Обява

Свий
Няма добавени обяви.

скоростна кутия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• скоростна кутия

Захванал съм се с ветрогенератор и ми трябва възможно по малка скоростна кутия от която ще ползувам само първа скорост като я въртя от към кардана(значи трябва да е от задно предаване).Казаха ми че такива били от москвич и волга!
    Помагайте- може и с акъл.Трябва да увелича оборотите на вала на бавноходна вятърна турбина

До: скоростна кутия

Не беше зле и някакви параметри да напишеш. Ако ще ползваш само една предавка, другите само ще ти пречат. Иначе, задноприводни автомобили много.

Коментар

А бе до сега в света още не е удурдисана теорията на вятърните турбини,та не искайте от мен да говоря с точни цифри.На практика имам бавноходна турбина която никй не знае с колко точно оборота ще се върти и генератор,който при 1500 оборота отдава 200 вата.Значи колкото по голямо е предавателното число толкова по добре.

Коментар

данни за какво?

Коментар

щом е така, намери си скорости от Жигули 1200. Първата предавка при тях е почти 4:1

Коментар

Колега,защо не се поинтересуваш за редуктор???Мисля че точно тожа ти трябва.
            0885719173-Красимир

Коментар

Това скоето си се захванал далеч не е проста работа .Най вече ти трябват данни за скороста на вятъра в района където ще разполагаш генератора , колко дни в годината го има.Тогава вече може да изчисляваш дължината на витлата , въртящия момент ,и да определиш какъв редуктор ти трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от iv75 Преглед на мнение
                Това скоето си се захванал далеч не е проста работа .Най вече ти трябват данни за скороста на вятъра в района където ще разполагаш генератора , колко дни в годината го има.Тогава вече може да изчисляваш дължината на витлата , въртящия момент ,и да определиш какъв редуктор ти трябва.

Е колега,тои няма да прави промищшлен ветрогенератор.А любителско изпълнение.
                0885719173-Красимир

Коментар

Случайно имам редуктор за електромотор,който е с размерите на..хм..пъпеш...По спомени редуцира от 2000об/мин на 120об/мин.Върши ли ти работа?
                  0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Само да не е червячен.
                    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Не.Мисля че е планетарен.
                      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Ако е планетен,значи двете оси са една срещу друга - е те такова ми трябва!!!!
                        Дай моля те телефон за връзка и ще ти звънна за да не досаждаме на останалите.
                        Сина ми е започнал да прави перките ,а аз ще се занимавам с механиката и електрониката.Като станат готови ще публикувам снимки.
                        Всичко лежи на две главини.

0878640251
                        Наско

Коментар

Не е проблем да направиш прост редуктор с 2колела,.Аз имам един планетарен,с подобни характеристиги 2800об.-110об. но е стабилен,около 30кила.

Коментар

Какво става?Никой ли не се интересува от свободна енергия?

Коментар

Първоначално публикуван от soton Преглед на мнение
                              Какво става?Никой ли не се интересува от свободна енергия?
                              Пълно е с такива хора тук. Просто някои се подготвяме поне теоретично за даден експеримент, ако не можем материално.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X