Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой прави Фобос с дюзи Rail Horizon в София?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кой прави Фобос с дюзи Rail Horizon в София?

Такаа, значи имам ГИ Фобос от миналото лято. От слагането до този момент проблеми никакви. Преди седмица две ми попаднаха пак документите му и видях че има сервизна книжка в която се споменава за смяна на филтри на всеки 10000 км., което или не са ми казали при монтажа или съм го забравил после. Аз бях минал грубо 25 000 до този момент, но реших да ида да ги сменя тези филтри все пак по-добре късно отколкото никога.

Отидох на официалния им сервиз в Горни Богоров, аз там и монтирах уредбата поначало. Хоп, първа изненада, гаранцията на уредбата отпада защото не съм отишъл на 10 000. Неприятно, но аз съм за е..не в случая защото в документацията на уредбата ясно е записан този момент. Така или иначе вече няма какво да се направи по въпроса, карам ги да сменят филтрите както е по схема така и така съм там. Вземам си колата и си тръгвам след процедурата.

След седмица точно колата рязко спира да работи на газ. Тресе, гасне и не върви. Отивам на диагностика на друго място нарочно, да видя какво се случва реално. Оказва се че едната инжекторна дюза е сдала багажа и стои отворена през цялото време като всичката газ минава през нея по този начин и отива само в единия цилиндър. Което е подозрително налягането на изхода на изпарителя е увеличено до край, няколко пъти над нормата, което може и да е причината за смъртта на дюзата. Вземайки предвид това също както и че хич не е нормално да умират тия дюзи на 25000км решавам да не се връщам пак в сервиза в Богоров а да търся някой друг да я прави. Тук идва най-неприятната изненада - с дюзи Rail Horizon каквито са моите и ремонтни комплекти за тях открих да работят само в два сервиза в София - представителите на Фобос. В единия възникна проблема в другия са категорични че ще ми правят колата само при закрити врати а след тая случка вече не ми се оставя на сляпо без да имам поглед върху това което се прави вътре.

Та знае ли някой къде може да сменя/поправя такива дюзи в София? До сега където съм пробвал точно с такива не работят.

От: Кой прави Фобос с дюзи Rail Horizon в София?

Защо първо не прегледаш инсталацията за кабелни простотийки, като нарушени изолации и прекъсвания?

Коментар

Хмм, мислиш че управлението на инжекторите може постоянно да подава сигнал към дюзата да стои отворена? Мисля че пускаха някакъв тест от закачения лаптоп към тази дюза и тя не се затваряше.

Коментар

Имах същия проблем, и съм със същата комбинация Фобос със Rail Horizon. Смених филтъра на 17 000 и след 500 км едната дюза ми "умря".
        Проблема се решава много лесно като се подмени пружинката и гумичките на дюзата лесно е и е сравнително евтино. И при следваща смяна на филтъра много добре почиствай чашката на филтъра и маркучите от изпарителя до рейката.
        0877 83 30 90 - Жоро

Коментар

Първоначално публикуван от jja Преглед на мнение
          Хмм, мислиш че управлението на инжекторите може постоянно да подава сигнал към дюзата да стои отворена?
          Мисля, мисля. Или че някой кабел закъсява някъде и пуска ток, без команда от компютъра. Но това, което Георги Стоилов разказва, даже е по-вероятно.

И друг път да знаеш - нещо, което има само един доставчик, се купува само в краен случай.

Коментар

Дано да си прав, Георги. Видях аз, че имат ремонтни комплекти за тия дюзи и се надявах с това да се размине работата. Честно казано не мислех, че самите филтри могат да имат нещо общо с процеса, но щом казваш явно може.

Лошото е че жертвите вече стават две. Този прецакания цилиндър го бях пуснал на бензин и работеше добре в това "хибридно" състояние. Само че сега преди малко се появиха същите симптоми пак и предполагам че си е отишла и втора дюза. Та да видим какво ще излезе накрая.

А иначе знам аз за единия доставчик ама че доставчика е един разбрах сега. Щото уж Фобос слагат на много места ама се оказа че не е съвсем така.

Коментар

Ако налягането е неправилно, дюзите бързо и едновременно ще си отидат. Интересно, как това налягане не си проличава по работата на двигателя.

Коментар

Налягането е било много по-голямо в продължение на около седмица. След като първата дюза умря и отидох на диагностика това се видя и го намалихме до нормално. Втората дюза умря часове работа след това.

И аз подозирах налягането като причина за цялата работа. Сега като се оказа че и филтрите могат да дадат едно рамо....

Коментар

И един закъснял но уместен въпрос - Георги, ти от къде взе ремонтния комплект за инжектора?

Коментар

Първоначално публикуван от jja Преглед на мнение
                    И един закъснял но уместен въпрос - Георги, ти от къде взе ремонтния комплект за инжектора?
                    От Газаджиите, които ми слагаха уредбата в Пловдив на околовръстното в Тракия до входа на Топливо газ.
                    П.С. а с какви бобини си на дюзите, че и това има значение?!
                    0877 83 30 90 - Жоро

Коментар

Аз вече намерих тук в София комплекта.

За бобините не знам точно, гледам Фобос се хвалят че били с ниско съпротивление което позволявало 2ms време за реакция на дюзата, но не съм гледал пише ли нещо по самите бобини. Дано не се наложи и те да се сменят че това ще увеличи разправията.

Каква беше историята с бобините при теб?

Коментар

Те са със цветове моите са сини. Мисля, че се водеха с ниско съпротивление, но като се прибера ще видя колко ниско е всъщност и ще ти пиша!
                        0877 83 30 90 - Жоро

Коментар

Имам спомен че се говореше за 1Ом.

Какво значение има това според теб е по-важно обаче? Ти бобини сменя ли?

Коментар

бобина се сменя, ако не работи - прекъсване, късо съединение и т.н.

Коментар

Сменях, не защото не работеха, а защото не работеха както трябва. Бях с "оранжеви", "бързи" както им викаше майстора, които бяха с по високо съпротивление и не можехме да докараме ниски инжекторни времена, които да се доближават като тези на бензин. С другите работата заспа и така вече 70 000 км.
                              0877 83 30 90 - Жоро

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X