Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Допълнителна печка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Аз миналата зима си топлех гаража с бензинова печка от Баркас фургон. Същата като зазовата, но Made in DDR. Може да се каже, че грее, но шумът от вентилатора е доста неприятен. Освен това понякога
    гърми, което си е стряскащо, но... няма пълно щастие, както би казал Стефан))
    Има мембранна електрическа помпа аналогична на зазовата. Гори около литър на час. Става за първоначално подгряване, докато загрее двигателят, стига да и намериш място.
    Някъде по шасито би се завряла, но трябват въздуховоди.
    Пали с подгряваща свещ. Няма никаква електроника. Просто се подгрява, впръсква се бензин и вентилаторът осигурява въздух, необходим за горенето и за отоплението на салона. Гаси се със спиране на горивото, но не трябва да се спира вентилатора преди да е угаснала, защото тогава гърми.
    Просто и ефективно - трупа много сажди в горивната камера, но това се преживява
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

дали някой знае откаде може да се закупи webasto.примерни като тинковата.има ли оригинални от land rover.макар че сигурно ще са ебаси цифрата
      В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Първоначално публикуван от братчеда
        дали някой знае откаде може да се закупи webasto.примерни като тинковата.има ли оригинални от land rover.макар че сигурно ще са ебаси цифрата
        Да, знам.. Ела утре на срещата на Land Rover Enthusiasts Bulgaria и ще ти кажа Webasto в София продават (поне) на две три места. Какво значи оригинали? Webasto си е компания, която прави печки за джипове, бусове, камьони и т.н. Ленд Ровър е друго.. Моята (еех, вече мога да кажа моята ) Webasto беше към 1800лв. (вкл. монтаж и ДДС).

Коментар

благодаря за инфото.със сигурност ще дойда на срещата на клуба утре.инак скъпички ми се виждат тия печки
          В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

благодаря за инфото.със сигурност ще дойда на срещата на клуба утре.инак скъпички ми се виждат тия печки

Коментар

Коментар

ще прощавате за повторението.ама със форумите съм на вие.

Коментар

Можеш да изтриеш повторените съобщения (post-ове). На твоят пост, горе вдясно, ако погледнеш сега трябва да имаш бутон "Х" (заедно с бутони "цитат" и "промени"), с който триеш пост-а.

Скъпи са, да, въпреки (банално звучи), че си заслужават. Писах и в друга тема тук - доста ефентивна е, харчи малко и т.н. Стефан (фен на Ленд Ровър тук от форума, е, и на Уаз де ) беше дал координати на една Eberpacher (също много добър производител) за 200лв. Ако не е взета вече, питай..

Коментар

искам да питам дали е възможно ако машината ми е на газ - пропан - бутан , да се сложи печка или някакъв калорифер на газ, дали е пробвал някой....?

Коментар

за пробване - не съм пробвал, но съм виждал пропан бутаново отопление монтирано на електрическа панда, която по явни причини нямаше парно. представлява бутилка за газ и някакво отоплително тяло,изглеждаше просто, но честно казано, тогава много не се загледах. ако те интересува, мога да ти кажа човека с пандата къде да го намериш, и ако още я кара да си я разгледаш.
                      Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
                      http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
                      http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

мерси за идеата, важното е че някои го е правил, не ми е необходимо да го виждам, но съм решил да експериментирам в тази насока, щото като се замисля има доста +++. мисля че газта ще е доста икономичен и чист вариант за отопление, а ако не стане ще си паля огън насред жипката и това е...

Коментар

Мда. Поколението на парното и електрическите печки ...
                          Два проблема. Това че не се виждат дим и сажди не значи че не се отделя отрова. Откритият пламък изгаря всичкия кислород в затворено помещение.
                          Ти пак можеш да изтърбушиш някоя битова печка, само че това не отменя нуждата да я вкараш в нарочен корпус извън кабината, а вътре да вкарваш топлина само през топлообменник. И да предвидиш мигновено гасене при преобръщане например.

Коментар

Едно време, в много гладните години имах полско фиатче / от малките/.
                            Тази каручка практически беше без отопление и си возех вътре най-обикновен газов котлон.
                            Влизам, паля си котлончето и след 5 минути всичко е супер!
                            Проблема беше, че колата имаше дупки по пода и като мина над локва всичко ставаше вътре мокро, без тази печка щях да развъждам гъби!

Коментар

В руската рулетка също има печеливши ...

Коментар

Прав си, падал е няколко пъти и тъй като бях махнал предната седалка се търкаляше из купето като китайски карнавален дракон, ама ми се размина..То в ония години трябваше да се навеждаме от куршумите на Репата и Козела, това не се считаше за риск, а отделно ми работеше спирачката само на предно дясно /отделен кръг/ и понеже електроинсталацията беше предала богу дух отдавна, бях дръпнал една жица до единия преден фар и я връзвах за акумулатора нощем.. Като по стандартите на TUV!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X