Здравейте, реших да сменя масло и филтър на автоматична скоростна кутия 4L30E. Свалих и двата картера и намерих счупен пластмасов пръстен в малкия. Някой има ли идея какъв е този пръстен? Колата вървеше добре преди да източа маслото, сменям я защото беше прегряла.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Счупен пръстен в картера на автоматична скоростна кутия Фронтера Б
Свий
X
-
Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнениеПарчета от фрикционен диск ...........подготви се за ремонт на кутията
Коментар
-
Първоначално публикуван от ivo359 Преглед на мнениеЗначи работата е сериозна и вероятно скъпа, а пък колата си вървешеHonda XL600LM, 1987
Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003
Коментар
-
Зад Маргел на Ботевградско има сервиз за автоматици, 4 пъти я връщах за рекламация - те сменяха само пакетите, но явно се износва и нещо друго което не можаха да намерят. Иначе успешно ремонтират кутии на скъпи БМВта и МБ! Колата я дадох на един молдовец който си внася втора употреба части от Европа и имаше няколко такива кутии.
-
Да, червената лампа светна - причината беше теч на антифриз. т.е. липса на охлаждане в радиатора. Аз веднага спрях, след добавяне на вода и охлаждане, колата си върви абсолютно нормално. След това съм я карал няколко пъти и няма проблем, просто бях решил, че искам да си сменя маслото и филтъра и попаднах на тази част.
Коментар
-
Аз пък не мисля, че е парче от фрикцион, най-малкото ако има такова, то няма да е с релефни части (както колегата вече спомена) и още повече, не се очаква колата да си върви безпроблемно. По-скоро прилича на част от шайба/фиксатор на кабелен сноп или елемент от филтърната част. Само предполагам де
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнениеПарчета от фрикционен диск ...........подготви се за ремонт на кутиятаВ НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода
Коментар
-
Ето това е счупената част:
https://www.ebay.com/itm/251717601990
https://www.ebay.com/itm/174284070468В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода
- 1 like
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар