Преди вси4ко трябва да се види напрежението на което работи(12 или24).....а токущо се сетих 4е УАЗ 452 имат отзад нещо подобно(бензинова пе4ка) става дума за бившите свьрзо4ни в армията.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Допълнителна печка
Свий
X
-
Вальо,
Две от най-известните фирми, или, да кажем най-популярни, които сe монтират на Дифендър са Eberpacher и Webasto. И двете се предлагат тук. Втората (Webasto) мога да ти я покажа в монтиран и работещ вариант на Дифендър 110. Перфектна печка, изключително икономична и т.н. Горещо препоръчвам!!
Коментар
-
Баня, кога? Веднага като тръгнеш или след 1 час.. Каквото и да си говорим парното в Дифендър-а е зле.. При тебе с тези мокети, може и да има леко подобрение (по-добре от проста гума).Първоначално публикуван от VolkЯро, може и да са решили проблема, защото днес пътувах на около 5 градуса външна и вътре беше баня, а имаше още мегдан...
Ако при 0 не достигне комфортна температура, ще монтирам моментално, иначе може да ми стане излишна..
Това, което аз бих направил е - изолация на целия вагон от задната врата до предните седалки и отгоре рифел. Почакай да стане -15/20 като миналата година и ще се убедиш, че парното едвам стига за шофьора и този до него..
)
Стефане,
Не те разбрах много за стоенето на място и къмпингите и т.н.
Зимата в базов Дифендър 110, особено отзад в 'кучкарника' както ти казваш, където е просто гола ламарина, си е доооста студено..
Коментар
-
Именно. За това са и тия печки, да топлят целия салон без да работи мотора. Прочее, не знам да имат ограничения за работа в движение.
Айде се обаждай на Асен, или да давам телефона на Дини, щото като се обадите и двамата, и а познай дали няма да дигне цената...
Това изобщо не е проблем само на дифендъра.
Коментар
-
особено сутрин! Палиш топъл мотор...Първоначално публикуван от ПаджероводА, и още... Виждал съм при автобус Кароса печка, която не загрява директно въздуха в салона, което е недостатък щото има миризми, локални прегрявания а загряваща охладителната течност плюс помпа, която я върти и нагрява както салона, така и двигателя! Това ми се види хитро решение!помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
Стефане благодаря ти!
Човека обаче говори за размери 80/10/30, а Яро споменава за модел с много по-малки габарити..
Свалена е от Фолксваген Транспортер и явно е имало доста място в шасито.
Ако има други мераклии, ако прецениш им подавай телефона, защото мен ме чака много сериозна работа по проучване на принципите им на работа, модификациите, производителите и дано успея до края на зимата да се запозная изцяло с това нещо за да знам какво точно искам да купя....
Като се видим - имаш един чай от мен!
Коментар
-
Като се замисля, това май и е единственото предимство, но по отношение на въздуха добавя и миризми на опърлено от праха, който се напластява по повърхностите.Първоначално публикуван от VolkНякой който е ползвал такава печка обръщал ли е внимание, дали изсушава въздуха в купето, демек намалява конденза /запотяването/ по стъклата?
Коментар
-
Дифендър-а, който аз карах беше с Webasto. Мога да кажа, че намалява запотяването в купето, в други случай няма, абе различно. Всъщност проблемни са ти само страничните прозорци, предния се обдухва добре, задния има нагревател, който си работи перфектно.Първоначално публикуван от VolkНякой който е ползвал такава печка обръщал ли е внимание, дали изсушава въздуха в купето, демек намалява конденза /запотяването/ по стъклата?
Паджеровод, според мен по-известните марки (тези, които цитирах по-горе) не вкарват никакви миризми в купето.. Както казах (повтарям се), аз лично съм възхитен от печката.. При нас тя беше с отделен резервоар (~10л.). При плътно ползване от октомври до април, като при каране извънградско ясно е, че се ползва няколко часа, но и много често съм спирал по работа из центъра на София за по 2-3 часа и не съм я спирал. И така кара цяла зима с 3, макс 4 зареждания, изключително икономични са (е, за тези пари
)
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар