Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монтаж на водна печка Eberspächer HYDRONIC D 5 W S в ML 270CDI 2001г?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Монтаж на водна печка Eberspächer HYDRONIC D 5 W S в ML 270CDI 2001г?

УУУУУпсссс ......Виждам мнения които са минус за мен, но ще са плюс за други.Така че нека спрем до тук.Просто коментирах какво съм направил,но това не означава че ви принуждавам вие да го правите.Отделно управленето(таймера) на HIDRONIC не е 80лв,а 150лв.За тел.160 има застрахователи.А GSM-ма или включва или не,но е голяма екстра -особено с едни допълнителни програмки.Но все пак ти благодаря за +15

Коментар

Първоначално публикуван от masagero Преглед на мнение
      УУУУУпсссс ......Виждам мнения които са минус за мен, но ще са плюс за други.Така че нека спрем до тук.Просто коментирах какво съм направил,но това не означава че ви принуждавам вие да го правите.Отделно управленето(таймера) на HIDRONIC не е 80лв,а 150лв.За тел.160 има застрахователи.А GSM-ма или включва или не,но е голяма екстра -особено с едни допълнителни програмки.Но все пак ти благодаря за +15
      Еми добре, съгласих се, щом има програмки, но просто сега ми стана интересно как така знаеш за "програмките", които са около 20 000 пъти по-сложно нещо от един плюс след контакт, камоли пък неговото изписване...
      Това е без значение в крайна сметка, нямам за цел да се заяждам, просто ми настръхна косата от тази тема. Поне си дадох отговор на въпросите откъде хората черпят инфо и после им мрат безвъзвратно я печката, я климатроника, я нещо друго по колата. Ще Ви дам един пресен пример за изгоряла инсталация на паджеро и последвалия пожар и унищожаване на половината автомобил, барабар с чисто новата печка. За щастие без последствия за съседните автомобили. Значи клиентът си взима колата след монтаж на отоплител и отива някъде да му монтират лебедка, нямам идея къде, знам, че е Уорм, демек най-доброто. Свързва се с мен след седмица да отида на оглед при застрахователя, защото колата е полуизгоряла. Значи незнам дали някой ми влиза в положението как се почувствах тогава ? Както и да е, дълга и широка е. В крайна сметка се оказа, че силовия кабел за лебедката беше вързан със свински опашки за ауспуха на отоплителя(тоест ауспухът се беше разпрашил от късото съединение), нямам идея с какъв предпазител е този проводник. Когато клиентът си пуснал печката и тя нагряла доволно ауспуха, той стопил изолацията и да ви кажа беше грозна гледка - все едно я беше ударил гръм тая кола...... НОВА при това. Казвам ти просто тръгваш да монтираш нещо, а дори не си наясно за най-елементарните неща по една проста електрическа схема, много несериозно е това и в никакъв случай не го правя и пиша, че да е минус за теб, просто като се наемеш да правиш нещо, трябва всичко да ти е ясно, а в случая даже А и Б не ти е ясно, демек началото още. А за таймера на вебасто, или ебершпехер ще го оставя без коментар, защото тоя механизъм за бомба от мосу бриколаж не излиза с всичко под 60-70 лева, което си е точно спестяване на 80 лева, като извадиш от 150-70 прави 80, това исках да напиша. За телефон 160 и застрахователите те съветвам да не си толкова сигурен, защото има разни комисийки вече, които не са паднали от марс и доста често получаваш честитка от техния юрист, че нещата няма да се получат. Това не е като да катастрофираш и да напишеш, че е на паркинг.

Поздрави! Ако имаш още някакви въпроси ти гарантирам, че ще ти дам най-точните отговори, независимо, че съм против това, което правиш. И все пак съм насреща ;D
      ТКЗС за цял живот

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82_%D0%BD%D0%B0_%D0%94%D1%8A%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B3-%D0%9A%D1%80%D1%8E%D0%B3%D0%B5%D1%80

Коментар

И така след 1 сезон експлотация на Eberspacher HYDRONIC D 5 W S появи се и първия проблем-почна да пуши зверски.Около колата не се седи.И въпроса ми е какъв може да е проблема?На братовчед ми печката е същата и с същия проблем и като ч я разглобихме се оказа че е прогорена металната мрежичка.Дали това е проблема и ако е това от къде може да се купи такава мрежичка?

Коментар

И така след 1 сезон експлотация на Eberspacher HYDRONIC D 5 W S появи се и първия проблем-почна да пуши зверски.Около колата не се седи.И въпроса ми е какъв може да е проблема?На братовчед ми печката е същата и с същия проблем и като ч я разглобихме се оказа че е прогорена металната мрежичка.Дали това е проблема и ако е това от къде може да се купи такава мрежичка?
          В някои от другите теми за печки имаше линкове към Е-беи.Май и там въпросната мрежичка беше посочена като причина за многото пушек.

Колега Мечков,вече мненията Ви едвали се одобряват от модератор,дали бихте качили пак упътванията за монтаж на печки.На достъпен и разбираем език за пълни профани като мен.
          Благодаря предварително.
          Последно редактирано от taran; 06-12-12, 10:43.
          Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
            В някои от другите теми за печки имаше линкове към Е-беи.Май и там въпросната мрежичка беше посочена като причина за многото пушек.

Колега Мечков,вече мненията Ви едвали се одобряват от модератор,дали бихте качили пак упътванията за монтаж на печки.На достъпен и разбираем език за пълни профани като мен.
            Благодаря предварително.
            Питай конкретно, няма как да пусна цяла енциклопедия
            ТКЗС за цял живот

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82_%D0%BD%D0%B0_%D0%94%D1%8A%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B3-%D0%9A%D1%80%D1%8E%D0%B3%D0%B5%D1%80

Коментар

Смени мрежата около свеща, Станкофф и Син са вносителите, не се занимавай с ибей, няма да ти излезне по-евтино. По спомен мрежичката струваше към 20-тина лева
              ТКЗС за цял живот

Коментар

Първоначално публикуван от Л. Мечков Преглед на мнение
                Питай конкретно, няма как да пусна цяла енциклопедия
                Имам една Термотоп З дизел,щеми се да я тествам дали работи,за да мога да търся замяна за бензинова.Обаче към нея няма помпи и външно упрабление,понеже е била монтирана на БМВ Х5 фабрично.

Коментар

Л.Мечков благодаря за бързия отговор.Има ли някаква особеност около разглобяването?

Коментар

Л.Мечков благодаря за бързия отговор.Има ли някаква особеност около разглобяването?
                    Ами тя като се вади се къса, леко-леко с отвертка и тънки клещи, не я щади, само пази резбата за свеща, махаш я, почистваш мястото хубаво и слагаш новата. В началото печката ще пуши и с новата, защото в горивната й камера е пълно с неизгоряла нафта, но след 15-20 минути ще изчисти. Ако има нафта в ауспуха може и по-дълго да пуши бяло.
                    ТКЗС за цял живот

Коментар

Имам една Термотоп З дизел,щеми се да я тествам дали работи,за да мога да търся замяна за бензинова.Обаче към нея няма помпи и външно упрабление,понеже е била монтирана на БМВ Х5 фабрично.
                      Значи един вид нямаш нищо Това нещо работи само с БМВ Х5, защото се управлява по КАН шината и си чака протоколите от колата, а колата протоколите от печката. Но нищо де, купил си си печка, чудесен повод да си купиш и Х5
                      ТКЗС за цял живот

Коментар

Първоначално публикуван от Л. Мечков Преглед на мнение
                        Значи един вид нямаш нищо Това нещо работи само с БМВ Х5, защото се управлява по КАН шината и си чака протоколите от колата, а колата протоколите от печката. Но нищо де, купил си си печка, чудесен повод да си купиш и Х5
                        Никъде не съм казвал,че съм я купил .И моята информация е горе-долу такава,та си мислех,че знаеш вариянт,да се подкара отделно.
                        Здраве,поне шъ я разглобя да видя кво има вътре.

Коментар

Никъде не съм казвал,че съм я купил .И моята информация е горе-долу такава,та си мислех,че знаеш вариянт,да се подкара отделно.
                          Здраве,поне шъ я разглобя да видя кво има вътре.
                          Еее, не я разглобявай, всичките термотоп Z/C са еднакви, но мозъчно са различни. Един вид различни зодии и характери са Да ти споделя, абе варианти има за всичко, нали човек го е правил, ама десетичната запетая е важна къде е в цената В този случай е неприятно, че първо някой капацитет ще убие печката, като обещае, че ще направи електрониката, което по мое мнение е леко невъзможно. Другият вариант е нов управляващ блок - 890 лева. После инсталация - 180 лева оригинална и дисплей 160 лева. Както и горивопровод, стойка, ауспух, водни маркучи, крепежи снадки, горивна помпа... По трънския начин нещата изглеждат по следния начин - куплунзи 45 лева и кабели, направени тук, таймер като за бомба с часовников механизъм за 70 лева от бриколажа, горивен маркуч по 2.40 от илиенци, който на втората година е за боклука. Водни маркучи пак от там със сходна съдба като горивния... Горивна помпа без гаранция от някоя морга на цена според слънцестоенето. Има още много фактори - кой и как ще я монтира, на каква цена, ще поеме ли гаранция. В крайна сметка, ако теглим чертата - или въжето на врата, или нова. По някога има и късметлии, но по моите социологически изследвания и хроники - не са много. Пресен пример е един клиент с ТЛК80, докара ми една зафира да й сваля печката, после да я кача на тойотата. Печката беше само за профилактика, но в крайна сметка я купил за 250 лева, а с демонтаж, монтаж, диагностика, профилактика и липсващата периферия чукна 940 лева. И така за 940 лева имаш печка без гаранция. Естествено можеш да се довериш и на някой бай да я сложи за 20% от цената, но... Или сам да си я сложиш, да търсиш схеми, да губиш време и да убиеш нещо без да искаш - я колата, я печката, я климатроника, я нещо друго - изборът е изцяло твой

И все пак си направил първата стъпка към покупка на Х5, нападай!
                          ТКЗС за цял живот

Коментар

Аз го разглеждам по друг начин-имам джунджурия за експерименти и издевателства,също и купчина резервни части-свещ,въздушна помпа или както се кава...та ако щеш и самия корпус.
                            Понеже карам предимно бенвинови коли,няма как да монтирам тази печка и при най-добро желание.Като изпадне ще взема бензинова.
                            Колкото до Х5,може да покарам такова,но ако и него ми го подарят,като печката.

Коментар

Много благодаря за съвета и мнението.Днес колегата я пробвал и тя запалила без грам пушек-странна работа.

Коментар

Колеги, имам фабрично вградена печка hydronic само, че не '5' а модела е ' 3'! Молбата ми е ако някой има схема или инфо. Искам да я направя да се пали с цк ключе . Сега работи но се управлява само от климатроника!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X