Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Една добра новина

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Една добра новина

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
    Колега , не става въпрос за черногледство , а за това , че за потребителя на АГУ е все тая .
    И понеже ти самия изтъкна , че не караш на газ , макар че колегата Totko разясни нещата , само за твое сведение :

- и до сега АГУ подлежеше на годишен технически преглед . При това бутилката веднъж на 5 год. задължително минава пълни изпитвания

- и до сега имаше доста пуктове за ГТП , оторизирани за извършват технически преглед на АГУ , така че да не се разкарваш по други сервизи . Това , че стикера за преглед на бутилката и този за ГТП на автомобила може и да не съвпадат по дати е съвсем отделен разговор.

Разликата е следната : До момента контрола на поднадзорните транспортируеми съоръжения под налягане ( към които спада и АГУ ) беше в прерогативите на различна агенция от тази към която са пуктовете за ГТП . Казано на прост език : ГТП на автомобила и този на АГУ - то бяха под различни шапки .

Е , с новата наредба това се променя и съответно двата вида прегледи ще се извършват наведнъж в един пункт . Нито отпада таксата за преглед , нито отпадат ( или се променят ) изискванията към техническото състояние на АГУ .
    Единствено сега ще накарат зорлем тези сервизи , провеждащи ГТП на автомобили и нямащи лиценз за преглед на АГУ , да го направят . Демек : едни допълнителни пари в бюджета ... или Господ знае къде ... а също така ( дори да е формално ) ще задължат тези притежатели на АГУ , които до сега им е дремало на оная работа за преглед , сега да го правят щат - не щат .

Та за какво "по-добро " говорим ?
    Може, може и аз да съм разбрал грешно инфото !
    Просто реагирах импулсивно и го изтълкувах по възможно най-оптимистичният начин.
    Но все пак, нека изчакаме да влязат в сила промените, пък да видим тогава!

Коментар

Първоначално публикуван от radikyokushin Преглед на мнение
      Може, може и аз да съм разбрал грешно инфото !
      Просто реагирах импулсивно и го изтълкувах по възможно най-оптимистичният начин.
      Но все пак, нека изчакаме да влязат в сила промените, пък да видим тогава!
      Толкова черногледи сме станали, че даже и в доброто виждаме само лошото. Колега, аз пък съм оптимист като теб!
      JEEP CHEROKEE '98 XJ. 4.0 190 hp

Коментар

Е - новината е, че отпада прегледа на газовите бутилки над 5 години (струващ 60 лв.). По телевизора казаха, че прегледа ше се праи на око... хи-хи..кво ли значи това? Само да се види дали не изтича газ отнякъде - и готово! Бутилката ти била на 5, 10, 15 години - нема проблеми - караш без всякакви проби. Така било по европейски.. Може па и на пунктовете за ГТП да няма увеличение на цената.. а дано. Това вече може и да е добра новина.
        Последно редактирано от Totko; 11-01-12, 21:41. Причина: правопис

Коментар

Коментар

Първоначално публикуван от Totko Преглед на мнение
            Е - новината е, че отпада прегледа на газовите бутилки над 5 години (струващ 60 лв.). По телевизора казаха, че прегледа ше се праи на око... хи-хи..кво ли значи това? Само да се види дали не изтича газ отнякъде - и готово! Бутилката ти била на 5, 10, 15 години - нема проблеми - караш без всякакви проби. Така било по европейски.. Може па и на пунктовете за ГТП да няма увеличение на цената.. а дано. Това вече може и да е добра новина.
            До тук през живота си съм срязал за различни цели поне 20 различни газови бутилки битови ; автомобилни ; български ; руски ; западни всякакви . Обикновенно все на поне 15 - 20 години и в нито една не съм открил вътре следи от корозия . Явно пропан - бутана не причинява такава . Водната проба има смисъл само при началното изпитване за да се проверят заварките въпреки че има и много други методи .
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Totko Преглед на мнение
              Може па и на пунктовете за ГТП да няма увеличение на цената.. а дано. Това вече може и да е добра новина.
              По нашия край чувам, че има увеличение... Но по темата - една хранилка по-малко с премахване изпитване на бутилката. Както и ГТП-тата до сега ставаха в общи линии формално, така и тези изпитвания ако бяха задължителни - също щяха да са в голяма степен кьорфишек. Проблема нямаше да бъде от страна майстора в сервиза, че не му се занимава, а от страна на собствениците, за които оставаше удоволствието да свалят и слагат бутилки и всичко свързано с това като странични усложнения.... Кинтите вече никой не ги брои за "неудобство", понеже е масова нагласата, че по подразбиране трябва да ни дерат... Отпада до голяма степен и нуждата да се лъже по пътищата, че "ето, аз не карам на газ, а на бензин и само си возя газовата", когато спират със "слънчогледа"...
              Та на преглед за газова е нужно да си носим само едно течно сапунче, понеже в пункта може и да няма или ако искат по 5 лв, ако майстора реши да ползва служебния...
              Публикувайте отговор

Коментар

На мен прегледа на газовото ми изтича преди ГТП-то, мисля че през месец март. След това какво - карам си спокойно до ГТП или отивам по-рано на ГТП? Ако някой знае, моля да сподели. Иначе новината е добра!
                JEEP CHEROKEE '98 XJ. 4.0 190 hp

Коментар

Абе и аз съм така. Логично е да минем на преглед по-рано. Не съм наясно дали можем да минем само газовата? Досега обаче, като са ме спирали за проверка никой не ми е искал паспорт и прочие... Хем си имам стикер на задното стъкло. Мойта е нова де - карам трета година, имам си паспорт и т.н., но така или иначе прегледа изтича. Мисля да не тичам веднага на нов преглед, а да изчакам ГТП-то. Ще видим.

Коментар

Колеги, сега прегледите на газовите уредби само в пунктовете за ГТП на автомобили ли се извършват, или може и в сервизите за газови уредби както до сега?

Коментар

Аз ходих на ГТП преди 10 дни, колата ми е с АГУ.Прегледа на АГУ-то е символичен - проверяват само за теч, никой не търси евро-сонда и бутилка.Питах ги казаха, че за сега това им изискват да проверяват.Естествено трябва да имаш паспорт, отпадат и стикерите на бутилката.Щом имаш преглед на колата, респективно имаш и на АГУ.Прегледа за лек автомобил вече е 40 лева + 5 лева преглед на АГУ. За сметка на това заради камерите са по-стриктни в прегледа на самия автомобил - външен вид, спирачки, светлини....
                      Дилян Петров

Коментар

Просто от любопитсво-толкова коли запалиха в София а и не само там.Все е имало на газ.Имаше ли поне една гръмнала?
                        Да уточня-не се заяждам имам Пежо на метан и Рено на пропан-бутан.
                        Единия преглед(на колите )мина 10.2011 а на АГУ са 03.2012.За пропана лесно-отиваш на друга станция,ако не си минал прегледа.Но на метан са само 2?

Коментар

Вчера карах служебния Пасат на ГТП и наред с всички документи дадох и паспорта на АГУто . Човека го погледна отгоре и ми го върна . На въпроса нещо няма ли да отрази в него и да ми залепи стикер на бутилката ми отговори че това вече е отпаднало и след като колата е минала ГТП значи всичко в нея е изправно включително и газовата уредба и те си го отразявали където трябва . Не съм зареждал скоро газ защото колата се кара за матеряли на къси растояния и зимата докато загрее да я обърна на газ обикновенно вече съм стигнал . Няма ли да се заяждат по бензиностанцийте че бутилката няма стикер и заверка в паспорта ? Иначе като цяло прегледа е много по стриктен провериха всички основни параметри свързани с безопасноста включително и с уред провериха за течове на газ . Това не съм го виждал никъде в "специализираните" газ сервизи . В най добрия случай проверяват с една гъба и сапунена вода .
                          Последно редактирано от sek.1; 25-02-12, 06:28.

Коментар

Е те, по бензиностанциите трябва да се съобразяват с действащата нормативна уредба и след като вече няма стикери не трябва да изискват от собствениците на такива коли!
                            А иначе за стриктността на прегледа - то така трябва да бъде. Друг е въпроса, че това "старание" ще е ден до пладне и всичко ще си тръгне по старому.
                            Според мен хубавото на промяната, е че минаваш наведнъж за всичко и не ти се налага да ходиш два пъти на две места - веднъж за колата и веднъж за АГУ-то.
                            А че вдигнаха цените на ГТП - вдигнаха ги, но това е за всички. Няма разлика дали си с газ или не.
                            Така че все пак има нещо хубаво в "добрата новина".

Коментар

За последно зареждах газ с нивата преди около месец и ми гледаха стикера даже и паспорта ми искаха на един Лукойл . Паспорта отказах да им го покажа и им заявих че ако много знаят просто ще отида да си заредя гориво в някоя от конкурентните вериги след което служителя се задвижи със скорости близки до тези в Ф1 Повече с нивата не съм зареждал газ защото нещо се скапа в испарителя и сега като ми се наложи я карам на бензин щото в тоя студ не ми се сваля испарител .

Коментар

Преди 3 дни и аз минах на ГТП. Паспорта на газовата ми казаха да си го прибирам - "това не трябва вече". То там ми провериха колата по-стриктно от преди:
                                - посока на фарове (ново)
                                - аварийки (ново)
                                - чистачки + течност (ново)
                                - изгорели газове
                                - спирачки

Като цяло усетих, че има някакво напрежение свързано с камерите, които са ги накарали да поставят. Подметнаха ми:
                                - Нали вие така искахте - на ви сега камери!
                                - Кои "ние"???
                                - Народонаселението, как кой? Нали си от народонаселението?

На това место си замълчах, следвайки мъдростта от подписа на SaTaNaTa_83_stz:
                                "Не спори с глупак!!!!!Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит!!!!"
                                Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X