Ето тук ползват "ръчка", на 3:30 минута: https://youtu.be/05OMtfOvfEQ А тук "автомат: https://youtu.be/XCC5ALdmon8 . Каквото има.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Шофьорски курс на кола автоматик
Свий
X
-
Набързо (щях да използвам израза "през пръсти", но се усетих, че няма да е уместно) погледнах клипчетата.... Ръчка, автомат няма значение. Шофера е важния
Technical Rescue Direct - life lies in courage
http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660
Коментар
-
Само да кажа...
Жената кара от няколко години(книжка има отдавна, ама чак сега започна да кара), и съвсем естествено си кара ръчки. Като шофьор е доста зле, ама някак си се справя, че и пътува всеки ден 15 км до работата и после още толкова обратно.
Веднъж си говорим, и и казвам,ч е като забогатея ще и купя кола с автомат, а тя каза, че я било страх от автомата, иска си ръчката, с нея си била свикнала...
Та свят широк.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Купи ѝ. На хубавото се свиква лесно.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Относно автоматика и ръчката, който умее да борави правилно с прибори за хранене, има право да яде с пръсти...
Коментар
-
От 3 дни съм в България. И ми трябва кола, че не искам да карам чужди коли /ще вземе някой да ме рендоса, има да се потя и да се извинявам после пред собственика на колата.../. Та си търся евтина кола да си купя и да си се возя за месец. Докато 95% от колите в УСА са автоматици, тук май 90% са с ръчни скорости /или поне бангиите които гледам/. Ако не можех да карам ръчка, щеше да е много интересно търсенето. Жената /кара само автомат/ категорично отказа да очаства в решаването на транспортния проблем на семейството.
Всеки може да кара ръчка, не бъди “всеки”...
Коментар
-
За прости, прости сме, то и от там идва лафа за “тъпите американци”. Ама като гледам наоколо какво е, май е само лаф...
През Труд не съм минавал, за сега минавам само из роднини, да ме видят, че не съм се вясвал в България от 10 години /тежки алкохолни празници с 2 думи/. Село Труд? Знам го къде е, тия дни отивам, мерси!
-
Брей, цяла седмица виси темата и не съм видял рекламата в първия пост.
Иначе по същество - не подценявайте курсовете.
Аз примерно се научих да шофирам на курса, преди това не бях пипвал кола.
Жив да е и здрав инструкторът ми - каза ми и ми показа важните неща. И още повече защото съм чувал че не всички са такива.
Коментар
-
Да, ако човек няма никакъв хабер от кола-на курса ще се научи някак да тръгва, спира, да завива и паркира, т.е.-да управлява колата да отиде където иска той.
Обаче това е само основата. За да станеш шофьор(даже не говорим за професионалист) се искат определено количество километри. И мерак да се научиш де.
-
Колкото и нескромно да звучи - някои хора СМЕ Шофьори по рождение.
Първи учебен час в техникума - ГАЗ 53, самосвал. Няколко кръгчета на полигона, за да види инструктора, кой, колко бензин има в кръвта. Още на първото кръгче - "Ти, откога караш кола?". Изобщо не ми повярва, че за пръв път хващам волан.
Шофьор станах 8г по-късно, когато ми повериха служебен автомобил с надписи КАТ на вратите. Тогава си купих и първият личен автомобил.
Първи учебен час за мотоциклет - ЧЗ 350. Инструкторът - Ако не те познавах от години, никога нямаше да повярвам, че за пръв път караш мотор.
Първи учебен час за С+Е - .... сещате се.
И тетака.Последно редактирано от krasi-mir; 19-07-21, 09:03.
-
аз започнах курса януари 1985г. в Плевен, никога не бях карал кола, даже рядко се бях и возил - нашите нямаха и пътувахме главно с влак, да ползваме намалението за жепейци.
взех си книжката от първия път и остана на трупчета до февруари 1990, когато си купих първата кола, изкарах я от Мототехника София и си стигнах до Студенстки като пич, след 3 дена си отидох до Троян и обратно. не съм се сещал да се притеснявам че съм млад шофьор и не съм пипал кола от 5години. Жената обратно, има книжка, купих и кола, така и не я подкара самостоятелно и до там.
Щерката взе книжка в София, с малко дообучение от мен, започна и си кара без проблеми.
-
-
Афтонобила не е лукс, а средство за придвижване.
та така.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
- 1 like
Коментар
-
Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнениеАфтонобила не е лукс, а средство за придвижване, но когато попадне в неподходящи ръце, ръководени от непослушна глава, става оръдие за предумишлено убийство.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
Както и ножа за хляб.
1. Умишлени убийства - 138
2. Загинали при ТПТП - 568 души
П.П. Не знам колко души са били ранени при опит за убийство, но едва ли са дори близо до 8-те хиляди, ранени при същите тези ТПТП произшествия.Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар
-
Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнениеТака е. Хляба се продава основно нарязан.Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар