Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Една добра новина

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Една добра новина

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
    Добре де, в САЩ автомобилите не минават ГТП доколкото съм запознат.
    Явно не си
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

И за кое се кефите...!!!???Не виждам никакъв повод за радост!Ако бях прочел,че намалят данъка - да се кефиш,пък то ко...!?А и неизправностите по тия уредби са не по-малко опасни от ... изтрити гуми примерно.Дори контрола трябва да се затегне,че като знам как ми подпечатват паспорта...мале,мале...

Коментар

Нали дадоха някакъв срок, да наслагат камери, в местата за ГТП?

Коментар

Не зная защо всички казват че газовите устроиства са толкова опасни. Някои да е правил статистика колко са изгорелите автомобили с гас,бензин и дизел? Сигурен съм че процента на изгорелите заради газта ще е наи малък. Преви ми впечатление че за опасността от газовите устроиства говорят хора които нямат такива.

Коментар

Не зная защо всички казват че газовите устроиства са толкова опасни. Някои да е правил статистика колко са изгорелите автомобили с гас,бензин и дизел? Сигурен съм че процента на изгорелите заради газта ще е наи малък. Прави ми впечатление че за опасността от газовите устроиства говорят хора които нямат такива.

Коментар

Първоначално публикуван от Оника Преглед на мнение
              Не зная защо всички казват че газовите устроиства са толкова опасни. Някои да е правил статистика колко са изгорелите автомобили с гас,бензин и дизел? Сигурен съм че процента на изгорелите заради газта ще е наи малък. Прави ми впечатление че за опасността от газовите устроиства говорят хора които нямат такива.
              Ами по стечение на обстоятелствата, всеки ден преглеждам пресата. Почти всеки ден има самозапалена таратайка на газ. В движение или паркирана. А и доста пъти ми се е случвало, карайки след някой на газ, да го усещам и с носа.
              Факт е и, че навсякъде по цивилизацията, престоя им в закрити паркинги е забранен. В закрити фериботи - също. Мисля, че и в големи тунели.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                Ами по стечение на обстоятелствата, всеки ден преглеждам пресата. Почти всеки ден има самозапалена таратайка на газ. В движение или паркирана. А и доста пъти ми се е случвало, карайки след някой на газ, да го усещам и с носа.
                Факт е и, че навсякъде по цивилизацията, престоя им в закрити паркинги е забранен. В закрити фериботи - също. Мисля, че и в големи тунели.
                По стечение на обстоятелствата се занимавах с медии доста време и достоверността им не смятам да коментирам.
                А какво усещаш с носа си, слабо ме интересува. Аз също усещам (и виждам) нЕкои неща, карайки зад нафтов пушилник.
                Съвсем аргументирано твърдя, че с газ е с пъти по-трудно да се запалиш.
                А на паркингите и фериботите по "цивилизования" свят също мога да споря много, не за друго, а защото доста съм карал (и паркирал) по тези вилаети.
                И не - в САЩ колите минават технически преглед, че и Smoke test.
                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                  Ами, ако броиш тия дето ги пали идиота в София ,има и не са самозапалени!Провери отделно за тези на газ!

да не четеш един и същ вестник,провери това
                  Никога нема да мине модата на сръбската музика,сливовата ракия и пъстръвата.

Коментар

И сега има пунктове дето го правят. При мен в Слатина например. Можеш да минеш на едно място и двата прегледа. Би било облекчение за някои колеги, които искат да минат наведнъж. Щото мойте прегледи са на различни дати. За газовата и за колата. Така и "разсрочваш" плащането. Нали не си мислите, че с пет лева ще минете и на двата прегледа. Явно комплексния преглед, ще е и по-скъп. Така че - кво и е толкова новинарското на новината? А и никъде не пише, че ще се изменят и изискванията за прегледа. Евросондите са задължителни, петте години на бутилката и т.н.

Коментар

Нека погледнем и другата страна на медала:
                      Ако газовата ти уредба има проблем - примерно нямаш евросонда, колата ти остава без технически преглед.
                      Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
                        Ако газовата ти уредба има проблем - примерно нямаш евросонда, колата ти остава без технически преглед.
                        Голямо черногледство, ей!!!
                        Нека стане, пък ще видим! Може и добре да е!

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
                          Защо ? Това че имам газова уредба в колата не означава задължително че карам на газ .
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                            Защо ? Това че имам газова уредба в колата не означава задължително че карам на газ .
                            Така е, но ако обединят двата прегледа в един, няма как да минеш половината.
                            Дано да не съм прав. Аз просто си разсъждавам.
                            Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Всъщност и тази година, когато минавах на преглед за МПС-то ми искаха паспорта на газовата. Да видят имам ли преглед. Само провериха. Без паспорт - няма преглед. И сега. Прегледа на газовата и сега не може да се мине, без да имаш евросонда, бутилка до 5г. или водна проба и пр. Т.е. И СЕГА не можеш да минеш на технически преглед на МПС-то без да имаш евросонда..))) та продължавам да не виждам каква толкова "придобивка" очаквате? Единствено удобството, че можеш да минеш всичко наведнъж, без да се разкарваш. Ама както казах и сега има такива пунктове... Друг е въпроса касаещ оторизацията или както там се казва на самите сервизи. От миналата година - тия дето проверяваха газовите трябваше да са висшисти. Собственика ли директора на "газовата фирма" или квото се води там. Това доведе до временно затваряне на доста пунктове и известно време имаше малък вакуум къде да минеш на преглед за газовата и теми от сорта дори и тук във форума. Така че - това изменение може да "преструктурира" някои пунктове за добро или лошо. Т.е. проблема си е техен. Нас кво ни бърка? Нищо...

Коментар

Първоначално публикуван от radikyokushin Преглед на мнение
                                Голямо черногледство, ей!!!
                                Нека стане, пък ще видим! Може и добре да е!

Колега , не става въпрос за черногледство , а за това , че за потребителя на АГУ е все тая .
                                И понеже ти самия изтъкна , че не караш на газ , макар че колегата Totko разясни нещата , само за твое сведение :

- и до сега АГУ подлежеше на годишен технически преглед . При това бутилката веднъж на 5 год. задължително минава пълни изпитвания

- и до сега имаше доста пуктове за ГТП , оторизирани за извършват технически преглед на АГУ , така че да не се разкарваш по други сервизи . Това , че стикера за преглед на бутилката и този за ГТП на автомобила може и да не съвпадат по дати е съвсем отделен разговор.

Разликата е следната : До момента контрола на поднадзорните транспортируеми съоръжения под налягане ( към които спада и АГУ ) беше в прерогативите на различна агенция от тази към която са пуктовете за ГТП . Казано на прост език : ГТП на автомобила и този на АГУ - то бяха под различни шапки .

Е , с новата наредба това се променя и съответно двата вида прегледи ще се извършват наведнъж в един пункт . Нито отпада таксата за преглед , нито отпадат ( или се променят ) изискванията към техническото състояние на АГУ .
                                Единствено сега ще накарат зорлем тези сервизи , провеждащи ГТП на автомобили и нямащи лиценз за преглед на АГУ , да го направят . Демек : едни допълнителни пари в бюджета ... или Господ знае къде ... а също така ( дори да е формално ) ще задължат тези притежатели на АГУ , които до сега им е дремало на оная работа за преглед , сега да го правят щат - не щат .

Та за какво "по-добро " говорим ?
                                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X