Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой прави Фобос с дюзи Rail Horizon в София?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кой прави Фобос с дюзи Rail Horizon в София?

Сините бобини са 3 ома, оранжевите при Фобос са 1,5 иначе 1,5 омовоите са сиви.Колкото съпротивлението е по-малко толкова са по-бързи.Има и жълти които са 1 ом.но почти никое газово ECU неможе да издържи на такива зли тоци.

Ако имате въпроси питайте насреща съм.
    Пздрави.
    Въчо Иванов Tel. 0899 837 607

Коментар

vacho е прав. Наистина сините са 3 ома проверих снощи .. подвел съм те за което се извинявам! Моите бяха оранжеви и ги смениха със сини!
      0877 83 30 90 - Жоро

Коментар

Хм, тоест излиза че ти си сложил бобини с по-високо съпротивление? Това след инцидента с филтрите ли? Преди това работеше ли добре?

Коментар

Гореше повече, и налягането от изпарителя беше доста високо, сега съм с малко по голям изпарител (съответно "делта П" работното налягане е по ниско), дюзите са старите 2.1 мм, но със сини бобини отгоре! и всичко заспа и инжекторните времена се покриват с тези на бензин. Абе общо взето беше малко като "Проба грешка"
          0877 83 30 90 - Жоро

Коментар

Ами аз нямах никакви оплаквания пред това да стане. А бобините ми са от сивите.

Та току що смених буталата и пружинките на два от инжекторите. 15км градско от тогава колата се държи по същия начин като преди.

Вътре в инжекторите определено беше мазало. Особено в единия беше все едно са умирали негри. Така че извода е един - СМЕНЯЙТЕ СИ ФИЛТРИТЕ!

(Между другото тези инжектори ми изглеждат доста зле проектирани. Или аз не мога да разбера принципа на който уплътняват или нещата са направени много на магия. А това е най-скъпия модел на тая фирма. Странна работа)

Коментар

Първоначално публикуван от jja Преглед на мнение
              Или аз не мога да разбера принципа на който уплътняват или нещата са направени много на магия.
              Имай предвид, че както газовите, така и бензиновите инжектори не уплътняват безкрайно добре. Просто не им се налага.

Коментар

Хм, ами уплътнението е челно, но сглобката на това място се състои от две болтчета, разположенио на една ос срещуположн и тая ос е в равнината на уплътнението. Тоест сглобката не притиска уплътнението при затягане. Това имам предвид като казвам на магия. Другия кофти момент е че тия болтчета резбите им са в пластмасовия корпус на инжектора.

Коментар

Колега я вземи и направи ена снимка на тези иджектори.

Коментар

Първоначално публикуван от vacho Преглед на мнение
                    Колега я вземи и направи ена снимка на тези иджектори.
                    И аз не съм виждал пластмасови инжектори, пък и с болтчета!
                    0877 83 30 90 - Жоро

Коментар

Преди няколко години Риал бяха пуснали нова разработка на уш по-бързи инджектори които излязоха не сполучливи и от тогава несъм виждал такива. Монтиралисме на няколко коли и не след дълго ги махнахме, освен това дигат много шум направо ужасен.
                      Аз затова и поисках да ги видя, защото ако са от тях направо ги махай, няма смисъл да се занимаваш със тях.

Поздрави

Коментар

Мда, корпуса е пластмасов и щракат яко по време на работа, леко започва да наподобява шума от дизелов двигател ако е отворен капака (купето е доста добре обезшумено при мен и отвътре не се чуват много). До колкото знам тук в сервиза в Богоров ги слагаха доста масово, даже се водеха и висок клас заради 2-те ms време на реакция.

Ще ги снимам днес и ще кача снимката тук.

Коментар

Ето какво наснимах днес.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CAM_0039.jpg
Прегледи:1
Размер:81.5 КБ
ID:5267495Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CAM_0034.jpg
Размер:91.9 КБ
ID:5267496Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CAM_0045.jpg
Размер:80.5 КБ
ID:5267497Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CAM_0039.jpg
Размер:81.5 КБ
ID:5267495Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CAM_0034.jpg
Размер:91.9 КБ
ID:5267496Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CAM_0045.jpg
Размер:80.5 КБ
ID:5267497

Малко размазани са но ясно се вижда едното от болтчетата, за които говорих по-горе.

Коментар

Въчо, за такива инжектори ли говориш?

Коментар

Да точно за такива. Тези инджектори тракат ужасно грубо от нови. За съжаление нямам голям опит със тях, слагал съм на няколко коли такива и несъм имал рекламация, но несъм и виждал колите от тогава, тогава този модел беше голяма новост и ние бяхме едни от първите които го пробвахме.За съжаление за кратко и спряха вноса поне тези вносители със който ние работихме.

Иначе инджекторите са 2 ома и се водят бързи, но според мен не задоволително.
                              Mоят съвет към теб е ако имаш възможност ги смени със стандартни VALTEK или REAL 1,5-2.0 oma, но това го направи във сервиз понеже е необходимо инджекторите да се калибрират преди монтажа и след това да се направят настройките на автомобила.

Надявамсе да съм бил полезен.
                              Ако мога да помогна със още нещо питайте.

Поздрави.

Коментар

Хмм, да се калибрират преди монтажа казваш. А аз сега като им сменям буталцата и пружинките не трябва ли пак да се калибрират? Гледам имат едни болтчета на задната стена на корпуса които изглежда да са точно за това.

Иначе мисля че са 1.5Ом-а тези. Аз сега мисля да ги отворя всичките и да ги изчистя, защото на моменти колата работи зле на газ, придърпва леко. После се оправя, не задържа така. Та ще ги изчистя всичките и ако не се оправи ще ги сменям.

Друго, в фактурата дето ми я дадоха от сервиза в Богоров пише че е правен почистване на инжекторна рейка. Като гледам аз какво вадя от тия инжектори се чудя тия пичове какво и как са чистили и дали от тяхното чистене не са се нашибали тия боклуци вътре.

Та станаха два въпроса - чистенето и калибрирането. Ще съм ти благодарен ако хвърлиш малко светлина по тях.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X