Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Висок разход с ГИ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Висок разход с ГИ

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
    Живея на 320 м н.м.в. а града е на 20 м н.м.в.
    Защо ли надолу до центъра ми дава разход по БК 4 л/100 нафта а като тръгна нагоре 7?
    Колега ти сериозно ли ? Все пак си говорим за газ, дори Варненската е по качествена.
    Ford Bronco II 2.9 V6
    Уаз 469Б
    Hyundai Santa Fe 2.0 CRDI 125
    0899846606

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
      Живея на 320 м н.м.в. а града е на 20 м н.м.в.
      Защо ли надолу до центъра ми дава разход по БК 4 л/100 нафта а като тръгна нагоре 7?
      Колега , то и при мен е така : по нанадолнище ми гори по-малко нафта отколкото ако изкачвам по същия път . Но забележи : това е при нафтата .
      ...а тук става въпрос за пропан -бутан и някои колеги очакват разходът да им е еднакъв , независимо колко силно натискат педала или независимо от релефа .
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Именно защото сравнение нафта -газ не може да има тук.Днес Пътувах същото разстояние Бургас-Пловдив-Бургас по магистралата круиза нагласен на 120 с Шкода фабия 1.9 дизел и о чудо разликата в нафтата за разстоянието Бургас до Пловдив и Пловдив Бургас като отсечки бе 0.21литра на 100 км в повече за маршрута от Бургас до Пловдив.И сега ми кажете как точно повлия релефа , че на газ е над 3 литра разликата .Така ,че като сравнявате моля имайте в предвид разстоянието което се изминава , а не днес се пуснах по надолнището и ми гори 4 .Продължавам да си държа на тезата че лъжат в качеството на газта и то много.
        Ford Bronco II 2.9 V6
        Уаз 469Б
        0899846606

Коментар

Първоначално публикуван от ilko_o Преглед на мнение
          Именно защото сравнение нафта -газ не може да има тук.Днес Пътувах същото разстояние Бургас-Пловдив-Бургас по магистралата круиза нагласен на 120 с Шкода фабия 1.9 дизел и о чудо разликата в нафтата за разстоянието Бургас до Пловдив и Пловдив Бургас като отсечки бе 0.21литра на 100 км в повече за маршрута от Бургас до Пловдив.И сега ми кажете как точно повлия релефа , че на газ е над 3 литра разликата .Така ,че като сравнявате моля имайте в предвид разстоянието което се изминава , а не днес се пуснах по надолнището и ми гори 4 .Продължавам да си държа на тезата че лъжат в качеството на газта и то много.
          Колега. Според мен е редно, да се изчисли средният разход от изминатото разстояние в двете посоки.
          Така е по-реално. Естествено, че фактора релеф има значение, но има и други такива.
          Например насрещен или страничен вятър, колко е натоварен автомобила в едната и другата посока и т.н.
          А относно газта...

Коментар

А защо газта в Бургас лятото е една от най скъпите?
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
            Анатолий Пейчинов o8875о9815
            https://dvrbg.com/

Коментар

Е как ще е най скъпата вчера около Ахелой на едно Еко бе 0.85, в Бургас е 0.88 на един Шел а в повечето е 0.91 колкото и във Варна?
              Land Rover Discovery II, V8 4.0
              VW Golf VI variant
              Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Вече лятото свърши,както и сезона.А в Пловдивско в момента ще заредя бургаска газ за 0.79 ст.Дори при еднакви цени,газта в Бургас е по скъпа.Надявам се ще се съгласиш че една цистерна минала 10 км. до Бургас неможе да е на една цена с същата цистерна минала 300 км.до Пловдив или още по лошо до Дупница.Не ми е известно в Бг да се транспортира пропан бутан по жп-то до газстанциите.Преди 20 г.така се зареждаше във Ведраре близо до Карлово,автомобилния транспорт е най скъп.
                Последно редактирано от Roninn; 10-09-15, 00:40.
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                  А защо газта в Бургас лятото е една от най скъпите?
                  Не само лятото. И аз не мога да си го обясня...
                  Нека кажат икономистите, сигурно има някаква логика.

Коментар

Защото сме баровци .
                    Да ти кажа не е само лятото.
                    Ford Bronco II 2.9 V6
                    Уаз 469Б
                    0899846606

Коментар

Висок разход с ГИ

Моля моля у Варна е по скъпа, нали ви казах зареждайте в Ахелой 0,85 лв и с карта е 0,82 лв
                      Де да имаше такъв евтинджос при над
                      Land Rover Discovery II, V8 4.0
                      VW Golf VI variant
                      Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Здравейте, знам че всички пишещи в темата са поне средно интелигентни и ми е интересно тези от вас които привидно се питат разни неща наистина ли не знаят отговорите или .... за да се завърже дискусия питат от куртоазия.
                        Нали знаете че в България НЯМА пазарна икономика ,пазар на горива няма,конкуренция също.Агенцията за контрол на горивата НЯМАЛА методика за контрол на пропанбутана,метана и мазута !!!!!(ебаси филма) е какво очаквате тогава.Аз мога да хвана бас че който и да е германец австриец италианец и какъвто и да докарате тук ,само за няколко месеца ще стане като нашите търговци на гориво .Защо да се крият ,как ще ги хванат като не ги търсят ?Дори там където уж имали методика - при бензина и дизела - мазалото е пълно поради простия факт че независима лаборатория в България НЯМА ! Е какво ще докажеш тогава ?
                        От друга страна отговаряте на питащия с аргументи които са меко казано смехотворни - единия колега карал зимата на климатик повече отколкото лятото !?! Баси якия фактор за вдигане на разхода .
                        Още един довод и от мен - разхода на газ не трябва да е по голям от разхода на бензин с повече от 10% - тоест равен на този на бензин защото поне 10% от пробега се минава на бензин.Всичко останало е фактор "газаджия" - разход на Санта фе, преполагам 2.7v6 от над 18/100 градско и над 13 извън е точно такъв .Оставяме настрана качеството на газта а започваме да си говорим за пропуски както в избора на компоненти на ГИ така и пропуски в самия монтаж.Даречем колко са газаджиите които използват газанализатор (ама той интересува ли се от разхода на гориво - не разбира се) а колко са тези които се интересуват от октановото число на газта и нуждата от промяна на предварението и дали колата може да си го направи сама или трябва да се добави оше нещо за да може да го направи ?Защото не забравяите инжекционите идват с програма направена така че в нея е заложено октаново число (предварение) което в България е друго !
                        Посетете сайта ми : http://mashini-plazmeno-riazane.com

Коментар

Готин си , но..
                          Куртоазия е не техническо взаимотношение.Един вид шикалкавене е.Въртене на гъза спрямо...както дойде за интереса(справка двора на Луи 14ти)
                          А пък за газ анализаторите...ми те са си в в колата.И компа на газовият инжекцион минава през тях...
                          Не разбрахме газаджиите трябва ли да пишат горивни карти , или да ползват готови такива.Имат ли право да ги поправят?
                          И може ли да се измени според теб и софтуерно , и механично ъгъла на запалване при електронното му управление?
                          После ще ги мислиме изпускателните (ауспусите).
                          Мноого параметри.
                          Та викаш куртоазия? А стига , бе.И техническо лице няма да издържи и ще изпростее та да угоди.
                          Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Точно така пич куртоазия е да чепкаш повишения разход на гориво което ясно съзнаваш че не е автомобилно гориво а технологичен отпадък на Нефтохим.А относно "газанализатора" на 10 години в скапана Вектра ...... явно си свикнал с "прецизност" и затова мислиш така. И още нещо да кажеш картите заложени или създавани от по новите компютри не съдържат данни за стандартните предварения това ли искаше да кажеш ?
                            Защо ли блокират сериозните автомобили нерядко наливайки им от българския 98 и грешката записана от компютъра е нещо като "процес на работа опасен за двигателя" и "данни извън работните параметри" ?
                            Последно редактирано от stivemaster; 10-09-15, 19:02. Причина: допълнение
                            Посетете сайта ми : http://mashini-plazmeno-riazane.com

Коментар

Аз от икономика не разбирам,но съм учил икономика на автомобилния транспорт.Обясни за октановото число на газта,и какво е заложено в Газовия комп ,какво е това предварение на газта,ако може на по прост език
                              Какво значи да блокират сериозни автомобили?
                              Последно редактирано от Roninn; 10-09-15, 20:48.

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                                ....Обясни за октановото число на газта...

От куртоазия ли питаш ?!
                                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X