Обява

Свий
Няма добавени обяви.

скоростна кутия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: скоростна кутия

Попаднаха ми едни таблични данни за ветрогенератор 1к.с ако ти представляват интерес може да ти ги напиша.

Коментар

Първоначално публикуван от soton Преглед на мнение
      Захванал съм се с ветрогенератор и ми трябва възможно по малка скоростна кутия от която ще ползувам само първа скорост като я въртя от към кардана(значи трябва да е от задно предаване).Казаха ми че такива били от москвич и волга!
      Помагайте- може и с акъл.Трябва да увелича оборотите на вала на бавноходна вятърна турбина
      Направи си го с ремък и шайби. Съпротивлението е много по-малко от редукторите.
      0888543685 Валери

Коментар

Не съм съгласен!
        За сега най- висок кпд имат зъбните предавки.
        Чакам да ми се обади Нинджата,за да имам избор - иначе и аз имам планетен редуктор но той е куплиран към мотор и фактически входящия вал е оста на мотора - не ми върши работа.

Коментар

До: sparow

Ако това най-отдолу на поста ти е телефон,то той не е валиден!

Коментар

Първоначално публикуван от iv75 Преглед на мнение
            Попаднаха ми едни таблични данни за ветрогенератор 1к.с ако ти представляват интерес може да ти ги напиша.
            Напиши ги тук , че да ги видим и ние.

Коментар

Първоначално публикуван от soton Преглед на мнение
              Трябва да увелича оборотите на вала на бавноходна вятърна турбина
              Колегите са прави, че трябва да направиш едно по-сериозно проучване и някакви прости сметки за да си наясно какво точно ти трябва и какви части да търсиш или пригодиш. Инак работиш по метода проба-грешка , но това е свързано с време,нерви и най-вече средства дори и при любителски изпълнения.
              Примерно си отговори на следните въпроси:
              -за ток или за вода ще се ползва?
              -каква скорост на вятъра ще използваш? Има таблици по райони за България.
              -какъв ще е типа вятърна турбина точно? С колко перки,желани обороти и мощност на входа/изхода и т.н.
              -при силен вятър какво ще правиш? - нужни са предпазни механизми.

Аз веднъж видях да се продава част от модерен стартер, която си е редуктор - представлява планетна предавка от 3 железни зъбни колелета. Използва се при малки стартери за да им се увеличи мощността, но незнам точно за кой модел се ползва. На мен веднага ми хрумна приложение за ветрогенератор, но за сега нищо не правя защото и аз съм на на ниво теоретично проучване.

Коментар

Данните се отнасят за скорост на вятъра 8 м/сек. Диаметър на вятърното колело 3м.Брой лопатки 12.Обороти в минута (при 8м/сек.) - 70.Височина на кулата 5м.Скорост на вятъра при който започва да работи ветродвигателя 3м/сек.Има и някакви коефиценти.Коефицент на използване на енергията на вятъра 0,33 и др.Относителен въртящ момент 0,47 ,каквото и да значи . Това е за 1к.с .В таблицата има данни и за:2,5;6,4;14,5;38 и 43 к.с ако на някого могат да са от полза да пише

Коментар

Пак ме карате да се повтарям:изчел съм маса литература и по професия съм конструктор на специална апаратура - никой още не измислил формули за пресмятане на вятърен генератор просто защото зависи главно от вятъра.Реших да си направя един опит просто защото на вилата духа непрестанно,а цената на тока се вдига също непрестанно.В началото съм написал - "ветрогенератор".
                  Двама колеги ми отговориха и това щеше да ми е достатъчно ако можех да се свържа с тях,но уви -единия има грешен телефон а другия го нямя никакъв във форума от тогава.
                  Така че не виждам смисъл да задълбаваме в тоеа как се правят перки.

Коментар

От: скоростна кутия

Здравей. Малко късно, но и аз да се включа.
                    За такава малка мощност бих направил верижен редуктор. Зъбни и верига от велосипед.
                    Тъкмо и по-лесно ще можеш да променяш коефицента прои настройка на системата.
                    WJ 4.7 Limited
                    0889 70 70 42

Коментар

От: скоростна кутия

Първоначално публикуван от Dany_iv Преглед на мнение
                      Здравей. Малко късно, но и аз да се включа.
                      За такава малка мощност бих направил верижен редуктор. Зъбни и верига от велосипед.
                      Тъкмо и по-лесно ще можеш да променяш коефицента прои настройка на системата.
                      Винаги така съм си представял редуктора на самоделка.Даже и идея с целия механизъм на "Сити байк" да речем.На един такъв редуктор 30-40 килограма само смазката м/у зъбите при високи обороти ще даде по-големи загуби от верига на велосипед.
                      Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X