Скоро земам една помпа/пожарникарска/ с голям дебит,руска май беше с 2цилиндров двутактов двигател,свързана със съединител или каре,помпения блок се отделя,затова я и земам.800литра/минута.
Ако върши работа ? ще се споразумееме,цяла сонда имам да плащам.
Ако колегата се откаже , аз проявявам интерес към тази помпа.
Моля пишете на Л.С.
Има такава помпа и мисля че я продават евтино но не ми върши работа защото корпоса е алуминиев и калната вода го яде за отрицателно време.
Желателно е матеряла да е от чугун.
Колега,обади ми се да ти дам координати на човек,който се занимава само с помпи.Каза ми че имал 12 модела налични,само за кална вода.Той е дистрибутор на 3-4 фирми,и избора бил голям!
Колеги тази с червения резервоар може са ви докара на червено финансово положение.Запознати ли сте колко харчи на час??Тази помпа е напорна помпа има 100 метра воден стълб,не е подходяща за селскостопанска или промишлена употреба.Използвах такава помпа за пълнене на цистерна и ми идваше по-евтино да я напалня от чешмата от колкото с помпата от язовира.Мисля,че двигателят е 1100 кубика и разхода е около 5 литра на час а може и повече при по-голямо натоварване.Охлаждането е водно,чрез водата която помпи.Понякога докато я обезвъздушите може да прегрее защото докато не извади вода не може да се охлажда.
Двигатела на тея помпи е двутактов,и разхода е...чудовищен,а и не върши особена работа,гори много...Аз ще купя такава,и ще я куплирам с малък дизел.за градинска употреба...
А въпроса към колегата е,буталната не е ли по ефективна? и защо центробежна?
Двигатела на тея помпи е двутактов,и разхода е...чудовищен,а и не върши особена работа,гори много...Аз ще купя такава,и ще я куплирам с малък дизел.за градинска употреба...
А въпроса към колегата е,буталната не е ли по ефективна? и защо центробежна?
Центробежната дава повече вода с малко мощност.
А буталната иска дерман който при малките мобилни сонди го няма в излишък
Коментар