Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Една добра новина
Свий
X
-
От: Една добра новина
И за кое се кефите...!!!???Не виждам никакъв повод за радост!Ако бях прочел,че намалят данъка - да се кефиш,пък то ко...!?А и неизправностите по тия уредби са не по-малко опасни от ... изтрити гуми примерно.Дори контрола трябва да се затегне,че като знам как ми подпечатват паспорта...мале,мале...
Коментар
-
Не зная защо всички казват че газовите устроиства са толкова опасни. Някои да е правил статистика колко са изгорелите автомобили с гас,бензин и дизел? Сигурен съм че процента на изгорелите заради газта ще е наи малък. Преви ми впечатление че за опасността от газовите устроиства говорят хора които нямат такива.
Коментар
-
Не зная защо всички казват че газовите устроиства са толкова опасни. Някои да е правил статистика колко са изгорелите автомобили с гас,бензин и дизел? Сигурен съм че процента на изгорелите заради газта ще е наи малък. Прави ми впечатление че за опасността от газовите устроиства говорят хора които нямат такива.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Оника Преглед на мнениеНе зная защо всички казват че газовите устроиства са толкова опасни. Някои да е правил статистика колко са изгорелите автомобили с гас,бензин и дизел? Сигурен съм че процента на изгорелите заради газта ще е наи малък. Прави ми впечатление че за опасността от газовите устроиства говорят хора които нямат такива.
Факт е и, че навсякъде по цивилизацията, престоя им в закрити паркинги е забранен. В закрити фериботи - също. Мисля, че и в големи тунели.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнениеАми по стечение на обстоятелствата, всеки ден преглеждам пресата. Почти всеки ден има самозапалена таратайка на газ. В движение или паркирана. А и доста пъти ми се е случвало, карайки след някой на газ, да го усещам и с носа.
Факт е и, че навсякъде по цивилизацията, престоя им в закрити паркинги е забранен. В закрити фериботи - също. Мисля, че и в големи тунели.
А какво усещаш с носа си, слабо ме интересува. Аз също усещам (и виждам) нЕкои неща, карайки зад нафтов пушилник.
Съвсем аргументирано твърдя, че с газ е с пъти по-трудно да се запалиш.
А на паркингите и фериботите по "цивилизования" свят също мога да споря много, не за друго, а защото доста съм карал (и паркирал) по тези вилаети.
И не - в САЩ колите минават технически преглед, че и Smoke test."Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнениеАми по стечение на обстоятелствата, всеки ден преглеждам пресата. Почти всеки ден има самозапалена таратайка на газ. В движение или паркирана. А и доста пъти ми се е случвало, карайки след някой на газ, да го усещам и с носа.
да не четеш един и същ вестник,провери товаНикога нема да мине модата на сръбската музика,сливовата ракия и пъстръвата.
Коментар
-
И сега има пунктове дето го правят. При мен в Слатина например. Можеш да минеш на едно място и двата прегледа. Би било облекчение за някои колеги, които искат да минат наведнъж. Щото мойте прегледи са на различни дати. За газовата и за колата. Така и "разсрочваш" плащането. Нали не си мислите, че с пет лева ще минете и на двата прегледа. Явно комплексния преглед, ще е и по-скъп. Така че - кво и е толкова новинарското на новината? А и никъде не пише, че ще се изменят и изискванията за прегледа. Евросондите са задължителни, петте години на бутилката и т.н.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнениеНека погледнем и другата страна на медала:
Ако газовата ти уредба има проблем - примерно нямаш евросонда, колата ти остава без технически преглед.
Нека стане, пък ще видим! Може и добре да е!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнениеНека погледнем и другата страна на медала:
Ако газовата ти уредба има проблем - примерно нямаш евросонда, колата ти остава без технически преглед.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнениеЗащо ? Това че имам газова уредба в колата не означава задължително че карам на газ .
Дано да не съм прав. Аз просто си разсъждавам.Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.
Коментар
-
Всъщност и тази година, когато минавах на преглед за МПС-то ми искаха паспорта на газовата. Да видят имам ли преглед. Само провериха. Без паспорт - няма преглед. И сега. Прегледа на газовата и сега не може да се мине, без да имаш евросонда, бутилка до 5г. или водна проба и пр. Т.е. И СЕГА не можеш да минеш на технически преглед на МПС-то без да имаш евросонда..))) та продължавам да не виждам каква толкова "придобивка" очаквате? Единствено удобството, че можеш да минеш всичко наведнъж, без да се разкарваш. Ама както казах и сега има такива пунктове... Друг е въпроса касаещ оторизацията или както там се казва на самите сервизи. От миналата година - тия дето проверяваха газовите трябваше да са висшисти. Собственика ли директора на "газовата фирма" или квото се води там. Това доведе до временно затваряне на доста пунктове и известно време имаше малък вакуум къде да минеш на преглед за газовата и теми от сорта дори и тук във форума. Така че - това изменение може да "преструктурира" някои пунктове за добро или лошо. Т.е. проблема си е техен. Нас кво ни бърка? Нищо...
Коментар
-
Първоначално публикуван от radikyokushin Преглед на мнениеГолямо черногледство, ей!!!
Нека стане, пък ще видим! Може и добре да е!
Колега , не става въпрос за черногледство , а за това , че за потребителя на АГУ е все тая .
И понеже ти самия изтъкна , че не караш на газ , макар че колегата Totko разясни нещата , само за твое сведение :
- и до сега АГУ подлежеше на годишен технически преглед . При това бутилката веднъж на 5 год. задължително минава пълни изпитвания
- и до сега имаше доста пуктове за ГТП , оторизирани за извършват технически преглед на АГУ , така че да не се разкарваш по други сервизи . Това , че стикера за преглед на бутилката и този за ГТП на автомобила може и да не съвпадат по дати е съвсем отделен разговор.
Разликата е следната : До момента контрола на поднадзорните транспортируеми съоръжения под налягане ( към които спада и АГУ ) беше в прерогативите на различна агенция от тази към която са пуктовете за ГТП . Казано на прост език : ГТП на автомобила и този на АГУ - то бяха под различни шапки .
Е , с новата наредба това се променя и съответно двата вида прегледи ще се извършват наведнъж в един пункт . Нито отпада таксата за преглед , нито отпадат ( или се променят ) изискванията към техническото състояние на АГУ .
Единствено сега ще накарат зорлем тези сервизи , провеждащи ГТП на автомобили и нямащи лиценз за преглед на АГУ , да го направят . Демек : едни допълнителни пари в бюджета ... или Господ знае къде ... а също така ( дори да е формално ) ще задължат тези притежатели на АГУ , които до сега им е дремало на оная работа за преглед , сега да го правят щат - не щат .
Та за какво "по-добро " говорим ?Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар