Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Топъл експедиционен Душ - Невероятно !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Топъл експедиционен Душ - Невероятно !

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
    Значи, за тройниците с кранчетата, годините проби и грешки показаха, че най-правилното решение са нормални водопроводни сферични. Просто да не са най-окаяните турскокитайски ментета. Има и разни всякакви по-малки, но понеже минават за лабораторни, парите стават безобразни.
    Според снимките, за мене цилиндърът е по-скоро само монтажен детайл. Значи трябва да е какъв да е изолатор, който няма да пукне веднага на това място. Ама пустото, като гледам, тръбичките са бая по-дебели от моите десетки ...(((
    И май верно се омитаме някъде при ауспуха. На разни японски коли парното е там, и на някакви фиати. Обаче не знам на кои. Така идва веднага, със запалването на мотора, не се чака да се стопли. Да го ..., от години ми виси и тая несвършена работа.
    Стефане, бре, на това КПД-то му се оказа доста голямо. При 60C на мотора даде 46C на водата.
    Какво ще стане ако заврем топлообменника в колекторите?

1.Плевилня за бройлери.
    2.Автоклав.
    3.Пароструйка
    и т.н.

И колко ще издържи на изгорелите газове?

Предназначението на този вид бойлери е да осигурят топла вода след спиране на автомобила, а не веднага след тръгване.
    Караш 800км. прах, пепеляк, лошо храносмилане и др. и в края на деня душ преди да е изстинал двигателя.

Коментар

Ник'во запояване. Медта се заварява идеално.

Ама вярно може да помислиме за някаква регулация на температурата. 47 градуса си е бая.

Тръбичките за чиста вида - голи, медни, от газаджиски магазин. Ако не са достатъчно големи - вият се успоредно 2,3,4 или колкото е нужно. Според мен повече от 2 не са нужни.

Корпуса - парче медна тръба, примерно 2 цола, или повече, ако има. Има за тях и готови преходници към по-тънко. Ама в крайна сметка нищо не пречи и да се огъне ламарина и да се сглоби.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
        Такъв е замисъла.
        С кранчета и тройници, а джаджата си стои перманентно закрепена под капака.

Тошко, ти на това прецакване ли му викаш ?
        Питай Станко дали има къде да го сложи на "Панчаревото"
        Защо мислиш експериментираме на Тойотата, на нея се монтира точно за 5 мин.
        Да, ама, ако го сложи на тоя бенДзинов мАтор, може и парна кабина да си спретне... Имам стиропорени заготовки, не тежат много...
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Една идейка за терморегулацията - вади се извод от центъра на спиралата и се изкарва навън като трета. После на двата извода за топла вода се монтира по едно кранче, и после - заедно. Смесител демек. Така имаме подгряване на 2 степени. В жегите 20-ина градуса ще идват добре, макар че точно в жегите тая топла вода може да се подгрее в кофа за някакви 20-30 минути.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Щом има кранчета може и да се регулира дебита на антифриза минаващ през джаджата-от там и темп.на топлата вода.Малко ще има забавяне ама..
            Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
              Не е изобретение, така се продава, и не е много евтино.
              Мисля че в нашите условия, лесно може да се копира.
              Споко Китайците не спят скоро ще го има копирано

Коментар

Първоначално публикуван от joe007 Преглед на мнение
                Щом има кранчета може и да се регулира дебита на антифриза минаващ през джаджата-от там и темп.на топлата вода.Малко ще има забавяне ама..
                Може и термостат.

Коментар

Я да се намеси флотата.

Чета и не ми е ясно какво ви притеснява?Ако е як метала и направена правилно джаджата спокойно може да и разкачиш маркучите за сладката вода и антифриза да си преминава по нея.

Това е много сложно,но това намирам в момента.По лодките в повечето случаи имаме една дебела трьба с 4 извода - 2 за сладката вода и 2 за антифриза.Така се охлажда мотора на всяка лодка,няма нормален радиатор.Така се охлажда и трансмисионното масло както и маслото на мотора ако е много натоварен дизела.Серпентина е на бойлера,на тия са прави трьби.

Ще се опитам да намеря напречен разрез,но според мен една помпа на 12 волта с цедка преди нея,маркуч до ексченджьра и от там маркуч за душа.Хвьрляш в реката помпата,палиш джипката и айде на баня.Като се изчипкаш само махаш маркучите и толкоз.

Почвам да ровя за напречен разрез.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Всичко това е преди радиатора и преди термостата,няма да дьржи мотора студен.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

И тия да ги вземат дяволите. Ние кво ще правим като те крадат всичко.

Е да де, ама две в паралел, вече ще стане трудно да се прави Y тройник, едно дебело на две тънки. Не съм виждал да се продава готов.

Коментар

Единия модел - кофтито тук е,че трьбите вьтре правят 180 градуса завой,аз по-харесвам правите - отваряш капаците и чистиш ако се задьни.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                          Е да де, ама две в паралел, вече ще стане трудно да се прави Y тройник, едно дебело на две тънки. Не съм виждал да се продава готов.
                          Прави се лесно, с тръби с подходящ размер. Става доста добре. За съжаление нямам снимка да покажа.

Коментар

Накрая ще стигнем до:

БПО-32

Предназначена для помывки личного состава в полевых условиях, входит в штат банно-прачечного пункта соединения (воинской части).
                            Состав материальной части:
                            раздевально-помывочный блок, смонтированный в кузове-контейнере переменного объема КК 4.3;
                            теплопункт, смонтированный в кузове-контейнере постоянного объема КК 4.2; комплект запасных частей, инструментов и принадлежностей для технического обслуживания оборудования бани; 2 палатки М-10; резервуар РДВ-5000; межблочное оборудование.

ТАКТИКО-ТЕХНИЧЕСКИЕ ХАРАКТЕРИСТИКИ
                            Производительность техническая: - помывка, не менее, чел./час 32; Обслуживающий персонал при односменной работе 8 чел.; Для передислокации за один рейс необходимо 4 ед. КамАЗ-43101 и прицеп; Площадь для развертывания 100 м2 (10x10); Время развёртывания (свёртывания), не более, час 2,5; Расход за 1 час работы: дизельного топлива, кг. 24, воды, л. 1000.

Коментар

Закачам един файл на топлообменник (heat exchanger) с прави тръби.
                              Почистват се лесно. С малка модификация (опростяване) може да се насади в цилиндричен корпус с подходящ диаметър. Ясно е, че КПД-то е по-високо от това със спираловидна тръба и се увеличава сигурността на системата.
                              Прикачени файлове
                              Последно редактирано от Tramp; 11-05-09, 00:07.
                              There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
                              No wahalla.

Коментар

Аз не бих ровил по охладителната система на претоварен експедиционен джип - това си е рискова намеса.

За баня и деконтаминация сме си взели по една туба-бойлер, в която се държи водата, и се нагрява или с комплектованата газова горелка, или с примус или друг наличен мулти-горивен котлон, работещ на дизел, бензин, керосин или каквото има. Загряването е бързо, не трябва ел.помпа - в горния край е вградена ръчна помпа като на бояджийска пръскачка - с няколко напомпвания изкарва цялата вода.
                                На този сайт има и други интересни идеи: http://www.zodi.com/web-content/Cons...emeshower.html
                                Прикачени файлове
                                Show must go on!
                                LZ1VES

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X