Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Принципен въпрос за работа на газова уредба

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Принципен въпрос за работа на газова уредба

Чл. 118. Непосредствено преди първото запълване с втечнен въглеводороден газ след монтаж или ремонт газопроводите, стационарните резервоари, жп цистерните и автоцистерните се продухват с азот или друг инертен газ така, че съдържанието на кислород в тях да спадне под 1 на сто. Допуска се газопроводите да се продухват с пари от втечнен въглеводороден газ.

За това няма да ги стигнем онези от белите страни, че въпреки че е написано по наредбите ние си знаем - ами от малко въздух нищо няма да стане.
    ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
    Е250 1998-продаден
    Субару Пустош

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
      А как влияе вида на запалителната уредба върху възможността/вероятността за гърмежи ?
      ЕДИС и производните системи с "празна" искра много по-лесно предизвикват гърмежи. Когато накараш "работната" искра да изгуби аванс със смотана смес, "празната" искра също закъснява и в определен момент закъснява до след отварянето на смукателния клапан, откъдето идва прясна, готова за запалване горивна смес. С делко или с отделни бобини на свещите ефектът се постига много по-трудно и обикновено изисква да има неизправност още някъде.

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
      Моятa бутилкa е 50литровa и е под купето,при -20 пaля нa бензин и след рaботa 3-4 минути минaвaн нa гaз ,проблеми не съм имaл никогa,при -15 пaля директно нa гaз.
      Радвай се. Имал си късмет по газстанциите.

Първоначално публикуван от Вико Преглед на мнение
      Аз пък друго "усещам" и се чудя... Вървенето е променливо в зависимост от количеството газ в бутилката. Има ли вариант?
      Има. Има и няколко обяснения, едното от тях е точно въздух в бутилката.

Коментар

Момчета само да ви кажа, докато умувате за съотношения в сместа, пропан бутан и къде повече лъжат,че У България, ама ONLY тук, има агенция за контрол на горивата, дето няма методика за контрол на газообразните горива .От друга страна защо пък да има при тая наредба ? Та, ако някъде ви се струва че може да ви лъжат дали наистина не ви лъжат ? И още един повод за размисъл,докато съвсем добронамерено допускате че само бъркат съотношението на бутана ами ако в сместа изобщо няма пропан или бутан ? Ами те са с акциз, що да не сложим друго - пропен,бутен или пък нещо не съвсем просто като формула просто да не е с акциз ?Кой ще ни хване ,че нас никой не ни търси бе.
        Посетете сайта ми : http://mashini-plazmeno-riazane.com

Коментар

Първоначално публикуван от stivemaster Преглед на мнение
          ...И още един повод за размисъл,докато съвсем добронамерено допускате че само бъркат съотношението на бутана ами ако в сместа изобщо няма пропан или бутан ? Ами те са с акциз, що да не сложим друго - пропен,бутен или пък нещо не съвсем просто като формула просто да не е с акциз ?Кой ще ни хване ,че нас никой не ни търси бе.
          Теоретично пропен, бутен и всякакви други чудеса ако се продадат в този вид си имат акциз. Акцизът е определен на калория и почти няма значение какво точно е забъркано, стига да е газообразно и да гори. Сега, че контролът е малко афиф - той си е афиф и за пропана и бутана.

Прочее, пропен и бутен са по-скъпи като суровина за полимери и ако някой вече ги е отделил от сместа и през ум няма да му мине да ги продаде за гориво даже и заради акциза. Ако не знаете полипропиленовите (полипропенови) тръби от какво се правят - от пропен се правят. Въпреки това, пропенът е обичаен замърсител в пропан-бутановите смеси. Той има изключително ниско октаново число (нещо като 70), образува смоли и поради това количеството му в сместа (теоретично!) е нормирано. На практика кой ти спазва норми тука като е по-евтино да не ги спазва.

Но основно ни цакат с бутан. Щото по-евтин от пропана.

Коментар

Доста бисери и в тази тема.
            Да кажа само на колегата,който си мисли че при -20 колата няма да му върви на газ.Е ще върви и при-20 и даже и при -30 без да грееш никакви бутилки.На единия ми автомобил бутилката е отвън под купето и си движа и при -27/тук където живея и работя температурите са рекордни зимата за страната/.
            Витарата ми също си движи без проблем,без да сгрявам бутилката и да я пълня с въздух./Това за въздуха направо е върха на сладоледа в темата.

От 1998 година карам коли само на ГАЗ и досега не ми се е случвало да не вървят зимата/виж дизели съм виждал да не вървят особено при -27/.Имам и бордови УАЗ,койо вместо резервоари има 2 газови бутилки,т.е. при -27 пали и върви на ГАЗ,а бутилките няма как да ги сгрея.Зимата се ползвачесто и нямам спомен да не се е движил поради проблем с газта.
            п.п. А бе аз комай съм голям късметлия с тези газифицирани автомобили,толкоз години да не закъсам
            " И най-тъмната нощ е обречена на изгрева...."

Коментар

Незнам дали ще се зачетат моите 5 стотинки..Няколко дни работих в склад дълбоко замразяване(ел. техник съм) -27 градуса,мотокарчето кое ползвахме на бутилката му пишеше само Бутан.Забравихме го,леко умишлено няколко часа в камерата изгасено..запали си като момченце а беше цялото в лед...
              Това се случва в Германия.

Коментар

Е явно не е само бутан.

Коментар

Първоначално публикуван от mdn Преглед на мнение
                  Незнам дали ще се зачетат моите 5 стотинки..Няколко дни работих в склад дълбоко замразяване(ел. техник съм) -27 градуса,мотокарчето кое ползвахме на бутилката му пишеше само Бутан.Забравихме го,леко умишлено няколко часа в камерата изгасено..запали си като момченце а беше цялото в лед...
                  Това се случва в Германия.
                  И е било с летна ГАЗ,нали?
                  Естествено че ще запали,след като всичко му е изправно по газовата уредба и запалителната система на двигателя.При работа на ГАЗ е важно всичко по запалителната система да ти е изправно,тъй като и малката неизправност се отразява на работата.Също така и редовната смяна на консумативи,като свещи,мембрани на изпарител,въздушни и газови филтри.
                  А не българската ни работа-свещите предписание на производителя на мпс да се сменят на 40к,да ама те си ми работят и аз ще си ги карам 100к и т. н.
                  И после виновна ни колата,газовата,горивото и т. н.А то причината в собственика или мърлявите "майстори " по така наречените "сервизи",примери бол.

П.П.Изпарението е физичен процес при който се отнема топлина от външната среда.То може да бъде предизвикано и без да се нагряват течностите,т.е. и по механичен път и т.н.Така че то се случва и при отрицателни температури и няма как да не се случи и в бутилката с втечнен газ и да ви остане налягането 1 бар.
                  Как ли топлят климатиците зимата като отнемат топлина от външната среда ,а?
                  Последно редактирано от komstiza; 04-03-16, 07:57.
                  " И най-тъмната нощ е обречена на изгрева...."

Коментар

Абе да ви кажа, ако е само бутан май няма да е толкова зле, аз лично от такава или такава съм много доволен.Вдига по висока температура отколкото преди с голяма бутилка и пропан бутан и няма никакъв пушък и сажди.А съдържанието на пропан е 1/4.Не знам какво ни наливат на тези газостанции, но успях да видя с очите си ,нещо което оборва физичните закони.
                    Един мой приятел, има сервиз и при едно от моите посещения там, гледам едно от момчетата му, да се опитва да запали пърлачка, с малка 5л бутилка .Изхаби си момчето запалката и не може и не може.Размириса се зверски на газ.По едно време моя човек се усети и се развика "кво прайш бе да е...а мама му, ще ни взривиш" и сигурен че ще се справи от раз - "дай тука да ти покажа".И бам - греда,нищо не става. Отвиха крана и отвътре, изляха нещо като тоник, който се газира при разклащане но не се изпарява ????? Баси номера и изкаш колата да върви?

Коментар

Първоначално публикуван от stivemaster Преглед на мнение
                      ...Отвиха крана и отвътре, изляха нещо като тоник, който се газира при разклащане но не се изпарява
                      Чист бутан. Той кипи при 0 градуса по целзий. Когато има половин-един процент пропан на студено изглежда точно като газирана вода.

Коментар

Еми да ни е честита новата придобивка, е сега вече адаптивния компютър с OBD и променливото газоразпределение, вече ще заработят "точно както смятат италианците".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X