Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Промивка на автоклиматик насоки.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20230730_165633.jpg
Прегледи:362
Размер:239.7 КБ
ID:6932020 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20230730_164546.jpg
Прегледи:350
Размер:330.1 КБ
ID:6932021

Всичко е по местата си.....вакумирах....чакам да видим след 10-20 минути дали ще държи вакума....текът тестове......

Замислих се,на муфата има ли значение къде подавам + ....старата букса е в насипно състояние та я наредих по усмотрение.
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

За сега вакуума държи....обаче фреон имам 407С ,а и имах неблагоразумието да сложа капилярката в амб разредител....в резултат,капилярката излезе като нова,уплатненията два пъти по големи....утре ще сложа нова и заредя системата.
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Като ти чета темата, се сещам защо навремето изоставих марката ФОРД. Стана чак след третия такъв, но беше окончателно. Такова чудо-никога вече. Изненадвам се, че радиатора си го нацелил от първия път. При мен като потече, се оказа, че има 5-6 модела радиатори- на единия ушите за захващане преместени, на другия датчик повече, датчик по-малко, пък датчика на друго място. Развали ми се бравата на вратата...брави с купчини по моргите...5 модела и то не друго, ми инсталацията и буксите им са 5 модела. И всичко завряно на бЕлото куче в чЕрния...
        Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Днес ми остана време да сменя капилярката

Име:IMG_20230801_092108.jpg
Прегледи:289
Размер:129.5 КБ
ID:6932193

Коментар

Вакумиране около час и 40 минути....с интервали през 10 минути.....905 гр.фреон и добавих 20 мл масло към това в компресора......и настана ледена епоха.....жесток студ на 2 -ра степен ....вече 1 час карам градско .....не се стои от студ.....и това че още не съм сменил филтър купе ....сигурно е над 3 годишен....а изпарителя никога не е мит.....

След малко и това ще поправя.

Име:IMG_20230801_141912.jpg
Прегледи:298
Размер:169.6 КБ
ID:6932195 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20230801_141931.jpg
Прегледи:287
Размер:241.4 КБ
ID:6932196

Коментар

• disko04
              disko04 коментира
              Редактиране на коментар
              Сега остава да внимаваш да не измръзнеш.🙂

https://youtube.com/shorts/ZXZvEo79SUs?feature=share

В клипа се вижда....вече два часа бълва мраз
            Незнам някой да се е оплакал от това че студи много.....ама това хвърля мраз .... понеже е товарен,кабината е преградена плътно и това му дава едни 2/3 по лек режим......кучишки студ на 1 степен....

Студ,сттуд,студ.....и студ.

Коментар

Да ползвам темата за едно питане,че гледам разни клипчета из нета. Ако се сложи топлоизолация на студената тръба на климатика,това би ли повлияло на температурата на въдуха духащ в купето?
              https://youtu.be/klMlQWmkFno
              Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

• kameno karp
                kameno karp коментира
                Редактиране на коментар
                Нищо не разбрах,ама щом ти си изолирал и двете и аз така ще направя.😀

• stefsab
                stefsab коментира
                Редактиране на коментар
                В последно време има заводски решения - двете тръби една в друга и си изравняват температурите.
                Ако топлоизолираш - има смисъл да ги топлоизолираш заедно.
                Обърни внимание, че дългосрочно, всяка кал/вода от пътя ще се задържа и е предпоставка за пробиване на тръбата.

• kameno karp
                kameno karp коментира
                Редактиране на коментар
                То прах почти не влиза в коша,а кал и вода е абсурд. Друг е проблема. Жегата ми уби ентусиазма.😂
                В някой хладен ден може би ще ги усуча. Ако разположението им позволява - заедно.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20230801_143813.jpg Прегледи:0 Размер:240.6 КБ ID:6932218 Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20230801_143835.jpg Прегледи:0 Размер:216.8 КБ ID:6932219 Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20230801_143942.jpg Прегледи:0 Размер:428.1 КБ ID:6932220

С маркуча измих всичко до блясък.

Някакви въздухозаборници имаше ,и те бяха задръстени.

Коментар

Колега, много ми харесва в твоите теми как правиш всичко както трябва, без значение колата колко нова е.
                Имам въпрос. На едната ми кола, европейска, 11годишна така да го кажя климатика и не духа така студено както искам. Фреон има. Дали това може да се дължи от задръстен филтър дехидратор или някакви боклуци фътре в системата или некачествен фреон? Външно всичко е наред чисти пити чисти филтри....
                От друга страна, другата ми кола 21годишна американка нисък клас прави брутална зима и духа лед. А климатика и дори не е обслужван от години

Коментар

• s_s1
                  s_s1 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Много неща могат да пречат за добрата работа на климатичната система. Ще изброя някои от тях:
                  Запушен филтър на купето и въздуховоди;
                  Блокирала клапа на въздуховодите и дърпа и топъл въздух;
                  Задръстен филтър дехидратор;
                  Износен компресор на климатика;
                  Запушен/мръсен/ кондензатор;
                  Други възможни, но не толкова често срещани.

За проверка на филтър дехидратор и компресора се разбира като се закачат манометрите и в зависимост от температурата се следят наляганията.

• Roninn
                  Roninn коментира
                  Редактиране на коментар
                  По манометрите може и да се съди за запушване както и за задръстен отвън кондензатор ....ако го полееш с маркуч си проличава

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                Още една особеност. Според ДКФ (Дебелата Книга за Фолксвагени) част от маслото в системата е в дехидратора. При замяната му препоръчват да се претегли стария дехидратор, и новия да се допълни с масло докато теглото му стане като на стария. Тук има лека греда, защото това би трябвало да е валидно само за оригинални компоненти. Вероятно оригинален дехидратор и заместител имат различно тегло в "сухо" състояние.
                А най-добре би било да се погледне какво казват от Форд по въпроса...
                Повече масло не влошава работата на компресора. Картерите са им дълбоки и не може да засмучи от маслото и да се стигне до хидравличен удар.
                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Въздуховодите , филтрите и клапите в купето са ми чисти/ нови проверено. Също и питите на радяторите съм ги продухал с водоструйка. Как с маркуч се проверява филтър дехидратора, кондензатора има ли други чалъми ?

Коментар

Филтър дехидратора се сменя. Кондензатора се промива и продухва в обратна посока.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• sparkybg
                      sparkybg коментира
                      Редактиране на коментар
                      Премерете му наляганията. Ако са нормални, нищо няма да произлезе от цялата работа.

Някои просто са си така.

• sers
                      sers коментира
                      Редактиране на коментар
                      A какви трябва да са наляганията ? МЕрси.

• sparkybg
                      sparkybg коментира
                      Редактиране на коментар
                      Е не съм климатикаджия и не ги знам наизуст.

Наляганията се променят според температурата на изпарителя/кондензера , техния топлообмен с околната среда, моментния дебит на компресора и качеството/чистотата на хладилния газ.
                    Най-лесно е да ползваш знанията и опита на човек, който се занимава с това.
                    За фреон R-134А ниско налягане 2-5 бара. Най-често около 2 бара. ВН - 10-28 бара. Обичайно 16-22 бара.

Коментар

Първоначално публикуван от sers Преглед на мнение
                      Как с маркуч се проверява филтър дехидратора, кондензатора има ли други чалъми ?
                      Закачва се манометричния блок и се гледат наляганията....ако високото е много високо ...виж колегата ти е дал ориентировъчни стойности.....ниското в тоя случай може и да клони към нула или -....тогава вероятно става дума за запушване ....ако полееш радиатора (кондензатора) с маркуч и падне високото....то тогава става въпрос за затлачен от вън радиатор.....ако няма промяна...запушен вероятно от вътре....има разбира се и други вероятности....аз лично с автоклиматиците нямам много опит ,с битовите се оправям доста по уверено....като цяло няма много разлика,но си има особености.

Коментар

Понеже не се стои от студ в тая кола.....и забодох термометър.

На 1.-ва степен вентилатор,средна конзола,мотора работи на място.Въздух от вън.

Форд транзит.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20230814_131341.jpg Прегледи:0 Размер:225.7 КБ ID:6933429
                        Последно редактирано от Roninn; 14-08-23, 17:59.

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
                          ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
                          Редактиране на коментар
                          На Галопера климатика прави 0.8 градуса , можеш да го коригираш с врътката на парното , завърти към топлото

• Roninn
                          Roninn коментира
                          Редактиране на коментар
                          Галопера е друга бира,там можеш директно да смесваш студен с външен въздух във духалките...във външните.Средните и те можеха да духат само студено а външните само топло....

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X