Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шофьорски курс на кола автоматик

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Ето тук ползват "ръчка", на 3:30 минута: https://youtu.be/05OMtfOvfEQ А тук "автомат: https://youtu.be/XCC5ALdmon8 . Каквото има.
    FORD Maverik-2,3L, AWD, XLT-2 броя

Коментар

Ммммм да, може би това е правилната кола. Розов автомат.
      Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Набързо (щях да използвам израза "през пръсти", но се усетих, че няма да е уместно ) погледнах клипчетата.... Ръчка, автомат няма значение. Шофера е важния
        Technical Rescue Direct - life lies in courage
        http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Само да кажа...
          Жената кара от няколко години(книжка има отдавна, ама чак сега започна да кара), и съвсем естествено си кара ръчки. Като шофьор е доста зле, ама някак си се справя, че и пътува всеки ден 15 км до работата и после още толкова обратно.
          Веднъж си говорим, и и казвам,ч е като забогатея ще и купя кола с автомат, а тя каза, че я било страх от автомата, иска си ръчката, с нея си била свикнала...

Та свят широк.
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

• krasi-mir
            krasi-mir коментира
            Редактиране на коментар
            И аз така. От 12г карам само автомати. През това време съпругата ми имаше 1 автомат и 4 ръчки. Неще автомат. Ама сега, по стечение на обстоятелствата пак е с автомат.

Купи ѝ. На хубавото се свиква лесно.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• Кольо
            Кольо коментира
            Редактиране на коментар
            Разбира се, че ще и купя.
            Ама друг път...

Относно автоматика и ръчката, който умее да борави правилно с прибори за хранене, има право да яде с пръсти...

Коментар

• Кольо
            Кольо коментира
            Редактиране на коментар
            Ми аз не мога да ям с нож, за мен това е извращение.
            Ама с пръсти си ям доста добре, и си го правя често.

Нещо не съм в ред ли?..
            Не съм де, знам

От 3 дни съм в България. И ми трябва кола, че не искам да карам чужди коли /ще вземе някой да ме рендоса, има да се потя и да се извинявам после пред собственика на колата.../. Та си търся евтина кола да си купя и да си се возя за месец. Докато 95% от колите в УСА са автоматици, тук май 90% са с ръчни скорости /или поне бангиите които гледам/. Ако не можех да карам ръчка, щеше да е много интересно търсенето. Жената /кара само автомат/ категорично отказа да очаства в решаването на транспортния проблем на семейството.
          Всеки може да кара ръчка, не бъди “всеки”...
          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

• Тропчо
            Тропчо коментира
            Редактиране на коментар
            В УСА сте прости, зат'ва карате фтоматични. През село Труд мина ли?

• NIKSD
            NIKSD коментира
            Редактиране на коментар
            За прости, прости сме, то и от там идва лафа за “тъпите американци”. Ама като гледам наоколо какво е, май е само лаф...
            През Труд не съм минавал, за сега минавам само из роднини, да ме видят, че не съм се вясвал в България от 10 години /тежки алкохолни празници с 2 думи/. Село Труд? Знам го къде е, тия дни отивам, мерси!

Брей, цяла седмица виси темата и не съм видял рекламата в първия пост.

Иначе по същество - не подценявайте курсовете.

Аз примерно се научих да шофирам на курса, преди това не бях пипвал кола.

Жив да е и здрав инструкторът ми - каза ми и ми показа важните неща. И още повече защото съм чувал че не всички са такива.

Коментар

• Кольо
            Кольо коментира
            Редактиране на коментар
            Да, ако човек няма никакъв хабер от кола-на курса ще се научи някак да тръгва, спира, да завива и паркира, т.е.-да управлява колата да отиде където иска той.
            Обаче това е само основата. За да станеш шофьор(даже не говорим за професионалист) се искат определено количество километри. И мерак да се научиш де.

• krasi-mir
            krasi-mir коментира
            Редактиране на коментар
            Колкото и нескромно да звучи - някои хора СМЕ Шофьори по рождение.

Първи учебен час в техникума - ГАЗ 53, самосвал. Няколко кръгчета на полигона, за да види инструктора, кой, колко бензин има в кръвта. Още на първото кръгче - "Ти, откога караш кола?". Изобщо не ми повярва, че за пръв път хващам волан.
            Шофьор станах 8г по-късно, когато ми повериха служебен автомобил с надписи КАТ на вратите. Тогава си купих и първият личен автомобил.

Първи учебен час за мотоциклет - ЧЗ 350. Инструкторът - Ако не те познавах от години, никога нямаше да повярвам, че за пръв път караш мотор.

Първи учебен час за С+Е - .... сещате се.

И тетака.
            Последно редактирано от krasi-mir; 19-07-21, 09:03.

• IvanIvanovi
            IvanIvanovi коментира
            Редактиране на коментар
            аз започнах курса януари 1985г. в Плевен, никога не бях карал кола, даже рядко се бях и возил - нашите нямаха и пътувахме главно с влак, да ползваме намалението за жепейци.
            взех си книжката от първия път и остана на трупчета до февруари 1990, когато си купих първата кола, изкарах я от Мототехника София и си стигнах до Студенстки като пич, след 3 дена си отидох до Троян и обратно. не съм се сещал да се притеснявам че съм млад шофьор и не съм пипал кола от 5години. Жената обратно, има книжка, купих и кола, така и не я подкара самостоятелно и до там.
            Щерката взе книжка в София, с малко дообучение от мен, започна и си кара без проблеми.

Афтонобила не е лукс, а средство за придвижване.
          та така.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Ей затова става дума, надценяването на собствените възможности​​​​​​......и няма връзка с моженето....еднакво опасни са и ухватните, и кьопавите..

Коментар

Афтонобила не е лукс, а средство за придвижване, но когато попадне в неподходящи ръце, ръководени от непослушна глава, става оръдие за предумишлено убийство.
              Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
              Из "Златния телец"

Коментар

• Кольо
                Кольо коментира
                Редактиране на коментар
                Всъщност убийството почти винаги е непредумишлено.
                Предумишлено е когато някой брадат с кух поглед се вреже в тълпата с максимална скорост...

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
              Афтонобила не е лукс, а средство за придвижване, но когато попадне в неподходящи ръце, ръководени от непослушна глава, става оръдие за предумишлено убийство.
              Както и ножа за хляб.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение

Както и ножа за хляб.
                Понеже на първо четене ми излязоха данни за 2018-та година, та:

1. Умишлени убийства - 138
                2. Загинали при ТПТП - 568 души

П.П. Не знам колко души са били ранени при опит за убийство, но едва ли са дори близо до 8-те хиляди, ранени при същите тези ТПТП произшествия.
                Из "Златния телец"

Коментар

Така е. Хляба се продава основно нарязан.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                    Така е. Хляба се продава основно нарязан.
                    Начи, сичките убийства ще да са ставали из хлебозаводите
                    Из "Златния телец"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X