Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търси бензин преди да запали на газ....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търси бензин преди да запали на газ....

Газовата е така настроена, че когато палиш първо колата търси бензин и на първия оборот на двигателя след като е пуснат стартера минава на газ.
    Въпроса ми е мога ли по някакъв начин временно(колкото да запали) да я накарам да не търси бензин а да запали директно на газ?!

С обикновена газова Lovato съм, ключа за превключване газ/бензин е Fobos. Естествено тои е цъкнат на газ, но колата си търси бензин за първия оборот

От: Търси бензин преди да запали на газ....

Ключът за превключване ГАЗ-БЕНЗИН е този Натиснете снимката за да я уголемите

Име:product_264.png
Прегледи:2
Размер:72.6 КБ
ID:5541690

Намерих описанието на ключа, но доколкото виждам няма вариант да запаля с него директно на газ https://docs.google.com/viewer?a=v&q...ucCIVeig&pli=1
    Последно редактирано от Glow; 28-11-13, 07:42.

Коментар

Този , който ти е монтирал уредбата би трябвало да ти е обяснил поне за обща култура "как става номера" да пали директно на газ.
      Ако пък ти си я монтирал , би трябвало да си наясно какво правиш.

Иначе щом превключването е " на оборот" , би трябвало последователността с този ключ да е следната : даваш контакт , без да въртиш стартера първо превключваш в положение "бензин" и връщаш в положение "газ" . Тогава въртиш на стартер и би трябвало да запали директно на газ.
      От клавиатурата - толкова.
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
        Този , който ти е монтирал уредбата би трябвало да ти е обяснил поне за обща култура "как става номера" да пали директно на газ.
        Ако пък ти си я монтирал , би трябвало да си наясно какво правиш.

Иначе щом превключването е " на оборот" , би трябвало последователността с този ключ да е следната : даваш контакт , без да въртиш стартера първо превключваш в положение "бензин" и връщаш в положение "газ" . Тогава въртиш на стартер и би трябвало да запали директно на газ.
        Благодаря колега. Ще пробвам този вариант дано да се получи, че другия вариант за палене е някои да ме дръпне с въже....
        Иначе газовата беше монтирана като вземах колата и не съм се сетил да питам точно за това...

Коментар

Погледни от задната страна на ключа трябва да има дупчица с копченце. даваш контакт натискаш, задържаш и палиш на газ.

Коментар

Пробвах с този вариант, нищо не се получи... Давам контакт, щракам в положение бензин(свети червения диод за бензин), минавам в положение ГАЗ(пак свети червения диод за бензин) завъртам и същата работа като преди, свети червено и търси бензин...

Погледни от задната страна на ключа трябва да има дупчица с копченце. даваш контакт натискаш, задържаш и палиш на газ.
            Сега ще проверя и това, но доколкото видях в описанието (публикувано по-горе) на този ключ няма копчета, а само някакви джъмпери и нещо за реголиране на оборотите при преминаване на газ...

Още нещо. Понеже не вярвам да успеч да я запаля директно на газ с този ключ. Можете ли да ми препоръчате някакъв които е съвместим(да махна този и директно да включа другия) които да ми дава да паля на газ (без да ми брои колко пъти съм я запалил)
            Последно редактирано от Glow; 28-11-13, 09:21.

Коментар

Я сложи обикновено ключе с две позиции и без никаква електроника и не го мисли повече. Хитрината е да го захраниш от веригата на бензиновата помпа, за да се изключва навреме, ако не запалиш.

Каква е колата?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Я сложи обикновено ключе с две позиции и без никаква електроника и не го мисли повече. Хитрината е да го захраниш от веригата на бензиновата помпа, за да се изключва навреме, ако не запалиш.

Каква е колата?
                Kia Sportage 128HP, 16v

Коментар

ОК, остава препоръката.

Гледам че твоето е с ниво-индикатор, може леко да се преработи за да си остане нивоиндикаторът.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    ОК, остава препоръката.

Гледам че твоето е с ниво-индикатор, може леко да се преработи за да си остане нивоиндикаторът.
                    Ниво индикатор? Няма такива екстри. Както си върви в един момент се "дави" и разбирам, че газта свършва...
                    Явно ще трябва да се ходи до някои газаджия за решение, надявам се да ми предложи нещо...

Коментар

Заблудил съм се. Щом няма всичко е ясно - просто ключенце от 1 лев ти решава въпроса.

ей, как мразя газаджийските изпълнения, ...

Коментар

Това ключе е с доста екстри,ламбда симулатор,дюзи симулатор...
                        Ламбдата иди доиди,но дюзите по всяка вероятност се прекъсват и симулират от ключето,та ще трябва поне 1 реленце да се върже да ги гаси.
                        Друго-не съм запознат с кията,но много от европеиските коли не пускат помпата ако не се завърти стартера/двигателя,така че ако е така,упражнението се обезмисля(това с тока от помпата)
                        Наи-добре е да се смени ключето с такова с таимер и сигнал от високото,а иначе с ръчни режими. Дюзите им се гаси + а с реле,а ако светне чека им се връзва симулатор. Ламбдата после ще я мислиш.
                        Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                          ....Пробвах с този вариант, нищо не се получи... Давам контакт, щракам в положение бензин(свети червения диод за бензин), минавам в положение ГАЗ(пак свети червения диод за бензин) завъртам и същата работа като преди, свети червено и търси бензин...
                          Я ! Понеже и моя е Фобос , макар че е по-стар модел , не вярвам да са променили принципа .
                          А като дадеш контакт и в това време ключа е на положение "газ" , какъв индикатор и как свети , че ми стана любопитно ?
                          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Я ! Понеже и моя е Фобос , макар че е по-стар модел , не вярвам да са променили принципа .
                            А като дадеш контакт и в това време ключа е на положение "газ" , какъв индикатор и как свети , че ми стана любопитно ?
                            Винаги свети червено, с изключение когато е в средно положение, тогава свети червено и жълто, зелено свети само при запален двигател

Коментар

И моята кола не може да запали директно на газ но само когато е студена (под 30о). Иначе си штракат клапаните, върти ама не пали. При една разходка сред природата без да разбера ми беше свършил бензина, колата беше вече изстинала и се наложи със газова запалка да стопля датчика. Запалих я директно на газ, но след минута угасна. На третия опит продължи да работи и спасих положението със закъсването в гората.
                              Възможно е и при твоята уредба да има ограничение по минимална температура на изпарителя.
                              [I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X