Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Интересна "случка" с LPG

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Интересна "случка" с LPG

Първоначално публикуван от Markony_RS Преглед на мнение
    Налягането на колонката е 10-12 бара,дебита е колко-колко да е 8мм е тръбата.Има филтри на Тартарини,на които се сменя само вътрешното хартиено тяло.Остава да се завърти на струг същото буренце като това на снимката от месинг примерно 5 мм.стена да е дълговечно,с 8 мм изходи.Хартията ще се сменя с резба и уплътнение един о-пръстен.
    Цирка става като се запуши,докато ти наливат.
    Разбрал си ми мисълта, този вариант ми изглежда добър, макар че чуденката ми е защо няма като опция при газовите уредби, фабрично газов филтър преди пълначката?

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
      чуденката ми е защо няма като опция при газовите уредби, фабрично газов филтър преди пълначката?
      То има съображения и срещу него.
      Първо дебитът и кой ще е този филтър който да го поеме без да пречи на зареждането. Ще трябва да е голям. Следствие - ще задържа значително количество газ между зарядната чаша и бутилката. Което го прави опасен.

И после, обикновено боклуците не са толкова много и е достатъчен филтърът на клапана, за да ги излови. Той все едно трябва да го има заради ръждата от бутилката.

Коментар

Има си филтри в колонките но явно в тази на Газпром го няма.
        ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
        Е250 1998-продаден
        Субару Пустош

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          То има съображения и срещу него.
          Първо дебитът и кой ще е този филтър който да го поеме без да пречи на зареждането. Ще трябва да е голям. Следствие - ще задържа значително количество газ между зарядната чаша и бутилката. Което го прави опасен.

И после, обикновено боклуците не са толкова много и е достатъчен филтърът на клапана, за да ги излови. Той все едно трябва да го има заради ръждата от бутилката.
          Мерси за изяснението, не се бях замислил за негативите, въпреки че нямам газова уредба, от техническа гледна точка се интересувах

Коментар

Първоначално публикуван от krismarg Преглед на мнение
            Има си филтри в колонките
            Имат, ама явно са въз-едрички, щото аз от Газпром досега не съм зареждал, а в който и момент да отворя филтъра на някой клапан - все има какво да ме оцапа.

Коментар

Ей! Ще ме накарате да си отворя филтър-клапана ей така от нездраво любопитство. Вече 35000км при мен не е отварян, а преди това още кой знае колко - сигурно от как е монтиран.

П.П. Обещавам снимки, ако го отворя
              Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

На новите колонки си е доста ситен. Ако мога ще направя макро снимка.
                ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
                Е250 1998-продаден
                Субару Пустош

Коментар

Първоначално публикуван от krismarg Преглед на мнение
                  На новите колонки си е доста ситен. Ако мога ще направя макро снимка.
                  Дай да гЪ видим.

Коментар

От няколко месеца колата ми взе да се пъне нещо на газ.На бензин няма проблем.Няколко пъти чистих филтъра ама няма оправяне.Днес реших да проверя тръбата от бутилката до клапана.Развих тръбата и я вдигнах на високо да не бие газта в купето и развих крана на бутилката.На два пъти с прекъсване излезе черна пушилка колкото юмрук и чак тогава потече газ без прекъсване на плътна струя.Сглобих и пробвах на един участък от пътя който ми служи като тестов и конете се появиха е позавъртях и болта за регулиране и резултатите са задоволителни.Когато чистих филтъра падна нещо метално от него не видях какво е,но един познат който се занимава с уредби ми каза,че било магнит.Преди време сина разпиля един компютър и от твърдия диск остана един магнит та отчупих едно парче колкото малка слънчогледова семка и го лепнах на долната част на филтърчето в чашката.
                    Та въпроса ми е:- Каква роля играе този магнит вътре в чашата?

Коментар

Първоначално публикуван от Stefan55 Преглед на мнение
                      От няколко месеца колата ми взе да се пъне нещо на газ.На бензин няма проблем.Няколко пъти чистих филтъра ама няма оправяне.Днес реших да проверя тръбата от бутилката до клапана.Развих тръбата и я вдигнах на високо да не бие газта в купето и развих крана на бутилката.На два пъти с прекъсване излезе черна пушилка колкото юмрук и чак тогава потече газ без прекъсване на плътна струя.Сглобих и пробвах на един участък от пътя който ми служи като тестов и конете се появиха е позавъртях и болта за регулиране и резултатите са задоволителни.Когато чистих филтъра падна нещо метално от него не видях какво е,но един познат който се занимава с уредби ми каза,че било магнит.Преди време сина разпиля един компютър и от твърдия диск остана един магнит та отчупих едно парче колкото малка слънчогледова семка и го лепнах на долната част на филтърчето в чашката.
                      Относно магнита, на мен ми прилича да задържа някакви метални прашинки при филтъра

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                        Относно магнита, на мен ми прилича да задържа някакви метални прашинки при филтъра
                        Точно това прави. Събира железни стружки. Теоретично и без него може, но железните стружки са по-гадни от графитните, защото са твърди и се забиват по гумичките.

От хард-диск е добре. Даже е по-силен от оригиналния.

Коментар

Тоя филтър дето го мислите защо не го изнесете извън колата? Да се връзва към зареждачката и да се зарежда през него. Така няма да задържа никакво количество. И ще е лесен за почистване след всяко зареждане.

Коментар

Първоначално публикуван от Stefan55 Преглед на мнение
                            ...Преди време сина разпиля един компютър и от твърдия диск остана един магнит та отчупих едно парче колкото малка слънчогледова семка и го лепнах на долната част на филтърчето в чашката.
                            Това е неприятно, защото ще трябва отново да разглобиш филтъра и да смениш магнита.
                            В твърдите дискове се използват тъй наречените неодимови магнити (NdFeB). Сами по себе си те са много хубави, но като всичко хубаво на тая планета, имат и недостатъци. Най-сериозният е, че магнитът оставен на атмосферни условия, без защитно покритие, започва да корозира. Последното се изразява в механичен разпад. Буквално. Магнитът изглежда като събрал стружки, но реално е събрал себе си.
                            Отчупвайки парче от големия магнит, ти си нарушил покритието му. Останалото което съм описал е въпрос на време. Естествено, правя уговорката, че не съм запознат с това какво се случва с магнита в пропан-бутанова среда...
                            Търси феритен магнит. Може и алнико.
                            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение
                              Тоя филтър дето го мислите защо не го изнесете извън колата? Да се връзва към зареждачката и да се зарежда през него. Така няма да задържа никакво количество. И ще е лесен за почистване след всяко зареждане.
                              Първо ще е незаконен, второ ще е очевиден. И няма да задържа количество само ако се изпуска след зареждането.

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                              Това е неприятно, защото ще трябва отново да разглобиш филтъра и да смениш магнита.
                              В твърдите дискове се използват тъй наречените неодимови магнити (NdFeB). Сами по себе си те са много хубави, но като всичко хубаво на тая планета, имат и недостатъци. Най-сериозният е, че магнитът оставен на атмосферни условия, без защитно покритие, започва да корозира. Последното се изразява в механичен разпад. Буквално. Магнитът изглежда като събрал стружки, но реално е събрал себе си.
                              Отчупвайки парче от големия магнит, ти си нарушил покритието му. Останалото което съм описал е въпрос на време. Естествено, правя уговорката, че не съм запознат с това какво се случва с магнита в пропан-бутанова среда...
                              Търси феритен магнит. Може и алнико.
                              В пропан-бутановата среда категорично няма кислород и почти няма вода. Корозията няма чак много варианти и пътища. Оригиналните магнити на половината филтри не са феритни.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                ...Оригиналните магнити на половината филтри не са феритни.
                                Вероятно. Достатъчно е да са с ненарушено покритие...
                                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X