Обява

Свий
Няма добавени обяви.

защо ми губи празния ход...когато си иска

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: защо ми губи празния ход...когато си иска

Първоначално публикуван от borchev Преглед на мнение
    ....заиграх го тва клапанче, като го натисна и колата гасне, но е в крайно отпуснато положение
    Пак ти казвам, увери се на 1000%, че проблема не е хардуерен/софтуерен със самата кола, а не с газовата.
    - при мен TPS-a се еб@в@ше.. Интересното е, че на бензин оборотите спадаха до към 500 и пак си се качваха, на газ гаснеше на празен ход когато и скимне. Сервизирах 5 пъти цялата газова система и пак същото. Тогава започна да пали адски трудно и започнах да се замислям къде бъркам - откачих TPS-a регулирах оборотите ръчно и О! Чудо.. Подмених дефектния датчик и всичко се кротна.

Прегледай обстойно

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
      Пак ти казвам, увери се на 1000%, че проблема не е хардуерен/софтуерен със самата кола, а не с газовата.
      - при мен TPS-a се еб@в@ше..
      -Колегата е подчертал,че не е с газов инжекцион (вакумен изпарител),следователно един "потенциометър на дроселовата клапа" няма как да бърка работата.

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
        -Колегата е подчертал,че не е с газов инжекцион (вакумен изпарител),следователно един "потенциометър на дроселовата клапа" няма как да бърка работата.
        Колега, не се познаваме и бих искал да се запознаем. Напоследък даваш доста мнения в техническите дискусии. Мненията ти съдържат полезни съвети, но доста често се държиш вулгарно (или поне на мен така ми изглежда), като ясно подчертаваш колко си на вътре в нещата.
        Съвет - по кротко.

Както предполагам добре си запознат от TPS(throttle position sensor/сензор положение на дроселовата клапа) сензора ECU - то "разбира " къде се намира дросела. От там на свой ред компютъра решава какво да е количеството впръскано гориво, кога да подаде искра и т.н.т. естествено + информация от редица други датчици (температурен, ламбдасонда, ICT и др). Както и да е, освен за това, от този сензор компютъра регулира и байпасния клапан на дросела или самия дросел (зависи от конструктивното решение). Следователно пускайки педала на газта чрез този линеен потенциометър компютъра осигурява необходимото количество въздух за празен ход регулирайки байпасния клапан. Ако датчика не работи коректно "лъже" компютъра, то клапана стои в произволна позиция, ако пък закъсява от време на време компютъра се шашка тотално и спира да регулира байпасния клапан/дроселовата клапа и така двигателя остава без въздух, а при при обикновената газова и без гориво. Тъй, че е абсолютно възможно една такава джаджа с няколко жици да ти осере цялата ситуация.
        - има вариант ако се разкачи въпросният датчик, компютъра да поддържа някакъв еталонен режим вложен в кода. Или пък клапана ще останае в това положение в което си е или пък колата ще влезне в авариен режим, зависи колко е умен компютъра, но като гледам годината... Във всички случай на бензин ще е кофти.

Поздрави
        п.п. сега като пиша се замислям, че и самия клапан (моторче за празен ход) може да е клеясало и да прави мизерии, но така от клавиатурата ....
        Последно редактирано от I.Stoyanov; 03-06-14, 22:48.

Коментар

[QUOTE=borchev;25....изпарителя е ловато вакуумен...на бензин работи перфектно без забежки [/QUOTE]

Какво не съм разбрал???

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
            Какво не съм разбрал???
            - че когато има монтирана газова уредба карането на бензин не е повече от 30-50км... За такъв пробег не може да разбере със сигурност дали датчика не е дал фира. Нека автора се включи с актуална и вярна информация.

Не пиша защото ми се спори, а защото имах абсолютно същия проблем. На бензин работеше перфектно.. Реших да покарам 300-400км. само на бензин - е на 320-330км. ми загасна, естествено много по-тудно отколкото гаснеше на газ, но загасна. Тогава започнах по ред всички датчици и стигнах до въпросният. Компютъра не го засичаше като грешка. При меренето на съпротивлението му се прояви проблемът.

Тъй, че ... успех с решаването на загадката

Коментар

....колеги...колата има компютър единствено, когато го пренасям в чантичка върху седалката.....двигателя е карбуратор и единственото дисплейче вътре е на...часовника....който също не работи...но не мисля че ми бърка газовата ))) как да отвия клапана или да го отскубна направо....той свободно се върти и май ще трябва или да разглобя наново изпарителя или да разглобя клапана ако не е капсулован и да го мъча
              Не всичко, което има две бузи е лице!

Коментар

....колеги...колата има компютър единствено, когато го пренасям в чантичка върху седалката.....двигателя е карбуратор и единственото дисплейче вътре е на...часовника....който също не работи...но не мисля че ми бърка газовата ))) как да отвия клапана или да го отскубна направо....той свободно се върти и май ще трябва или да разглобя наново изпарителя или да разглобя клапана ако не е капсулован и да го мъча
                Що не споделиш каква е колата ?

Коментар

ето я )

филтри, кабели и свещи смених, филтър на газовата не съм сменил, колата е тойота корола 1.6 аф мотор....този клапан въпросния как се разглобява за да го развия....той като цяло си се върти свободно и върху нея има едно бутонче

Коментар

искам да благодаря на всички и най много на колегата Scrapheap .....след като отново започна да ми прави тези магарии с падането на оборотите почукнах няколко пъти въпросния клапан и колата си вдигна необходимите обороти!!!
                    ГОЛЯМО ЕВАЛА.....КОЙ СИ РАЗБИРА СИ ГО МОЖЕ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X