Обява

Свий
Няма добавени обяви.

на ГАЗ не гасне

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• на ГАЗ не гасне

Здравейте
    Имам Опел Астра 1.4i 82PS 1995г.

на него е монтирана газова уредба BRC AT90 и съм супер доволен вече 5 години карам на газ.
    през това време съм сменял 2 изпарителя все от тази марка.

Опела ми създава следният проблем когато врътна контактният ключ да изгася двигателя колата притриса и не гасне гори още 2-3 секунди детонационно.

проблема има решение от опит разбрах че ако изфорсираш двигателя и врътнеш контактният ключ гасне нормално и не притриса.
    на бензин не го прави никога само на газ и колкото двигателя е по горещ толкова е по изразено.

при горещ двигател го прави почти винаги.
    смених преди седмица изпарителя с НОВ. Клапана за входяща газ също смених.
    колата работи перфектно на бензин и на газ добре работи но това мнооого ме дразни и съм чувал че съсипва двигателя.

някой да помогне със съвет ?????
    какъв му е проблема на Опела ????

От: на ГАЗ не гасне

1.От центровката на запалването.
    2.От хлабини на клапаните.
    Също така провери и вакум да няма изваден някъде,и положението на дросела когато гасиш мотора как е ,да не би стъпковото моторче да не се връща докрай и да остава леко отворен.
    Последно редактирано от honda b16a2; 02-06-11, 16:49.
    Никога нема да мине модата на сръбската музика,сливовата ракия и пъстръвата.

Коментар

Това за дросела и стъпковото моторче не го разбирам много как работи но ми прави впечатление че когато карам дълго на газ и я оставя студена сутрин пали доста трудно на 12-15оборота в нормално положение пали на 2-3оборота.

както писах карах я 3 дена само на бензин затегнах крановете на бутилката изгорих газта по тръбопровода и три дена колата работи перфектно пали си добре и топла и студена сутрин.

проблема е в газта и не знам от какво е ?????

Коментар

На този модел изпарител има още един магнит вентил, изчисти и него от там може да изпуска по малко и да я дави.

Коментар

даааааа прав си ама изпарителя е на 7 дена
          преди да го сменя се появи проблема и аз смених целият изпарител.
          (преди 2 години имах същият проблем изпарителя не работеше добре смесваше газ и бензин и на бензин притрисаше леко)
          аз го смених и 2 години нито единпът не се случи.
          и сега се появи пак....
          пропускам явно нещичко
          защо го прави по изразено когато е топла ?????

свещи с неправилно топлинно число ??????
          клапана на изпарителя не спира изцяло газта ??????
          все причини които могат да доведът до този проблем .

ще пробвам всякакви идеи......

много богата на тихи обороти ????? знае ли човек как да разбера колко газ трябва за да работи добре на тихи обороти.
          на изпарителя има врътка и до нея шестограмче ?????

как се регулира газта на тихи обороти?????

Коментар

Дай тел да ти обясня по-подробно за изпарителя.

Коментар

телефона ми е:
              0888 598094
              Сашо

Коментар

Първоначално публикуван от delivero Преглед на мнение
                как се регулира газта на тихи обороти?????
                В твоя случай - по показания на ламбда-сондата.
                А интересно, защо сменяш целия изпарител? Повечето хора си купуват ремонтен комплект.

Коментар

Хубав въпрос Ясене
                  преди 3 години Астрата ми създаваше много проблеми на ГАЗ.
                  харчеше 15 градско Газ при нормален режим 10-12 на тихи обороти двигателя "рееше" леко прекъсва и притриса и на бензин и на газ .....

Майсторите ме почнаха:
                  смени си кабелите добре сменям 30лева. не се оправя
                  смени си свещите добре сменям 30лвева. не се оправя
                  смени си БОБИНАТА сменям купувам бобина БОШ 180лв. не се оправя
                  закачам я на компютър нищо не се оправя
                  настройка на газовата не помага ........
                  и на мен ми текна затегнах газта от кранчетата на бутилката изгорих газта в тръбопровода и колата се успа работи на бензин двигателя спи кафенцето си слагам не се разлива......
                  викам ясноооооо газовата е проблем.....
                  и вече пищисан протече единя от щуцерите дето влиза водата от радиатора и газаджията вика разглобва се цялата и се сменят
                  аз го питам колко струва нов изпарител 130лв. добре бързо бате сменяй го и колата се успа нисък разход и си правя сметка за 10000 километра само от добрата работа и от пониженият разход той се изплаща и затова си го сменям направо с нов за 2-ри път.

не си го ремонтирам защотоп не разбирам от всичко а и ми е писнало да се самоубочавам..... а за майсторите не ми се говори.

защо един не каже Сашо това е сменям го и става ами се почва амитовааааа оноваааа луннозатъмнение слънчеви изригваня????????

МОЙТА ЛИ АСТРА САМО НЕ ГАСНЕ ???????
                  на друг не му ли се е случвало ?????
                  или може би много внимание и обръщам??????

сега реших още един проблем и го споделям с вас веднага
                  смених изпарителя колата добре работи има мощност обаче караш я топла пали а сутрин студена пали трудно на 15оборот
                  ами проблема беше замърсен или износен клапан преди изпарителя през ноща изпуска по малко и се дави сутрин не пали
                  ама колата е на жената и ми писва зъъъъъъррррр телефона идвай да си я палиш тая кола не пали ееееее ама ужасссссссс

та така патила

Ще разбера защо не иска да гасне може би е нещо мноооого елементарно но няма кой да ми го каже и цял живот преодкривам америка.......
                  Последно редактирано от delivero; 03-06-11, 18:10.

Коментар

Хм.

Калилното запалване на газ е малко вероятно. Дизелирането - също. Така, както разказваш, прилича на електрически проблем, който си го има, а газовата само го показва от време на време. Колко време успява да работи двигателят с изключено запалване?

Коментар

Чухме се по телефона с колегата всичко е ок.
                      Ще ми обясниш ли за термина "дизелиране" сефте го чувам.

Коментар

По научному - самозапалване на сместа от повишаването на температурата в края на такта "сгъстяване". Както работят дизелите.

Коментар

А не е ли детонационно запалване от бедна смес.Тя колата е гореща,може да махнем свещите примерно....

Коментар

Имах същата корса с този мотор!!Много здрав двигател и елементарен за газова!!Според мен проблема ти е от натрупване на нагар по буталата от газта и маслото ,което при загрял ДВГ става като огнище и малкото газ която има по колектора се запалва от там!!Получава се детонационно горене и се чува едно тракане като при дизелите!!!Сложи си една добавка в бензина и карай с повече гаЗЗЗ да изчисти ако може!!Ако не една гарнитура за главата и гумички клапани и 3часа и опелото е пушка!!!!
                            Опел Корса В 1,4 82 коня
                            Пасат 1,9 ТДИ 90-ка
                            Ямаха ХТ 600Е
                            Симсон SR 49 1959 г. :D

0898234666:D

Коментар

Първоначално публикуван от honda b16a2 Преглед на мнение
                              А не е ли детонационно запалване от бедна смес.Тя колата е гореща,може да махнем свещите примерно....
                              Няма такова нещо като детонационно запалване. Детонационно може да е горенето после, след запалването.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X