Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Промяна на настройки на газов ижекцион?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Промяна на настройки на газов ижекцион?

Първо - честита Коледа на всички! Желая ви много здраве, щастие и повече време и средства за любимото ни хоби - офроуда! Въпроса ми е следния - смятам да си махам катализатора на "имперския кръстосвач". Трябва ли газовия инжекцион да мине през майстор за допълнителни настройки или електрониката сама ще усети промените и ще ги компенсира? Имам доста голям резерв - изпарителя ми е 240 киловата, срещу 177 на джипа по талон...

Поздрави

От: Промяна на настройки на газов ижекцион?

Да разбирам ли, че никой не знае отговора на въпроса ми? Междувременно у мен се надигна още един въпрос... Вчера сутринта (намирам се във Велинград) бе много студено (-17С). Имах работа с джипа из града и преди да тръгна го подгрях добре (на бензин), оставяйки колата да работи на място докато достигне нормалната си работна температура. При потеглянето си превключих на газ - върви си нормално! Два-три кикдауна и превключи на бензин - замръзна ми изпарителя! Замерих си антифриза - показа концентрация -19С. Обясниха ми, че антифриза ми е кофти и от там не подгрява добре изпарителя (имал лоши топлообменни качества) и ми препоръчаха да го сменя с читав такъв и с концентрация до - 50С. Вярна ли е препоръката за антифриза или просто си е прекалено студено за да се кара (мъжката) на газ..?!!
    Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 26-12-11, 08:55.

Коментар

Ква марка е тоя инжекцион,че има изпарител!?
      Моя няма и си карам и в студ.

Коментар

Марто това не е точно изпарител .И да проблема да замръзне е от кофти антифриз !
        Ако по катализаторите има некви сонди трябва да останат ,че тогава ще се видиш у филма
        Газовия комп черпи инфо от бензиновия комп и не трябва да има проблеми........ но това пак зависи от марката на газовия комп и чудеса .
        Махни катализатора и виж как ще е ако не тогава кабела и да се види кво дава компа и да се настрои.
        Лудак

Коментар

Ами може и да не му се вика изпарител..?! Сори ако съм объркал името... LOVATO е инжекциона.

Коментар

То си е изпарител. Конструктивно се различава от изпарителя за уредба със смесител по това, че му липсва голямата мембрана и затова е по-малко на размер.

С антифриза работата е сложна - ако го сложиш много гъст, той хубаво не замръзва, но и топлината не пренася добре. С чиста вода топлината се разнася най-добре, но няма гаранция като стане студено дали изобщо ще се движи. Не се знае в твоя случай кой от двата проблема е възникнал, най-вероятно е трети - мехурчета (въздушна тапа) или недостатъчен дебит на водата към изпарителя.

За катализатора - махай смело и ще мислиш за настройки само ако проблемът възникне, което е малко вероятно.

Коментар

Какъвто и да е антифриза няма начин да не пренесе достатъчно топлина до изпарителя. НА изпарителя му трябва много, много по-малко топлина отколкото антифриза трябва да пренесе от двигателя до радиатора. Пък чак и да замръзне.... Марто, кажи на тези т.нар. майстори да не говорят глупости, че стават смешни.
              По някаква причина е спрял потока на антифриз през изпарителя, затова и се е обледил. Ако има макар и малко движение на антифриз през изпарителя няма да имаш проблем.

Не пренасял достатъчно топлина, ха ха ха ха......
              Баси разбирачите.
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Току що му смених антифриза. Сложих от "червения" - 60 С! Утре два пъти ми се налага да мина през прохода "Предела" - то ще си покаже...

Благодаря на всички за помощта! Поздрави.

Коментар

Имал си бол пари, и малко акъл-дал си ги за антифриз...
                  Може и да се оправи, ама няма да е заради другия антифриз, ами заради премахването на въздушната тапа из системата. Или каквато е там друга причината.

Ако и утре пак ти замръзне изпарителя-пипни маркучите по които идва и си отива антифриза. Ако маркучите са топли, а изпарителя е замръзнал(това ако няма някаква тапа от боклуци или друго в самия изпарител)-аз ще си отрежа кожичката.

Марто мисли с главата си бе, вместо да вярваш на сляпо на някого. Който бил "майстор"...

Сега кажи, че същия този майстор ти е продал антифриза, и го е сменил(за което е взел пари разбира се), и картинката става пълна. Нищо не липсва в нея

Коментар

Коле, не се люти толкова. Ако не друго, промила се е охладителната уредба, че то там такива тлаки се образуват, че не изпарител ще замръзне, ами всичко. За да показва -19 значи много вода е доливана и сигурно е бил от кафявия, марка "Горубляне".

Коментар

Ааа, аз не се лютя. Ама се чудя на акъла на Марто. Колкото и да е влошена топлопреносимостта на антифриза-не може да е толкова,ч е да не занесе ниаква топлина до изпарителя. На него не му трябва много, хеле пък щом е на една степен.

Ама нищо де, смяната не е лошо. Само дето тези -60 градуса са си концентрат. Което значи, че топлопреноса ще е по-труден в сравнение със стария А минус 20 за атифриз не е нещо кой знае колко лошо, аз съм държал кола с доста по-висока точка на замръзване зимата... Без поражения.

Интересно ми е утре Марто като покара какъв ще е резултата.

Коментар

Майстора дал акъла за антифриза и мястото от където го купих и смених (при приятели) нямат нищо общо! Смяната с труда ми излезе "колосалните" 64 лева. Ако не друго, поне сега знам какво ми охлажда двигателя и както вика Ясен - промихме (претакахме по-скоро) системата.

Коментар

Колега проблем за газовият инджекцион при премахване на катализатора няма никакъв.

Изобщо не трябва да разбере.

Поздрави.
                          Въчо Иванов Tel. 0899 837 607

Коментар

Марто, хубаво си сменил антифриза с червения (long life). И аз го смених с такъв преди година, макар че големи спецове ми казваха, че за американските матори - само специален антифриз (разбирай от Балконстар) или ако не е оттам, в никакъв случай червен, че той не бил добър за чугунени глави, а само за алуминиеви. Аз обаче съм много доволен от червения антифриз, наляхме го след промивка и до момента е със същия цвят, за разлика от това което беше преди него...
                            JEEP CHEROKEE '98 XJ. 4.0 190 hp

Коментар

Не знам има ли връзка с антифриза, но по маршрута Велинград-Юндола-Предела-Петрич, при средна температура - 12 (на моменти и до - 16) - никакви ядове! Върви си на газ - та се не трае...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X