Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Газ Браун в автомобила-що е то и има ли почва у нас

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Газ Браун в автомобила-що е то и има ли почва у нас

Благодаря за инфото. Поздрави
    WJ 4.7 Limited
    0889 70 70 42

Коментар

И на лаиците оредяват редиците.
      Последно редактирано от DIMILIEV; 10-08-12, 22:27. Причина: не компетентност
      При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Ми докато има гламури да купуват преди да са убедени че работи, ще има и кой да им го продаде.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от DIMILIEV Преглед на мнение
          ...нещо за което пишещите казват че нема такова животно, ще взема да не чета толкова...
          Пишещите казват че нема такова животно което да си отговаря на обещанията. То иначе по нета и хапченца пишкоувеличители се продават бол. Никой не може да отрече че се продават
          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Може би не трябва да бъде разгаряна наново тази "квази" дискусия, само че, след като прочетох внимателно тази и поне още една тема засягаща бълбукаторите, натрупах в себе толкова отрицателна енергия, че съм длъжен да я изхвърля :–). Ясен също е виновен за това, което следва, защото не е заключил (все още) темата. :–)
            Разочарован съм и от двете дискутиращи страни, макар и по различен начин и в разллична степен.
            Относно защитаващите тезата "Против" бих казал, че се опитват да обяснят някой не особено сложни моменти от физика, химия и ДВГ (което само по себе си е похвално) на аудитория, която или не разбира за какво и се говори, или въобще не се интересува от казаното. Оставах с печатление, че само ви подхвърлят закачки и ви чакат да им паднете на сгода (да стъпите на криво или да заплувате в техни води :–)) и да ви разпердушинят на техен терен, както се усъмни някой от вас. Това определено би затвърдило самочувствието и себеуважението им. :–). Искате да ги предпазите от измамници... Те си се пазат сами, просто защото не им се дават пари. В противен случай отдавна всеки един от тях щеше да си е чучнал по един бълбукатор в колата и да говори от собствен опит по темата. Учудващ е стоицизмът и търпението ви, както и времето, което сте посветили на тази кауза (предварително загубена по скромното ми мнение). Бих искал да попитам Спарки, защо си мисли, че стройна и издържана от научна гледна точка теория за работата на нещо би пдпомогнала продажбите на въпросното нещо. У нас потенциалните купувачи се интересуват само от „далаверата“, а на запад кълват на енергия от вакуума или от бога... :–) и колкото по-увъртяно и с по-неясни термини е обяснението, толкова по-лесно се приема. Не си ли се чудил, как се благоговее пред съветската военна техника, потенциален източник на чудеса във всяка една област. Това при положение, че до опреден набор, всички са ходили в казарма и са с преки впечатления от нивото на военните неща.
            За другата страна, поддържаща теза "Дали пък не може...", или с други думи "За бълбукаторите". Дами и госпда, другарки и другари, направо съм потресен от начина ви на излагане на становища. Изумен съм и от вашата техническа (и не само) грамотност. Доколкото мога да преценя, се опитвате да задоволите определен вид нагон със зъл дух в полет :–))). Толкоз :–)
            За темите: как не се намери един да направи нещо реално и да сподели опитите си... Всички само дайте, дайте... и от двете страни. Това значи само, че темата не е толкова важна, че някой да се зариби и да хвърли 300-400 лева за да спретне нещо работещо. То пък от друга страна, като знам в коя държава живеем, защо някой да споделя практически опит. Току виж някой му откраднал нещо и станал милиардер на негов гръб... :–)
            По-лошо като цяло е това, че не си пролича някой да се е запознал в дълбочина с дискутирания въпрос, а постове като цяло не липсват. Също типично по нашенски.
            За пример мога да дам свободното омесване на Браунов газ и ННО газ, като наименования на продукта от бълбукаторите. На няколко места има специално уточнение от тези, които промотират Браунов газ, че при простата електролиза на вода се получава смес от водород и кислород, която няма свойствата, приписвани на брауновия газ. Тая тепература на горене от 6000 градуса по Целзий, се получава само и единствено от „специалния“ Браунов газ, за получаването на който няма информация.
            В патентите на Браун/Вълков има само общи неща. Патенти намеррих в Щатите, Австралия и България. Това естествено не значи, че не е патентовал и в други страни. По странното е, че след изтичане на патента в Щатите, някакъв друг юнак е патентовал същия газ и инсталация за получаването му, като чертежът и обяснението в патента ми докараха главоболие докато безуспешно се мъчих да вдяна нещо (ама толкова си мога... :–( ). Също така в патентите никъде не се споменава за енергия от вакуума, енергия от бога или друг вид „свободна“ енергия. Няма торсионни полета, магнитни взаимодействия и други любими термини на определен кръг от хора, част от които хабилитирани.
            Вижда се, че няма повод за отчаяние и все още може да бъде открит начина за произвеждане на чудодейния газ (вече патентован за жалост :–) ) и да се вдъхне нова надежда, за макар и не безплатна, но по-евтина и най вече чиста енергия. Така, че дерзайте дами и господа. Лично аз, ако ми остане време, задължително ще си спретна бълбукатор и ще пробвам да получа не гърмящ, а браунов газ. :–) и естествено ще си го пазя само да мене... българче съм все пак... :–)))
            Защо ще го правя ли? Ами все някой трябва да плати за прогреса и понеже съм съзнателен и отговорен над нормалното :–), смятам, че скъпия ток, горива, винетки, социално и здравно осигуряване, разните други данъци и такси са ми недостатъчни като принос за светлото бъдеще, затова ще спретна експеримента... :–)
            Благодаря за вниманието.
            Не се чувствайте длъжни да ми отговаряте, темата не ми представлява реален интерес. Четох я за забавление.
            И накрая едно не много обмислено предложение към модератор или администратор, не знам кой се занимава с това, а именно: Защо не направите раздел за свободна енергия или нещо такова, та да се намира по-лесно занимателно и развлекателно четиво? :–)

Коментар

А не сме, ти ще кажеш само че след третото "бум" и свеждането капацитета до -0 на няколко акумулатора, бълбукаторът който не можа да захрани елементарна газова печка, от тези испанските, биде изхвърлен с мощен шут и подходящи слова на боклука.
              Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
              Селска фурна аспух нема. Пак същият.
              В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Ееее, Ванка, ако беше викнал да полеем убаво новата махина, щеше да работи и да си пееш/топлиш, ама ти не почерпи и ей го.на!
                подаръци за мъже от FACOM
                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Ако си мислиш че аз ще се занимавам да правя бълбукатор, значи не ме познаваш. В някоя от безбройните теми го бях описал случаят: Мой приятел реши да си топли сервизчето с урудката и след дълго четене и консултации си направи чудото. Ефекта беше смехотворен и чудото стонА няколко пъти по-голямо и понеже стационарно се захранваше с няколко акумулатора. Почна се от 12V и се стигна до 48. Като изключим няколкото гърмежа крайният ефект беше потдържащият пламък, колкото бобено зърно и инцидентно припламване на малката отоплителна пита. Крайният ефект-в по-предният пост. Сигурен съм че и черпене няма да го направи работещо.
                  Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

Ти па като малък ... Черпенето, еле па взаимното, грее и в най-лютия студ. Без всякви психиатрични печки, това си е психология.
                    Народна.

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                      Ако си мислиш че аз ще се занимавам да правя бълбукатор, значи не ме познаваш. В някоя от безбройните теми го бях описал случаят: Мой приятел реши да си топли сервизчето с урудката и след дълго четене и консултации си направи чудото. Ефекта беше смехотворен и чудото стонА няколко пъти по-голямо и понеже стационарно се захранваше с няколко акумулатора. Почна се от 12V и се стигна до 48. Като изключим няколкото гърмежа крайният ефект беше потдържащият пламък, колкото бобено зърно и инцидентно припламване на малката отоплителна пита. Крайният ефект-в по-предният пост. Сигурен съм че и черпене няма да го направи работещо.
                      6+ сори, ма не съм го срещал това. Ще търся още теми за бълбук машинарии, като ми остане свободно време, да се посмея... Ако и това не е убедило лакомите за горива "без пари" мозъци, колко чини тая идея... Значи опитите на Ясен и Спарки са си борба с вятърни мелници... уважавам усилията им и им пожелавам да продължат в същия дух и да не се поддават на провокации, защото в една от темите Спарки доста втвърди тона към опонентите... Що се отнася до твоя приятел, той се е убедил, че откривателството си е неблагодарен и губещ време и пари процес. Всяка надежда, че чрез любителски занимания в неразработена област на нещо стратегически важно като енергоносителите, може да се постигне задоволителен от икономическа гледна точка резултат, са просто една прекрасна, но за жалост неосъществима мечта. Подтик за такъв род занимания би трябвало да бъде или любопитството или съзнателна жертва на ползу роду... и ако се случи немислимото и се открие "манната небесна", резултатът или трябва да се покаже веднага на целия, ама на абсолютно целия свят, като се вземат мерки за анонимността на източника, или трябва да си остане абсолютна тайна на притежателя си... Поне аз така мисля... Ентусиазмът за поливане на нещо наистина сгрява, а и често върши работа... и да не свърши работа, обаче, поне си остава спомен...
                      Последно редактирано от dido_ig; 30-03-13, 02:06.

Коментар

Няма нищо лошо в това човек да се стреми към откривателство, така светът се движи напред. По темата обаче освен чисто технологични се явяват и логични въпроси. Хората по целият свят търсят алтернатива на петрола като гориво доста отдавна и ми прави впечатление че първото нещо на което се спират е водата. Има я почти навсякъде и им изглежда почти неизчерпаем ресурс, което принципно не е вярно де.. Та и ние не сме изолирани от тази тенденция. В едно минало време се носеха легенди как един испанец подкарал колата си с вода от чешмата и аха да сподели с другите хора, го намерили размазан на пътя в едно дърво със все изобретението му. Яснооо.. После в краят на 80-те на миналият век тук у нас в телевизорът един изобретател палеше водата в едни тенджери, естествено никой не знаеше какво друго има вътре. Убеждаваха ни че е чиста водица, но от тв-то как да разбереш?! Да де ама аз не съм чул този същият да е станал мулти милионер щото ако наистина я е палнал нямаше начин вече да не е. Ако някой го знае да сподели тук. Или и него са го катастрофилали??? Същите разсъждения на тема браунов газ. Патента е паднал отдавна и всеки може да си сътвори бълбукатор без да е преследван от закона и по тази логика "лошите" не могат да насмогнат да "катастрофират" добрите ентусиасти. А де!?! Да не мислите че на мен не ми се иска да метна един бълбукатор отпред и да си джиткам без пари по гората досипвайки периодично водица от някое изворче, че сега между 20 и 40 л. газ пропан си гори гадината и си го плащам като поп. Някой ще каже заговорът на шейховете, световният капитализъм и дъра-бъра. ДА ама НЕ!/ ПБ/! Я вижте в световен мащаб как се развиват електомобилите! И все разсъждения в тази посока....

Коментар

Един култов филм върви в момента. Казвам култов, защото технически е изпипан. Thrive се казва. Преведен с прекрасно качество в колибката.
                          Едно нещо ми направи впечатление. Уж показват някакви изобретения, верят се и кълнат, че тоя пред екрана ги е виждал. Избили им изобретателите.
                          Остава един студен въпрос. Защо не са пуснали чертежите по Нета. Всички знаем, че тръгне ли инфо - няма убиване. Нали срещу монополите се борят, за благото на човечеството. Що не пуснат скапания pdf , 10 магнита всеки може да си събере. Един да повтори опита - и Прометей успешно ще даде Огъня на смъртните.
                          Ама не би. Само приказки засега. А аз навих един познат със свободни парици да поекспериментираме как да съберем фотосоларна инсталация за минимални пари. 10 бона искат за контролер - акумулатори за 1 киловат инсталация, на Експото го видях и пипнах.

Коментар

"Я вижте в световен мащаб как се развиват електомобилите!
                            И тока се плаща...
                            Нищо не мога,и нищо не знам...

Коментар

Първоначално публикуван от митре Преглед на мнение
                              "Я вижте в световен мащаб как се развиват електомобилите!
                              И тока се плаща...
                              Що?-водата да не би да е безплатна? Безплатен обяд няма. Ако утре автотата тръгнат на бълбукатори мисли за цена на водата че има райони където е по-скъпа от нефта. Аз затова след "и други разсъждения" съм метнал много точки. Сега съм замислил да направя бълбукатор с въздух че него по-трудно ще ме гепят като го крада. Да де ама и озоновият слой изтънявал и въздухът бил на свършване, аха-аха. Еееххх няма пълно щастие и това си е!

пп Ако чуете че са ме "катастрофирали" да знаете че съм успял!

ппп Виж първият цитат в подписа.

Коментар

"Цялата Вселена ни е дадена безплатно" - Стивън Хокинг

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X