на газ по-добре работи.Смених вече 3 изпарителя.Ако някой ми каже къде е заровено кучето почерпката е от мен.

Коментар

А отоплението на изпарителя къде е свързано? С какви маркучи?

Коментар

"Боби" пак ще чешем клавиатурата напразно! Първо има "търси" из темите!
                              Проверка и подмяна на свещи, кабели, капачка и т.н. газта е в пъти по-чувствителна към "лош" ток трябва да си сигурен че всичко е О.К. Пиши и какви са били трите изпарителя да не би да са за по-малка мощност - тогава ще си седят винаги отворени до край и "дзверчето" ще лапа Утре ако не забравя ще питам човек с повече опит по темата.
                              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Изглежда твърде късно влязох във форума и прочетох тази тема...
                                Та на въпроса защо автомобилът харчи повече. Ще си послужа с една сентенция на Конфуций:"Много е трудно да хванеш черна котка в тъмна стая при отворени прозорци и особено тогава, когато котката я няма!" Искам да кажа, че "котката" я няма там където предишните колеги предположиха. Според мен "котката" се крие на две места:1.Въздушният филтър - трябва да е чист, защото ако е запушен тогава двигателят смуче повече газ. 2. Съединителят трябва да е добре регулиран за да не може на по -високите предавки да буксува и оттам - двигателят да лапа повече газ за да достигне желаната скорост. А мисля, че е така защото прочетох от самия собственик, че двигателят му работи добре и даже по-добре отколкото на бензин. Значи проблеми с токове и свещи няма. Това е.
                                sigpicНЕ ТРУПАЙТЕ ПАРИ! ТЕ СА СРЕДСТВО ЗА ЖИВОТ! ПОЛЗУВАЙТЕ ГИ ВСЕКИ ДЕН!(Ванга)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X