Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Газ на микра 1.3 16в проблемна.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Газ на микра 1.3 16в проблемна.

Всъщност каква плочка е за 1,3 двигател , като изключим ,че е инжекцион тъй като газовата е обикновенна.

Коментар

Ами това съм написал по-горе - ако се вярва на каталога за "Микра 1.3 16V, от 93 до 98год." не се слага плочка, ами въпросния (на снимката) щуцер. Нямам си понятие от този двигател, но ако това е вярно - вероятно се пробива някъде тялото на дроселната клапа. Обърни внимание на твоя газаджия да погледне от този ъгъл нещата...
      Всъщност за всички Микри и 1.0 и 1.3 и след 93 и след 98 дават все този щуцер...

Коментар

Моя Микра с този мотор гореше 6 на 100. Чудя се при тоя разход за къф чеп да слагаш газово.......
        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Totko Преглед на мнение
          [ATTACH=CONFIG]279678[/ATTACH]
          Абе интересно, в каталога на BRC, за MICRA 1.3i 16V 93г. Multipoint electronic injection дават ето това:12MX00180004 (това на снимката). За другите има някакви плочки - ма това като гледам си е щуцер някакъв... Размерите са: "фи": pipe innesto = 10,5 мм.
          Каталог на Landi Renzo дават същия смесител[щуцер(АВ316)].

Коментар

Благодаря за отговрите . И аз досега нямах идея за това , мислех , че щуцера е само за карбуратори. Доста го коментирахме в нисан форума и това сега ми го казвате вие.
            Като се замисля е и най-правилното решение , тъй като колата на бензин ще си работи идеално и няма е запушена както сега. Вероятно решението е в това. Най-вероятно се монтирва този щуцер под дебитомера.

Коментар

Първоначално публикуван от rusanov Преглед на мнение
              Няма как да се монтира смесителя след дебитомера, понеже последния е на самия дросел.
              Колега аз карам Micra 1.0 с обиконовенна газ и нямам проблем, разхода е 8/100 в София.
              Моя съвет е да провериш свещите и кабелите дали не са заминали. Пред две седмица се побърках с моята, до 3000 об/мин прекъсваше адски много. След като смених кабелите се върна в предишното състояние. Никакви настройки на изпарителя не помогнаха.
              Има вариант да се монтира смесителя преди дросела.Проверено.
              Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
              АСК Ален Мак

Коментар

Работи си добре , колата , кабелите са нови , реално свещите вече 2г не съм ги пипал , но колата пали перфектно не вярвам да са те.
                По моята логика , най-удачно е сега като разсъждавам е плочката или щуцера да са под дроселовата клава , за да може при подаване от кранчето на малко количество газ (бедна смес) клапата да регулира количеството въздух и да си прави сместа оптимална. Така като вкл. на бензин ще си регулира пак и ще работи и на двете горива добре.

Коментар

Под дроселовата клапа не става на празен ход няма да работи засмукването на мотора при затворен дросел опъва мембраната на изпарителя до краи пуска много газ дави го и гасне.Малките ти обороти изчезват ,а и не е подходщо да дупчиш там ще си докараш само ядове.Евентуално може с щуцер но поставен в кутията на филтъра над самия дросел.
                  Никога нема да мине модата на сръбската музика,сливовата ракия и пъстръвата.

Коментар

Както и да вкарваш газта - тя винаги се подава ПРЕДИ дроселовата клапа - в случая явно НАД дросела. Колегата правилно ти е казал - не е хубаво да си правиш дросела на решето. Най-добре е да стане от първия път - на правилното място, иначе ще трябва да запушваш дупки което не е добре..)))

Коментар

Колко очакваш да гори със затапване на въздуха и със 100кw изпарител?
                      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_Botevgrad Преглед на мнение
                        Един чичко така му беше скъпо да кара 1100 кубиковия си Фиат Пунто и му качи газова уредба за 1 година компресията на двигателя отиде на 4.0
                        Едва ли газта е причината за това. От лични наблюдения (и не само лични) най-често причината е монтажът и регулирането от юначни селски майстори, които не знаят какво правят. На газ дори му е по-гот на мотора.
                        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Добре де, като си монтирах мойта уредба, изчетох всичко (най-вече тук във форума) и останах с впечатлението, че изпарителя трябва да е с по-голяма мощност от двигателя. Може ли при равни други условия, да кажем почти два пъти по-мощен изпарител да дава по-висок разход от примерно "точния" по мощност?

Коментар

Явно това под дросела е глупост , просто си го помислих , но от написаното става ясно поне по мое мнение , че дали е щуцер или плочка ако са с точния размер няма значение , и другото дали плочката е под или над дебитомера (пак и в двата случая над дросела) пак няма значение и всъщност и ламбда сондата няма значение за работата на газ (ламбдата щеше да играе роля ако имах ламбда контрол, но е скъп и много хора се оплакват от него поне по местата където гледах).
                            ОТНОСНО ЗАПУШВАНЕТО : Без минимално запушване сместа е постоянно бедна с каквито и настройки да е изпарителя (тествано на газ анализатор).
                            Аз найстина запушвам много въздуха приблизително 70% , но толкова и спирам газта и сместа си става оптимална. Колата найстина е спъната но гори по малко , това е което аз направих , но на безнин няма как да се кара , държи обороти , но пуши. Казах ми номера в софия на официален сервиз на BRC ще звънна и ще им поръчам оптималната плочка за моята микра. Ще опитам да я монтирам и настроя и на пролет ще ида вече при "баш майсторите" от БРЦ да си ми ги настроят.

Коментар

Почне ли така (ти затапваш и няма и няма настройка), най-вероятно смуче отнякъде въздух. Ще трябва да провериш много внимателно. Ако запушиш входа на въздуха отпред, мисля, че трябва да угасне. Ако не - търсиш откъде смуче въздух...Тогава симптомите са каквито ги описваш...

Коментар

Стигнах до извода , че няма какво друго освен проблема да е в плочката. На бензин не може и да става дума да работи сега , като отпуша въздуха сместа става бедна и с отвито кранче на макс пак е бедна и трябва да се запуши поне малко , но това оказва влияние на бенз .. сега поръчвам една плочка на един софийски газаджия който е слагал на такива микри и всички са доволни пък е професионалист официален сервиз на ланди ренцо. Това ми е последното което мога да направя .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X