Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ГИ за V8

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ГИ за V8

Какво разбираш под завишена мощтност? Всички които съм пускал покриват моите 286 коня... Ако можеш малко по-конкретно?

Коментар

Всички изпарители с повишена мощност са с вход на 8мм.Томасетото и Заволито които са на снимката са за 100кв-140кв на 4цилиндара.На КМЕ не се вижда.
      Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
      АСК Ален Мак

Коментар

Tomasetto AT13 Antartic e до 380 кс и с 8мм вход, Заволито го дават 250 кВ в сайта им, а по магазините го водят 250 кс с вход 6мм, предполагам е слабо и не ми е фаворит като цяло. КМЕ Gold до 360 кс и 8мм вход. Основното му предимство смятам са двата изхода по 12мм. От снимките не знам как съдиш, аз чета производителите им, какви данни дават... Та томасето и КМЕ стават 100%...

Коментар

Те изходите не са важни,ако е с един изп. при малко газ в бутилката при пълна газ ще преминава на бензин.За два изпарителя ще върви добре,но ако няма два датчика за налягане след време не можеш лесно на разбереш кой е развален.
          АСК Ален Мак

Коментар

Налягането от бутилката май зависи от клапана или бъркам? Имаше нещо, че не е задължително при по-малко газ да ти пада налягането. Изходите смятам е по-удобно и продуктивно да са 2. Изпарител искам един 100%. Вече не съм сигурен, какво искаш да кажеш...

Коментар

Искам да ти кажа,че при тази мощност с един изпарител може да не му достига гориво във високите обороти.Коя година джипа.
              АСК Ален Мак

Коментар

Maсово слагат маджик, на който дупчат втора дупка за да стане от 250 на 350 коня и им стига 1. Следователно би трябвало да стане и с друг около 350 коня... 2001ва...

Коментар

Хи, погледни и варианта на РОМАНО , вече я продават в БГ.

Коментар

Така като гледам Романо няма да стане с 1 изпарител... 2800 лева с монтаж... Никф шанс...

Коментар

Видях сега цените им за 8 цилиндъра и си е много. Дават за фобоса 3 години гаранция или 100000км. това си е вариант , който не е за пренебрегване.

Коментар

Фобос дават 5 /пет/ години гаранция, но няма 1 добро мнение за сервиза в София. Освен това излиза към 2500 с монтажа, което е около 1000 лева за монтаж, с по-гадни чсти от тези, които бих си купил. А в тоя монтаж няма нищо толкова сложно. Освен това ще ми държат колата с дни на около 50-70 км от нас... Пълен абсурд. За сега си продължавам да предпочитам аз да си събера чарколяците за около 1500 лева и да я монтирам или сам или с някой доказал се в моите очи монтьор. Единствено се чудя за офертата с БСМ/Бардолини, която идва на 1500 лева с монтаж и имат изпарител, който покрива конете... Но нямам достатъчно информация за нея. Хора които монтират предимно определена газова или офиц. сервизи по презумция са ми съмнителни. Гаранции за км и години не ме вълнуват, не ми се ходи постоянно да човъркат нещо. Искам гаранция, че този дето ще я слага няма да си остави ръцете и знае, какво прави. Такава обаче за сега не съумявам да намеря. А 500-1000 лева за съмнителен монтаж, мерси. Предпочитам да си троша главата сам. Фобос комп ми звучи добре, но нещата са доста спорни. 50% залагат без съмнение на фобос, 50% казват, че плевенската система не става и за чеп за зеле. Имам чувството, че ако се справя добре със тая задача ще започна да монтирам ГИ на разни хора... /в кръгъ на майтапа/. Като цяло мисля, че ще намеря кой да ми помогне и къде да стане монтажа, но искам да съм сигурен, че частите, които избирам са съвместими и подходящи... Крайните настройки не са проблем, дори и да не се справя, все ще намеря кой да я настрои.

Коментар

Аз съм с Бардолини, OBD-Max - тоест има ОБД наблюдение на десетина параметъра на мотора в реално време. Този модел вече не се произвежда, а имат нов модел В4-самоадаптив, който благодарение на ОБД-комуникация се самонастройва, подобно на по-скъпите Романо, БРЦ, Ланди Ренцо и т.н.

Коментар

Изпарителите Заволи 100ZETA/N са с вход 6мм, 1.2 бара изходно налягане и до 140 kW, a 100ZETA/S са с вход 8мм, 1.4 бара изходно налягане и до 250 kW. Външно си приличат много. Чуствителни са към мръсна газ и затова трябва често да се сменят филтрите за втечнена газ на газовите клапани.

Коментар

Заволито съм го отписал /май се повтарям/, но може да е полезно за някой друг по тоя път. КМЕ, томасето или БСМ/бардолини на готово. Мен ме влече КМЕ-то, но сигурно няма и 1 в България, не намирам информация. Точно за мръсотията ще ми е интересно да разбера.

Коментар

Бардолини БСМ нямат, или поне нямаха техен /тяхно производство/ изпарител. Моя джип е с бардолини и 2 изпарителя по 150 киловата /уж/ всеки. При пУна газ нямам проблем с налягането в системата, но при продължително натоварване /дърпам колесар на 4 км изачване темп от 95С на изпарителя /само единия има датчик за темп. пада до 40-38С, явно ще падне и повече, но нямам под ръка толкова дълго изкачване, за да натоваря джипа максимално.
                                Фобос даваха много дефекти, които /поне повечето от тях/ гаранционно ги отстраняват. Масово се скапваха управляващи компютри, датчици за нялягане и темп. Оригиналните "бардолински" разпръсквачи дадоха фира за 20 000 км., отвора на сондата в бутилката се оказа малък, всеки сезон иска настройки, но като цяло работи доволно устойчиво.
                                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X