Здравейте, колеги! Имам парно, което е отворено. От 10 години го имам и до миналата работеше без грешка, бутах дърва колко искам и температурата не се качваше повече от 80 градуса. Да, ама напоследък се опитва да ври, дори когато съм сложил малко дърва. Реших, че филтъра е мръсен преди помпата, свалих го, изчистих го и пак го сложих. Днеска паля печката и блея на компютъра и мяркам с поглед стрелката.......беше на 20 градуса, пуснах един клип буквално и гледам стрелката на 50......е**х го. Помпата върти сигурен съм, но издава един звук не постоянно, ама периодично и често. Според моите познания или помпата е свършила или има въздух? Ама ако е второто нали на всеки радиатор има автоматични обезвъздушители. 8 години нищо не съм пипал и си работеше. Постоянно си доливам системата, та има вода. Давайте съвети кво да права, напоследък все по-често ми се случва да заври.......
Въртях и копчето за обороти на помпата, ама....нъцки. Оппсс май обърках раздела.....тук е само за авто......ако може някой модератор да я премести....Благодаря предварително!

Коментар