Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Много трудно палене на газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Много трудно палене на газ

От известно време ми прави впечатление, че паленето на газ е много трудно(паля директно на газ). Днес примерно въртях 4 пъти и чак на 5тото запали. Освен това преди да почна да въртя, давам на контакт и изчаквам около 5-6 секунди за да се събере малко газ в изпарителя...
    Изпарителя ми е на около година, до сега не съм му сменял мембрани и не съм го чистил.
    За сравнение, лятото палеше от 2 врътвания максимум. Чудя се дали проблема му е от студеното време(което все пак е доста над 0-та) или е за чистене и затова ми прави номера...?!

От: Много трудно палене на газ

А ако леко настъпиш педала на газта и го задържиш така докато врътнеш ключа ?
    подаръци за мъже от FACOM
    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
      А ако леко настъпиш педала на газта и го задържиш така докато врътнеш ключа ?
      Ще го пробвам и това. До сега това беше принципа. Давам контакт изчаквам няколко секунди и въртя...

Коментар

Някога да си източвал кондензат от изпарителя?

Коментар

Иначе има една пробка в най-ниската точка на изпарителя, от там излиза една гняс с мирис на втасал чесън, източи я, но ако е малко няма да се промени нищо.
          подаръци за мъже от FACOM
          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Някога да си източвал кондензат от изпарителя?
            От както съм с този не съм. Затова се чудих дали не е за почистване или за смяна на мембрани...
            Предполагам трябва да е малко загрял преди да го източа

Коментар

Има смисъл да е загрял. Има смисъл да се източва на около 5000км (нищо че смърди).

Коментар

Да питам и аз, тъй като ми предстои да ползвам газ на новата придобивка. Казаха ми, че смяна на мембрана е главоболна работа и после много трудно се догаждало. По-добре било цял изпарител на старо отколкото смяна на мембраната.
                сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
                  Да питам и аз, тъй като ми предстои да ползвам газ на новата придобивка. Казаха ми, че смяна на мембрана е главоболна работа и после много трудно се догаждало. По-добре било цял изпарител на старо отколкото смяна на мембраната.
                  И кво викаш, на себе си нямаш доверие дотолкова, че да си смениш мембраните, но на господин Некой ще повярваш, че изпарителят, който ти предлага/продава е в пълна изправност!?

П.П. При елементарните вакуумни изпарители за ладоподобните автомобили може и да си купиш направо нов, щото цената на ремонта е съизмерима с цената на нов турски, но некой засукан изпарител за един табун жребци е с цената на 10-тина ремонтни комплекта за него.
                  Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                  Из "Златния телец"

Коментар

Това е някой от модерните газаджии дето ако уредбата няма дупка за включване на компютър е главоболна.

На мен смяната на мембрани на изпарител BRC или Lovato с комплект оригинални абсолютно винаги е ставала (общо 10-ина пъти на мои и на близки коли) и никога не съм имал главоболия от тях. Изпарителят става като нов и изисква донастройка след 200-500км. Веднъж съм се борил с неоригинален ремонтен комплект и нямаше детайл който да пасне напълно. Но пак работеше после нормално (не знам колко време обаче).

Изпарителят за да е стигнал до продажба на старо значи нещо не му е наред.

Коментар

. По-добре било цял изпарител на старо отколкото смяна на мембраната.
                      Изпарителя дори турски,но нов. Нормалния живот при моята експлоатация е 4-6г. и направо сменям с нов изпарител. Ако цената се разпредели на 80-100хл. км.(турските 40-70лв. италианските 90-130лв.).......мисля ,че няма нужда от коментар.

Коментар

пьрво изчисти филтьрчето на газовия клапан и ако несе оправи,копуваш нов изпарител/от турските/40-45лв.караш 2-3г.докато стане пак сьщото и пак от начало.смяната на мембрани е безмислено.

Коментар

п.п. и турските изпарители стават. Малко по-бързо им бягат настройките от на италианските ама те повечето коли не са чак толкова прецизно нагласени изначално.

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                            И кво викаш, на себе си нямаш доверие дотолкова, че да си смениш мембраните, но на господин Некой ще повярваш, че изпарителят, който ти предлага/продава е в пълна изправност!?

.
                            Добър въпрос

На мен смяната на мембрани на изпарител BRC или Lovato с комплект оригинални абсолютно винаги е ставала (общо 10-ина пъти на мои и на близки коли) и никога не съм имал главоболия от тях. Изпарителят става като нов и изисква донастройка след 200-500км.
                            Успокои ме

Както казах съм съвсем в началото и още нямам и един километър на газ, но понеже Ладата не е била в движение от 6 години един вика "Добре е да се смени мембраната", друг: "Нема да я догодят, по добре нов даже и на старо".
                            Ако и когато се наложи мембраната или мембраните ще си ги сменявам сам, разбира се след консултация ТУК във форума.
                            И друг път съм казвал, че по мои коли, оръжия и жена не давам друг да пипа
                            сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                            dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Колегии много бързо го насочихте колегата Glow към турски изпарител.
                              Да не се окаже , че той вече с такъв.
                              Както е написал има го от 1 година, и замяната с нов не е оправдано.
                              Колега Glow , смени си и въздушния филтър, той също оказва влияние.
                              и дай малко повече инфо за изпарителя.
                              Щом чакаш няколко секунди предполагам, че е електрически.
                              Обаче газта не се събира в изпарителя, той трябва да и има.
                              Успех.
                              Поздрави
                              Mc Queen

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X