Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шофьорски курс на кола автоматик

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Днес говорих с един приятел и той ми каза че на автомата е по-лесно управлението, но това не е гаранция че ще взема практическия изпит.
    Но в крайна сметка манипулациите ще са по-малко.

https://www.youtube.com/watch?v=l47q24BZt8c&t=239s

Едно от предмиствата на автоматика е че не пропуска скорост. На ръчната такава винаги има такава вероятност. Като резултат и изпита се проваля

Коментар

• Stbd
      Stbd коментира
      Редактиране на коментар
      Колега с мека душа, защо трябва да говориш с един приятел, вместо да седнеш в кола и да пробваш? Децата успешно карат коли, трактори и камиони с ръчни скорости от 12-13 г възраст, макар и не по пътищата. Ти нещо... или си дете или си като дете. Инфант - дете на някой от латинските езици.

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    ....

Слизайки по социалната стълба надолу, един мъж финишира или като компютърен специалист, или като таксиметров шофьор - в зависимост от това има или няма шофьорска книжка....
    С ясното съзнание, че писането на сентенции, можещи да бъдат определени като шедьовър не е чуждо за теб, тази е от най-добрите ти. Оправи ми настроението за дълго.

П.П. Моля, не затваряйте темата, след напрегнат работен ден човек има нужда от нещо такова.
    Последно редактирано от icerunner; 17-07-21, 20:51.
    Technical Rescue Direct - life lies in courage
    http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Към автора на темата-брато,или не знам как да те нарека,щом се притесняваш от една ръчка,ако това ти е проблема,по-добре пиши в бг мама,ама и там ще те вземат за мезе.Несериозно е това което пишеш.Напоследък наблюдавам едно яко изпедерастяване в подрастващото поколение.Говоря като цяло.Та,така....
      Yamaha Yz450F
      Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
      Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Първоначално публикуван от Teleprint Преглед на мнение
        Днес говорих с един приятел и той ми каза че на автомата е по-лесно управлението, но това не е гаранция че ще взема практическия изпит.
        Но в крайна сметка манипулациите ще са по-малко.

https://www.youtube.com/watch?v=l47q24BZt8c&t=239s

Едно от предмиствата на автоматика е че не пропуска скорост. На ръчната такава винаги има такава вероятност. Като резултат и изпита се проваля
        Вервай ми, ако от втора, с 4500 оборота минеш директно на четвърта, няма да те скъсам. На колко години си, притеснителни младежо и в коя гимназия учиш?
        Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Teleprint Преглед на мнение

Е как на ръчната ще пропуснеш скорост? От първа на трета или от втора на четвърта? Виж от първа на четвърта има вероятност, ама това е пропускане на две скорости. И да, автоматика е по лесен, но чак пък толкова втеляване!
          יעבור
          «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
            Е как на ръчната ще пропуснеш скорост? От първа на трета или от втора на четвърта? Виж от първа на четвърта има вероятност, ама това е пропускане на две скорости. И да, автоматика е по лесен, но чак пък толкова втеляване!
            Е как да не пропусне скорост!?
            В ю туб се появяват всякакви олигофрени, ръсещи какво ли не. Съвсем нормално е, от другата страна на телевизора да има други олигофрени, които да се впечатляват от видяното!
            Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Когато карах шофьорски курс през 95 год, тогава баща ми ме записа да карам курс на най-оживеното място в близост до централната ж.п. гара, и е казал на инструктора (без да знам тогава) да карам през възможно най-оживените улици и т.н.,изпита, на полигона, листовките изкарах ги от първия път, макар че в началото когато карах за първи път ми се потеше гърба от напрежението, но наистина съм благодарен на баща ми че изкарах изпита по най-трудния начин за да съм подготвен по-добре за шофьор.

Та моят съвет към колегата е да си изкара нормален шофьорски курс на нормално МПС с ръчка.

п.с. Малко спам, относно странната идея на колегата, имам общ познат, който е 35 годишен и работи (забележете) като алпинист и санира високите блокове в София, рискова професия и като такъв го е страх да кара кола , бъзикал съм го, на мен ще ме е определено страх да вися на въже от блок на 15 етаж, то си е страшно само като погледнеш от висок блок надолу, и на този алпинист го е страх да кара кола, честно казано ми е много странно, отделно колко пари прахосва за таксита, за да вози жена си и детето си, а да не говорим че постоянно търси приятели с кола срещу заплащане, да го возят него и семейството му до еди кой си град през отпуските си, нямам думи, но хора всякакви, та много не се учудвам че автора на темата иска курс с автоматик....

Коментар

• kameno karp
                kameno karp коментира
                Редактиране на коментар
                Ако беше чел внимателно, щеше да разбереш, че автора не иска да се научи да кара. Иска да има книжка!

• Еделвайс
                Еделвайс коментира
                Редактиране на коментар
                Иска да допълни черната серия ПТП, причинени често от шофьори с купени шофьорски книжки ли, в такъв случай темата не трябва да съществува изобщо тук!!!

• kameno karp
                kameno karp коментира
                Редактиране на коментар
                До колкото разбирам, автора няма намерение да използва книжката, просто иска да има такава. Но пък книжката не е картина, която просто да имаш. Та коментара ти е напълно актуален.

Не ги разбирате нещата
              с автоматик се постига релакс от обучението

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_20210718-092111.png
Прегледи:270
Размер:261.8 КБ
ID:6756589
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• Еделвайс
                Еделвайс коментира
                Редактиране на коментар
                Разбирам че мъжете почнаха да стават жени, а жените да стават мъже..... то да се смееш ли, да плачеш ли....

п.с. Познавам лично семейства, при които съпругите им са шофьори, а мъжете им ги е страх да шофират и нямат книжки, свят широк...

• kameno karp
                kameno karp коментира
                Редактиране на коментар
                В случая, плачи.

Първоначално публикуван от Еделвайс Преглед на мнение
              Когато карах шофьорски курс през 95 год, тогава баща ми ме записа да карам курс на най-оживеното място в близост до централната ж.п. гара, и е казал на инструктора (без да знам тогава) да карам през възможно най-оживените улици и т.н.,изпита, на полигона, листовките изкарах ги от първия път, макар че в началото когато карах за първи път ми се потеше гърба от напрежението, но наистина съм благодарен на баща ми че изкарах изпита по най-трудния начин за да съм подготвен по-добре за шофьор.

Та моят съвет към колегата е да си изкара нормален шофьорски курс на нормално МПС с ръчка.

п.с. Малко спам, относно странната идея на колегата, имам общ познат, който е 35 годишен и работи (забележете) като алпинист и санира високите блокове в София, рискова професия и като такъв го е страх да кара кола , бъзикал съм го, на мен ще ме е определено страх да вися на въже от блок на 15 етаж, то си е страшно само като погледнеш от висок блок надолу, и на този алпинист го е страх да кара кола, честно казано ми е много странно, отделно колко пари прахосва за таксита, за да вози жена си и детето си, а да не говорим че постоянно търси приятели с кола срещу заплащане, да го возят него и семейството му до еди кой си град през отпуските си, нямам думи, но хора всякакви, та много не се учудвам че автора на темата иска курс с автоматик....
              Това...сериозно ли?

Коментар

• Тропчо
                Тропчо коментира
                Редактиране на коментар
                Мисля, че АртЕфект имаше друго изнавпедвид. Да кажеш, че си станал добър водач на МПС от курсовете (каквито и да са, по които и улици да са, с какъвто и инструктор да са, на каквато и каляска да са...) е малко, м-м-м-м-м-м, несериозно.

• kameno karp
                kameno karp коментира
                Редактиране на коментар
                Ма има разлика, дали си карал курса на село или в голям оживен град.

• Еделвайс
                Еделвайс коментира
                Редактиране на коментар
                Разбрах въпроса покрай Тропчо, разбира се че добър водач се става само с каране, каране и каране, но определено карането на курса на много оживен трафик, ми даде добър старт и по-добра увереност да шофирам, така че определено има значение дали си карал курсовете на едно голо поле или в центъра на града в час пик, особено през 95 год. мутренските времена, когато почти всяка трета кола управлявана от мутра е бил готов да те засече ей така за добър ден и минаването на червен светофар си беше ежедневие...

Мъжете не са започнали да стават жени.

Просто всеки търси лесното.

Коментар

Много му се стягаш на това шофиране.
                Покарай малко учебния автоматик. Когато премине "първоначалното изтръпване" и започнеш да свикваш с "хилядите неща" които трябва да правиш едновременно - като да следиш пътя, знаците, маркировката, светофарите, другите участници в движението, да даваш мигачи и т.н. помоли инструктора да покараш и автомобил с ръчни скорости. След като свикнеш със съединителя и смяната на скорости, ще установиш, че няма нищо сложно.
                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Stbd
                  Stbd коментира
                  Редактиране на коментар
                  Някои хора като отидат да пикаят и им се налага да свикват с хилядите неща, които ги плашат, като шума от пикнята, грапавините на боята по стената, микроскопичната разлика в ширината на фугите между плочките..
                  Викат им идиоти по селски. но било обидно, и затова културните хора ги търпят. От което и те започват да се дразнят от хилядите неща... стават на идиоти

Момчета, 21 век сме. Фтомата отдавна работи по добре и е по удобен. Също така пази двг и трансмисия.
                Ръчката е много хубаво нещо (просто мозъка е доста по сложен от какъвто и да е компотер) но има силно ограничено приложение вече.

А че влатко се е клонирал, е ясно
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

https://forum.nissanbg.com/viewtopic...622ec1#p570171

Що ли си мисля, че е същия кандидат шофьор?!
                  Ама не се е мяркал откак му изтриха поста със същото рекламно линкче като в пост #1 тук.
                  Последно редактирано от krasi-mir; 18-07-21, 11:34.
                  Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                  Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                  Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                    Момчета, 21 век сме. Фтомата отдавна работи по добре и е по удобен. Също така пази двг и трансмисия.
                    Ръчката е много хубаво нещо (просто мозъка е доста по сложен от какъвто и да е компотер) но има силно ограничено приложение вече.

А че влатко се е клонирал, е ясно
                    По-скоро Адриан се е клонирал. Не много отдавна имаше такава тема от един Адриан, живеещ с приятеля си в Германия.
                    Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Влатко е нарицателното за всякакви тролове, флейм мейкъри и подобна паплач.

Коментар

• kameno karp
                        kameno karp коментира
                        Редактиране на коментар
                        Аха, ясно.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X