Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Измамници ли са ЕКО

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Измамници ли са ЕКО

Първоначално публикуван от gogosi Преглед на мнение
    .... Аз не разбирам много от тези работи и ако тук има с кого може да отидем и да видим за какво става въпрос.
    Обеснявам:
    Идва колата на метролозите.Закачат пистолета на дадена газ колонка,на тяхното зарядно.След това техния пистолет се закача на пълначката на цистерната.Получавасе един вид затворен цикъл,може да си върти с дни.Когато дисплея на газколонката показва примерно 20л. трябва на техния брояч да е не повече от 20.100л максимум.Ако превишата,глоба на обекта и затваряне до отстраняване на проблема.Има си процент на разлика.Общо взето е това.Както споменах метролозите минават сами на всеки 6 месеца за проверка и лепване на стикер+такса за всичко това.Ако искате другия път мога да ви снимам всичко както е по ред.

Първоначално публикуван от 0887504600 Преглед на мнение
    .... 38л бутилка БРЦ ми зареждаха в продължение на години по 40-41л
    ......
    Въпрос:Изключвателя работеше ли?
    Незнам защо,но ми се струва,че въобще няма бутилка с подобно упоменат литраж на нея.Даже и турските,които са.Може и да съм в грешка,но......
    За мен лично налягането си е от голямо значение в разликата при НЕ нормално работещ изключвател.

Второ питане към всички:

Първоначално публикуван от stroil Преглед на мнение
    ..Само едно не можах да разбера от всичко.Кой изчисли с точните параметри,относително тегло,температура на газа,налягане на помпата,че примерно една 40л бутилка събира толкова при неработещ изключвател?
    ....
    Важно:
    Има нивомери,които не изключват винаги еднакво

Коментар

Мнение на 0887504600
      .... 38л бутилка БРЦ ми зареждаха в продължение на години по 40-41л
      ......
      Въпрос:Изключвателя работеше ли?
      Незнам защо,но ми се струва,че въобще няма бутилка с подобно упоменат литраж на нея.Даже и турските,които са.Може и да съм в грешка,но......
      За мен лично налягането си е от голямо значение в разликата при НЕ нормално работещ изключвател.
      ------------

Какъв изключвател?
      Бутилката си има поплавък и като се напълни се изключва, но по някога аз поразклащам
      Но това е без значение, защото на други газ станции и да клатя не зарежда повече от 38л

Коментар

Какъв изключвател?

Бутилката си има поплавък и като се напълни се изключва....
        Малко се обърках

....но по някога аз поразклащам
        Но това е без значение, защото на други газ станции и да клатя не зарежда повече от 38л
        Е те тука сте в заблуда!
        Имате ли приятел/познат/ ,който е собственик на газстанция?Ако да то вие имате дълък разговор с него.Пробвайте офертата с налягането.Празна бутилка заредете на 6-8 атм.(запомнете литрите),след като е празна говорете да вдигнат налягането около 20-25атм. и сверете литрите.И в двара варианта,ако желаете клатете.Ще видите разликата при една и съща колонка.Тогава можете да споделите и с нас резултатът.

...38л бутилка БРЦ ми зареждаха в продължение на години по 40-41л
        ....
        Въпрос:

Изключвателя(на нивомера/поплавака/) работеше ли?
        Въпрос на проверки

Коментар

Имате ли приятел/познат/ ,който е собственик на газстанция?Ако да то вие имате дълък разговор с него.Пробвайте офертата с налягането.Празна бутилка заредете на 6-8 атм.(запомнете литрите),след като е празна говорете да вдигнат налягането около 20-25атм. и сверете литрите.И в двара варианта,ако желаете клатете.Ще видите разликата при една и съща колонка.Тогава можете да споделите и с нас резултатът.
          какъв ще е резултата?

Коментар

... говорете да вдигнат налягането около 20-25атм
            Има поне два предпазни вентила настроени на 18 бара. А и помпата конструктивно няма възможност да вдигне такова налягане!

Коментар

Първоначално публикуван от Йордан Йорданов Преглед на мнение
              Има поне два предпазни вентила настроени на 18 бара. А и помпата конструктивно няма възможност да вдигне такова налягане!
              Е,моята може.
              На 17,8 има на цистерната.Там(цистерната) си е колкото я карат,сега около 3-4 бара.Лятно време достига до 10-14бара.Въпрос на манджа от Бургас.Налягането се регулира от байпасния клапан.

Коментар

Зареждам газ от ЛукОйл и ЕКО защото са ми на път и удобни. При една и съща цена на газта и една и съща сума за зареждане няма никаква разлика в количеството. Даже мисля, че газта на ЕКО е по-добра. Ауспуха с нея побелява. Инцидентно съм зареждал от OMB и ауспуха за 150 км. почернява. Иначе, приблизително еднакъв маршрут и разхода е приблизително един и същ и в трите бензиностанции.
                Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Колеги аз не мога да разбера на какво налягане трябва да се зарежда и на какво е добро, някъде зареждан на 11 другаде на 5 ......

Коментар

Е на мен на предната кола по подобен начин на лукойл ми сипаха 34 литра при положение че клапана спираше на 26 навсякъде.

Несериозно е по тия ограничители да съдиш колко е точна колонката.Табелката също хич не я гледай като доказателство.
                    На бензиностанция от голяма верига шанса да те излъжат толкова фрапиращо е почти 0.

Единствено бих повярвал ако си пълнил бутилка с вода догоре и са ти наляли повече газ отколкото вода си успялда събереш.
                    Ники

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X