Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трудно палене на газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Трудно палене на газ

Имам един Голф3 ABS двигател 1.8 90 коня.
    Карам го на газ вече 8 години и си работеше перфектно, но от известно време започна да пали много трудно на газ, след като запали работи перфектно, върви нормално и разхода е приемлив.
    На бензин си пали от раз.
    Смених изпарителя, ефекта нямаше никакъв.
    Газовата си е обикновенна, слагана от мен преди много години.
    Дайте идей от къде да почна да търся проблема?
    "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

От: Трудно палене на газ

Свещи ?

Коментар

Смених ги тях първо, със старите минах само аз 100 000 км. австриеца колко е минал не знам, но си работеха безупречно както и сега с новите дензо.
      Кабели нови.
      "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

С плочка ли е ? Ако да, провери дали не се е запушила...
        ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Първоначално публикуван от auto_marin Преглед на мнение
          С плочка ли е ? Ако да, провери дали не се е запушила...
          С плочка в моното е, това ще го проверя.
          Други идей давайте моля, за да не разглобявам няколко пъти а с едно разглобяване да проверя повече неща.

Коментар

Смени датчика за температура, който е върху тялото на термостата (под делкото, с 4 кабела). Ама вземи истински. 15-20 лв. е. О-пръстена се купува отделно.
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Тройника ми е от голф 2 и е с два отвора за два датчика, сложил съм два датчика за да запуша дъпката, остава ми само да преместя кабелите на другия датчик.
              Мислех си го това, но не не виждам как ще повлияе това на газта, за бензин от там компа взима инфо и дозира бензина, но на газ?
              Но ще го пробвам, нищо не ми коства.
              Последно редактирано от kra_kra; 11-04-14, 21:36.

Коментар

Сменил си изпарителя-с нов ли?
                Сапунисай маркуча към плочката да провериш за теч към мотора.
                Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
                  Сменил си изпарителя-с нов ли?
                  Сапунисай маркуча към плочката да провериш за теч към мотора.
                  Я обясни по-подробно какво имаш в предвид?

Сутрин пали по-лесно, но когато загрее пали трудно.

Коментар

Колегата има предвид дали не я дави ако изпуска газ докато не работи ...
                    ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Точно това имам в предвид. Щом пали трудно на топло по всяка вероятност му идва много газта. Може от теч,може и от настройки. Нещо друго пипано по това време?
                      Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Това ми изглежда най-правноподобно, защото ми понамирисва на газ когато я изгася.
                        След като я изгася от маркуча за газта не трябва изобщо да изпуска газ?
                        Свалях маркуча от филтъра до моното, палеше с една идея по лесно.

Коментар

Като я изгасиш никаква газ не трябва да постъпва към мотора.
                          Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
                            Имам един Голф3 ABS двигател 1.8 90 коня.
                            Карам го на газ вече 8 години и си работеше перфектно, но от известно време започна да пали много трудно на газ, след като запали работи перфектно, върви нормално и разхода е приемлив.
                            На бензин си пали от раз.
                            Смених изпарителя, ефекта нямаше никакъв.
                            Газовата си е обикновенна, слагана от мен преди много години.
                            Дайте идей от къде да почна да търся проблема?
                            Сменен изпарител и няма промяна(вероятността и двата да изпускат...). Ако имаше запушване във филтъра,щеше да падне тягата във високите обороти.
                            Може ли да има повишено съпротивление на генерацията,и да се отразява на паленето....???

Коментар

Логично е,aмa нямa дa върви и ще липсвa тягa.Зaреждaм нa еднa и същa бензиностaнция и откaкто пaднa ценaтa нa гaзтa и aз имaм зaбaвено пaлене нa гaз ,но си върви перфектно.Усъмних се след зaреждaне нa Еко ,с тяхнaтa гaз пaли добре.Нa бензиностaнциятa нa която зaреждaм и един колегa коментирaше ,че имa рaзликa в пaленето.Нa колегaтa с проблемa бих дaл съвет дa мерне комресия, в добрия случaй може дa сa поизносени клaпaни,но дa си провери елементaрните причини!Успех!
                              Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X