Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за свързване на обикновена газова

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за свързване на обикновена газова

Имам следното питане.
    Понеже съм с обикновена газова, на която съм махнал ключа за превключване, на конектора има 4 кабела. Червено и синьо, правя мост между тях защото карам само на газ. Но има и още 2 кабела бежово и черно. По принцип като махна моста, между червено и синьо колата върви на бензин. Въпроса ми обаче е по какъв начин се спира подаването на бензин? Имам усещането, че като направя моста просто се задейства газовия клапан и започва подаването на газ, а бензина върви паралелно...

От: Въпрос за свързване на обикновена газова

Ами по принцип се слага реле което прекъсва масата или плюса на бензиновите инжектори /спроед зависи от майстора/, когато колата е на газ за да не работят напразно, и следва избора да прекъснем ли бензиновата помпа или не когато колата работи на газ.Винаги можеш да изключиш принудително захранването на бензиновите инжектори за да не работят и да видиш има ли разлика.

Коментар

Ако няма бял кабел, със синия се правят и двете неща - спира се бензина и се пуска газ.

Иначе белият кабел пуска бензина.

Червеният е плюс от контакт, кафевият сигнал от бобина, черният маса.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Ако няма бял кабел, със синия се правят и двете неща - спира се бензина и се пуска газ.

Иначе белият кабел пуска бензина.

Червеният е плюс от контакт, кафевият сигнал от бобина, черният маса.
        Значи всичко е наред и не меси горивата. Инача аз бензиновата помпа я изключвам от бушона. Но когато патуваш на дълъг път не е много удобно да вадиш бушони...

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
          Значи всичко е наред и не меси горивата. Инача аз бензиновата помпа я изключвам от бушона. Но когато патуваш на дълъг път не е много удобно да вадиш бушони...
          Всичките тия еквилибристики не можеш ли да ги игнорираш с един оригинален превключвател-тъкмо няма да направиш някое късо или да не постигнеш първа космическа някой ден.....
          МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
            Всичките тия еквилибристики не можеш ли да ги игнорираш с един оригинален превключвател-тъкмо няма да направиш някое късо или да не постигнеш първа космическа някой ден.....
            Не мога. С моста при контакт газовия клапан започва да подава газ, и така мога да запаля директно на газ. С превключвателя първо иска да завърти на бензин, и тогава минава на минава на газ. Както каза Ясен сигурно чака сигнал от бубината. Затова превклчвателя ми седи в жабката и си карам така.
            Не знам защо като ми е включена бензиновата помпа, дори като карам на газ ми се струва, че бензина намалява, затова се усъмних, да не би нещо да не е наред...
            .

Коментар

Не мога. С моста при контакт газовия клапан започва да подава газ, и така мога да запаля директно на газ. С превключвателя първо иска да завърти на бензин, и тогава минава на минава на газ. Както каза Ясен сигурно чака сигнал от бубината. Затова превклчвателя ми седи в жабката и си карам така.
              Не знам защо като ми е включена бензиновата помпа, дори като карам на газ ми се струва, че бензина намалява, затова се усъмних, да не би нещо да не е наред...
              .

Разбрах,но мисля че с две ключета ефектно сложени на таблото пак ще стане!Едното изключва бенз.помпа,другото включва газовия клапан при подаден контакт-т.е.ще изведеш плюса от контактния ключ!
              Когато решиш да бензчинстващ просто им разменяш позициите.Може да ги интегрираш в плочка от корен от орех с инкрустации на положенията....като на мерцедес
              МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

намери си читав ключ

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  намери си читав ключ
                  Оригиналния ми ключ е този Преди време бях ходил да търся при газаджия, даде ми един още по автоматичен с един път като натиснеш на газ, 2-път на бензин, и като задържиш бутона при палене уж палил на газ... Изобщо не сработи. Газаджията каза, че няма да стане да взема някакъв си ключ и да го сложа. Най малкото трябва да се сменя конектора...

Коментар

Аз също не мога да препоръчам. Вместо специален ключ съм захранил АГУ от веригата за бензиновата помпа. Така имам перфектна защита от изгасване която работи и без да омотавам кабела за високо напрежение с кафявата жица.

Коментар

Оригиналния ми ключ е този Преди време бях ходил да търся при газаджия, даде ми един още по автоматичен с един път като натиснеш на газ, 2-път на бензин, и като задържиш бутона при палене уж палил на газ... Изобщо не сработи. Газаджията каза, че няма да стане да взема някакъв си ключ и да го сложа. Най малкото трябва да се сменя конектора...

А какъв е проблема, пак да си вземеш този Фобоски превключвател и да си го сложиш??? Прави точно това което искаш, пали или на бензин или на газ.
                      Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

На на пали на газ както казах. Търси бензин за да направи един оборот и после пуска газта

Коментар

Аз пък имах ключ който имаше три режима - само газ, само бензин и палене на бензин с прехвърляне на газ над някакви обороти. И беше някакъв съвсем безименен и струваше 5лв.

Ама тази кола вече не е в мен.

Коментар

Има ключове , които си палят на това, което си избрал, намери си такъв, не вярвам да са свършили .
                            подаръци за мъже от FACOM
                            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                              Има ключове , които си палят на това, което си избрал, намери си такъв, не вярвам да са свършили .
                              + това ще си имаш и защитата на газ-5 секунди пуска газ и ако не "усети" индукцията от омотания проводник около високото напрежение,я гаси.
                              Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X