Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Газ бутилка във Фронтера къса база?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Газ бутилка във Фронтера къса база?

Ще помоля за снимков материал от колегите с газови уредби,интересува ме къде е най-удачно да се сложи бутилката и възможно най-малка тъй като имам вече бас в символичния багажник.

Re: Газ бутилка във Фронтера къса база?

Моя е още по символичен и имам бас и малка 25 литрова бутилка .... е почти не остава място за друго но ще се оправиш някак си Моята е отдясно, тумбеста, не е продълговата .
    Най-добрия реглаж на преден и заден мост

Коментар

Можеш ли да направиш една снимка? А капачката за зареждане къде се пада?Никак не ми се ще да разпробиват отстрани,виждал съм под бронята като вариант

Коментар

Моята е точно така - под бронята. Ето една снимка :
        https://htftp.offroad-bulgaria.com/v0id/f/DSC02697.JPG ю
        Манометъра не работи понеже се пада отгоре а тръбите слизат надолу и капачката за зареждане е отдолу под бронята .

Коментар

Браво,точно нещо такова търся и аз...
          а информация кой ти е слагал уредбата и евентуални цени?

Коментар

Цената беше 450 лв всичко с монтажа. Слага ми я един приятел газаджия тук в Бургас . Проблеми до сега не съм имал освен че ми гърмяло 4-5 пъти но за това има клапан преди филтъра че иначе кутията заминава , разхода ми е около 10/100 - с тежки гуми - със старите асфалтови гуми беше към 7.5 - 8/100 . Мощност загубих малко, не е като на бензин но трудно се усеща разликата ... това което ме притеснява е че на градско разхода ми е от 12 до 20/100 в зависимост от карането . Трябва да пробрвам и на бензин как ще е за да видя дали е от карането или нещо газовото ...

Коментар

Така,вече и аз съм газифициран
              ловато и 35литрова бутилчица тея са си правени за фронтера като гледам как пасна за милиметри направо
              ето и снимковия материал ...

за точните размери не съм сигурен,нещо такова ми се върти в главата,ако някой е заинтересуван мога да проверя
              първите ми експерименти по харчелъка са направо фрапиращи с 15литра успях да мина 150км при смесен режим на работа ...

Коментар

Няма ли да е по-добре "плочката" за газта да е от другата страна на маркуча?Не че съм много наясно,но на моита кошница е така.
                Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
                  Няма ли да е по-добре "плочката" за газта да е от другата страна на маркуча?Не че съм много наясно,но на моита кошница е така.
                  Абсолютно вярно - колкото по-близо до дросела, толкова по-добре. Няма инертност и вероятността да кихне е по-малка. Когато има дебитомер се слага преди дебитомера, там няма какво да правиш, но тук в случая нищо не пречи да се сложи друга плочка от другата страна на маркуча.
                  Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Браво, много добре се е получило а и разхода ти е перфектен ... да ти е честита и да не ти създава ядове .

Коментар

Колеги съфорумци, карам Витара дълга база, багажника ми е приблизително същият размер, както на тази Фронтера, също и бутилката и разположението и. Обаче от известно време се замислям, какво би станало със седящия на задната седалка пред бутилката, при не дай Боже, удар отзад? Вярно, има рама и т.н., обаче направо ще му влезе в бъбреците. За сега съм забранил на детето да седи там, но проблема остава. Какво мислите по въпроса?

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
                        По принцип сте прави колеги,но колата като цяло ми харесва как се държи на пътя пък и разхода е НР.1 просто не смея да променям нищо

Коментар

Ммм, всичко добре, ама не е ли малко нисичко капачката на зареждането?!! Не, че ще е фатално ако я отнесеш на някой бордюр, има клапани, ама ще е неприятно!!
                          יעבור
                          «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                            Ммм, всичко добре, ама не е ли малко нисичко капачката на зареждането?!! Не, че ще е фатално ако я отнесеш на някой бордюр, има клапани, ама ще е неприятно!!
                            Tеглича се пада преди капачката и по-вероятно е първо в него да удари... по-добре от колкото да ми дупчат калника

Коментар

Да ,май нищо което работи прилично е по-добре да го оставим да си работи.И мен рак ме хваща като видя пълначката за агу на калника,особенно като ръждяса наоколо.Поздрави.
                              Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X