Обява

Свий
Няма добавени обяви.

на ГАЗ не гасне

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: на ГАЗ не гасне

Първоначално публикуван от ivan_pk Преглед на мнение
    Имах същата корса с този мотор!!Много здрав двигател и елементарен за газова!!Според мен проблема ти е от натрупване на нагар по буталата от газта и маслото ,което при загрял ДВГ става като огнище и малкото газ която има по колектора се запалва от там!!Получава се детонационно горене и се чува едно тракане като при дизелите!!!Сложи си една добавка в бензина и карай с повече гаЗЗЗ да изчисти ако може!!Ако не една гарнитура за главата и гумички клапани и 3часа и опелото е пушка!!!!
    Те това е отговора! Гаранция!
    Причината е нагара.

Коментар

Нагар, нагар, ама там като угасиш не трябва да влиза гориво. А и тоя нагар, на газ трудно се събира, даже напротив - постепенно се изчиства.

Коментар

На теория не би трябвало да влиза гориво. На практика...

На теория не би трябвало да има разлика между теория и практика. Но на практика разликата е огромна...
        Не може да не знеш, че гумички по клапаните се опичат и вече не уплътняват, настройките се правят от всеки който знае накъде се навива и накъде развива винта...

Преди доста години имах москвич който имаше същите симптоми. Като се оплаках от това на мастити "москвичаджии" те ми обясниха, че това няма как да стане. Понеже съм бил млад и неопитен шофьор-само така ми се е струвало... Е, започнах да мисля с моята си глава, и стигнах до нагар по свещите. След смяната им всичко си дойде по местатата. Ма свещите бяха четири, но от пет марки, и един ги Господ знае с какво топлинно число.
        Така, че аз залагам на свещи.
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Не ми са спори вече.
          Никога нема да мине модата на сръбската музика,сливовата ракия и пъстръвата.

Коментар

Ясен,калилно-да при наличие на гориво(от свещ и т.н.)От"дизелно"-пак от гориво.Нагар е смешно да прави работа в цилиндъра.Има един вакуумен регулатор на налягането в бензиновата рейка и мембраната започва да 'диша',докато в последствие(след време потича).Лесно се пробва-затваря се изнода на смук. колектор и входа упр. на клапана налягане на река.Проба и това е.студен-топъл.Няма гориво-гасне,има малко-претриса клоп-клоп.Щото колегите настройли според каквото влиза в смукат.колектор.Беше идея!Да търси колегата да не влиза от горивото.Моите уважения!
            Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

От нагар не мисля че е преди 4 месеца зимата и сменяваха гумичките на клапаните клапаните са шлайфани и смених гарнитурата на главата (шлайфана е и главата ) че много антифриз гълташе от 4-ти цилиндър.

вчера един колега от форума се обади да помогне и ми даде съвет да дръпна кабела на газовия клапан на БРЦ-то дръпнах го и колата угасна след около секунда и половина. това е нормално газта не може да секне за една десета от секундата в изпаритела има малко газ по всукателният колектор има.....

днес и смених свещите старите (които бяха сменени преди месец) бяха сухи с леко бяло керемиден отенък колата си е слънце.
              и с шестограма намалих газта на тихи обороти та да видим, ще я кара 2-3 дена жената и ще видим дали ще реве.

за да е ясно обяснявам: НЕ ГАСНЕ ЗНАЧИ гасиш контактният ключ и Опела дрън дрън дрън 2 до 3 секунди деотнационно горене и гасне значи работи няколко секунди само .

после обаче ако искаш да запалиш след този ефект пали на 15-оборот и това е изпитано и е винаги. не знам защо ????

ако по горе в постовете не съм обяснил точно и ясно какъв е ефекта на опела извинявам се на всички.

Коментар

да дръпна кабела на газовия клапан на БРЦ-то дръпнах го и колата угасна след около секунда и половина. това е нормално газта не може да секне за една десета от секундата в изпаритела има малко газ по всукателният колектор има.....

Не е нормално. Като врътнеш ключа, изключваш запалването и трябва да угасне, независимо дали има Газ или не.

Коментар

Нешо прав си ама не гасне и аз търся проблема......

Защо не гасне и то със сигурност не гасне като е гореща...

какви свещи са подходящи за тази кола какво топлинно число ????

марка модел ама изпитани да не купувам 20комплекта че свещите са ми нови на 1месец са ......

Коментар

Има лесно. В момента не мога да включа с кой точно двигател си, но виж къде идва сигнала за бобината (бобините). И като работи мотора, загрял, просто извади кабела (или куплунга, ако с с 4 бобини). Ако угасне веднага, си провери "плочката" на контактния ключ и вече някой Опелджия да каже, има ли това чудо главно реле и така нататък.
                    Ако не - ще мислим.

П.П. не кабела на свещите! Управляващия. Да не стане грешка
                    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

За мен проблема е от свещите.Загасена към тях високо няма, т.е продължава ли да работи, то е защото са прекалено горещи и палят сместа вместо с искра.Вероятно свещите са прекалено"топли" за работа на газ и или с неправилно разстояние на електрода.

Коментар

Първоначално публикуван от kikimora Преглед на мнение
                        Загасена към тях високо няма, ...
                        Не е винаги така. Има няколко сценария, по които спира горивото, но искри има още известно време. При газ, и горивото не спира веднага, така че трябва да се провери и тази възможност. Поне е лесно - с искров промеждутък.

Коментар

Привет на всички имам напредък ......
                          в събота сутринта рано отидох и му бих 2 шута на опела

НАМАЛИХ ПРИТОКА НА ГАЗ на тихи обороти.
                          какво направих взех едно шестограмче и завивам половин оборот на опела му падат оборотите за миг компютъра му регулира дросела и оборотите пак се вдигат и се заковават. и пак завивам половин оборот .........
                          накрая след последният половин оборот бръм и угасна хахахахахахахахаха нема а гасне а като няма газ ГАСНЕЕЕЕЕЕЕЕ

върнах 1 оборот и паля работиииии газ до дупка пускам газта и гасне ВЪРНАХ ОЩЕ ПОЛОВИН ОБОРОТ гас до дупка пускам газта не гасне. и така я оставих ....

жената я кара 2 дена казва колата си гасне и не притриса обаче един два пъти и изгаснала на тихи обороти та ще я огледам газаджиите да не са и сложили фунията отпред от ризата да и влиза много въздух че не го погледнах онзи ден и можа да и пусна още много малко газ на тихи обороти.

това е за сега ГАСНЕ пък ще я изследвам още.....

Коментар

ако някой може да ми предложи марка и номер по студени свещи да казва.
                            аз карам БЕРУ но символите после ще ги допиша че не ги знам на изуст.

знам че за газ е добре да са едноелектродни но защо не знам .....
                            ако някой знае да споделя.

поздрави на всички за съветите

Коментар

Внимавай какви свещи слагаш, че така съм хвърлил два двигателя, единия от които лично мой. Уж оригинални, уж правилни, след няма и 30 килоетра едната се изсипа в цилиндъра на парчета и стана мазало. На един служебен Самурай от неправилни свещи, слагани на принципа "нищо, че не са за тука, ама са гъзарски", същата история. Два цилиндъра на дреп.

Чудя се, ако ти е изместена центровката с много, дали няма шанс да прегряват свещите, ако и да са с правилното число? Но не съм сигурен.
                              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Благодаря ти tef4o това за гръмнали свещи не ми беше текнало но ще го имам предвид.

преди 2 седмици и вадих клемата на акумулатора за да се ресетне компютъра на Опела да е натрупала толкова бързо грешка не вярвам..... значи на Опела каращ на газ мнооого рядко му светва лампата на таблото (свети оранжево и е нарисувано двигателче) това значи че ламбда сондата отчита грешка и компютъра зарежда някакви стандартни настройки на предварението.
                                Светва при добре работеща кола само ако караш по нанадолнище и си подал малко газ (натиснал си леко педала на газта) тогава сместа е БЕДНА или си на баир трябва да караш на 3-та предавка а ти си на четвърта и си настъпил газта на педала до край.

ще взема да снимам една свещ а някой ще ми помогне да вмъкна снимка та да коментираме....

поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X