Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Интересна "случка" с LPG

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Интересна "случка" с LPG

Все едно, в пропан-бутана няма от какво да корозират. Има и такива без покритие.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      ...Има и такива без покритие.
      Сигурно има, но едва ли са неодимови. При тях, когато са без покритие, дори и съхранението в склада на производителя е проблематично...
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Оправия има за всичко! Бутилка -за да няма от нейните мизерии и отлагания в системата,заменяте с карбоновия вариянт ,еднинствен недостатък,голямата цена!За тръбния път на течната фаза,термо-пластична тръба (италианска) смяна за една кола,около 80лв.На тема филтри,вариации и вариянти много,само като пример давам ,използва се клапан за високо налягане маха се буталцето и ето ви го филтъра, без стругари и тем подобни ,ако ви се тормози системата ,ползвате същия такъв с големи входове(8мм)
        Никога нема да мине модата на сръбската музика,сливовата ракия и пъстръвата.

Коментар

Ех, от близо година и 3 месеца не съм имал "интересни" случки с колата! Дологоре от тогава карам на дизел вместо ЛПГ.
          "Do not correct a fool, for he will hate you;
          Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
            Ех, от близо година и 3 месеца не съм имал "интересни" случки с колата! Дологоре от тогава карам на дизел вместо ЛПГ.
            Не си заредил от подходяща бензиностанция ....
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Аз пък откакто минах на ЛПГ се отървах от проблемите с нафта и бензин. А филтри се сменят на коя да е горивна уредба.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                Не си заредил от подходяща бензиностанция ....
                Старая се за което! И за газта се стараех, ама по не ми се отдаваше, щото по начесто се налагаше зареждане!
                "Do not correct a fool, for he will hate you;
                Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                  ... И за газта се стараех, ама по не ми се отдаваше, щото по начесто се налагаше зареждане!
                  Това, че в района ти може да е имало проблемни газостанции, не е принципен проблем на този вид горивни системи. За 4 години съм имал само 1 (един) случай, в който при зареждане на Лукойл в Самоков, колата отказа да върви на газ поради запушен с боклуци филтър.

Един господ знае какви количества всевъзможни бъркочи, минаващи за бензин и дизел, са минали през колите на българина, основно чрез по-малките и забутани бензиностанции ...
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Преди 2г. Лукойл Тетевен за един ден 18 коли.Проблем при всичките запушен клапан,на всички материала в пликче и на управителката!Беше ми сърдита доста време,за мен +200лв!
                    п.с.от тогава насам няма такива случки вече
                    Никога нема да мине модата на сръбската музика,сливовата ракия и пъстръвата.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                      , в който при зареждане на Лукойл в Самоков, колата отказа да върви ...
                      Точно там,преди 4 години ме изненадоха яко.30 литрова бутилка я напълниха до 33 литра и аз ги спрях да непродължават,може би щяха да откарат до 35-36 литра,не знам?.Зареждал съм я къде ли не но максиум 27 литра не повече,щот изключва.

Коментар

Не започвайте пак с "ама нафтата", "ама газта"....

Случвало ми се е за 20 километра да ми се задънят дюзите и всички филтри по трасето на бензинова кола заради скапан бензин. Един съсед държи рекорд в този "спорт" - 650 метра от зареждане. И ако си мислите, че разказвам вицове - грешите. Гледката на 35 годишен мъжага, държащ в шепите си 4 спечени инжектора с насълзени очи никак не е смешна. Какво стана с бензинджийте после няма д ауточнявам, но да кажем, че пострадалия беше доста едър българин и МНОГО обичаше колата си ...
                        Ял съм дървото с нафта на няколко пъти и то винаги когато навън е студено и мокро и съм някъде на майната си. Да ти угасне натоварения бус на гъ@а на географията, само защото това, което са ти наляли за нафта в момента е в желеобразна форма, а навън е -15 и духа гнусен вятър, определено се разминава с разбиранията ми за приятно прекарване. МОга да дам и още примери, но темата НЕ е за това.
                        Та сега засега, в тая държава, вида гориво не дава сигурност в експлоатацията, поне що се отнася до ДВГ.
                        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP3520.jpg
Прегледи:1
Размер:129.7 КБ
ID:5568837 Двата филтъра са от различни колонки. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP3521.jpg
Размер:210.9 КБ
ID:5568838 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMGP3523.jpg
Размер:67.0 КБ
ID:5568839

Снимките се намалят автоматично, но предполагам че се вижда колко са фини. Слагат се на входа на колонката.
                          Последно редактирано от krismarg; 07-03-14, 07:52.
                          ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
                          Е250 1998-продаден
                          Субару Пустош

Коментар

Първоначално публикуван от krismarg Преглед на мнение
                            ...Снимките се намалят автоматично, но предполагам че се вижда колко са фини. Слагат се на входа на колонката.
                            Тоест, преди разходомера? Съжалявам, но последно съм разглобявал газова колонка преди 15 години и наистина не помня подробности.
                            Дори и така да е, графитните бутала не отделят чак толкова много частици и предполагам, че ако въпросните филтри се сменят редовно, всичко би трябвало да е цветя и рози.
                            Няма да се изненадам обаче, ако се окаже, че тук-там профилактиката просто я отсвирват и после плачем всички...
                            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

По вероятно е да го няма филтъра. Като се задръстят колонката работи бавно и като нямат резервен в момента, го махат за да могат да продават. Но повечето собственици си научиха урока че без филтъра страдат разходомерите, а те са най-скъпата част от колонката.
                              ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
                              Е250 1998-продаден
                              Субару Пустош

Коментар

опс, държавата щяла да се размърда:

До 2 месеца ще започнем да проверяваме качеството и на пропан-бутана, продаван в страната. Това съобщи за „Монитор” председателят на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) Стефан Цанков.„Постоянно при нас се получават жалби от граждани, недоволни от това гориво”, уточни той и добави, че засега няма нормативна база и техническа възможност да се следи качеството на пропан-бутана.„Парите за техниката вече са осигурении се надявам по-бързо да успеем да започнем да работим по въпроса и това да доведе до повишаване на качеството на това гориво. България ще е първа в ЕС, която ще прави проверки на автогазта, защото такъв проблем в другите страни не съществува”, добави той. Според доц. Кирил Станулов, преподавател от Химико-технологичния и металургичен университет (ХТМУ) качеството на пропан-бутана зависи от съотношението между двете фракции. „То трябвада отговаря на европейския стандарт 589,който го определя в зависимост от това дали е за зимна или лятна употреба”, уточни той. „40% пропан трябва да има при летния, а при зимния тази съставка трябва да е 60%. Неправилното съотношение може да се получи само при производството”, смята доцентът и добави, че затова е особено важно да се следят рафинериите и вносителите. По думите му на газостанциите трудно може да се манипулира качеството на автогазта, а съставът на горивото може да се установи лесно със стандартна хроматографска проверка. „Другият основен проблем еманипулацията с количеството”,смята още шефът на ДАМТН Стефан Цанков. „Това се прави, като бутилката на автомобила се зарежда с налягане на пропан-бутана по-ниско от предписаното. Имаме решение на проблема, но ще го запазим в тайна”, добави той
                                ________________________________________________
                                Subaru OUTBACK 2,5
                                Hyundai TUCSON 2.0

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X