Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търси бензин преди да запали на газ....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Търси бензин преди да запали на газ....

Първоначално публикуван от nola Преглед на мнение
    И моята кола не може да запали директно на газ но само когато е студена (под 30о). Иначе си штракат клапаните, върти ама не пали. При една разходка сред природата без да разбера ми беше свършил бензина, колата беше вече изстинала и се наложи със газова запалка да стопля датчика. Запалих я директно на газ, но след минута угасна. На третия опит продължи да работи и спасих положението със закъсването в гората.
    Възможно е и при твоята уредба да има ограничение по минимална температура на изпарителя.
    Смънявам се, да има такова ограничение. Преди време като ми работеше бензиновата помпа, съм палил в големия сняг и студ "на газ"...
    В крайна сметка колата запали е с малко дърпане... Вече доста ще внимавам къде спирам, преди да си оправя неработещата бензинова помпа...

Коментар

Тои е с инжекцион,ти не
      Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от nola Преглед на мнение
        ....И моята кола не може да запали директно на газ но само когато е студена (под 30о). Иначе си штракат клапаните, върти ама не пали. ....
        Възможно е и при твоята уредба да има ограничение по минимална температура на изпарителя....
        При газов инжекцион (обикновено) превключването на газ е "по температура" . Минимум 30 градуса като при теб. При обикновената газова уредба превключването е или "на оборот" или чисто механично .
        По принцип в първите два случая е предвидено аварийно ръчно превключване от бензин на газ , което е различно по изпълнение , така че в случая на колегата Glow вероятността да не е направено нещо като хората още при монтажа е твърде голяма ... освен ако конкретно от този ключ превключването във въпросния авариен режим да е по някакъв друг начин
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Колега при мен само на междинно положение палеше директно на газ.Ключа беше ловато и съм пробвал без реле на бензиновата помпа и пали само на междинно иначе му трябва бензин.
          Поздрави
          Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

Коментар

Има ли някакъв стандарт за цвета или подредбата на кабелите при ключа на газовите уредби?
            Искам да резна отзад кабелите и да свържа така че когато ключа е на бензин да си пали на газ.
            Бензина го няма отдавна а както споменах при положение на газ и при мене търси бензин първите няколко оборота или се прехвърля на газ след 4-500 да речем. Нямам положение при което да е само газ.
            Или как да финтирам ключа да няма забавяне?
            Нямам а и не ми се търси друг ключ.
            Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Обикновено за газта е синя. А плюса червен. Свързваш ли и си само на газ. Но нямаш защитата спиране на газта при изгасване на мотора.
              Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X