Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Самоделен абкант...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Самоделен абкант...

Мисля, че всички сме виждали релси на живо, така че не е драма според мен.
    Но и на мен ми стои на въпрос повдигането на застопоряващата, няма ли начин гайките да се заварят за нея и да се вдига и сваля с винт ?

Коментар

Първоначално публикуван от caterpilar Преглед на мнение
      Мисля, че всички сме виждали релси на живо, така че не е драма според мен.
      Но и на мен ми стои на въпрос повдигането на застопоряващата, няма ли начин гайките да се заварят за нея и да се вдига и сваля с винт ?
      Ако са заварени за горната релса гайките трябва да ги въртиш едновременно , а и се усложнява механизма ако въртиш болта за да стегнеш...как ще го захванеш в долната си част за да държи на аксиално отклонение и същевременно да се върти , май отива и на пробиване на релсата което си е геройство ама ако имаш идеи и аз нещо не „виждам” казвай.
      "Many men go fishing all of their lives without knowing that it is not the fish they are after."
      "Много мъже риболовят цял живот , без да осъзнават , че не рибата е това което преследват."

Коментар

Има едни по малки релси от мините те ще са идеални за такова абкантче. Лошото е че при мен в работата и да дойдат такива са нарязани на парчета по 30-40 сантиметра за да влизат в пеща.
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
          ..парчета по 30-40 сантиметра...
          Тогава в най-лошия случай може да се направи за детайли мах 20 см широки.Реално не влагаш много
          "Many men go fishing all of their lives without knowing that it is not the fish they are after."
          "Много мъже риболовят цял живот , без да осъзнават , че не рибата е това което преследват."

Коментар

Първоначално публикуван от Jamo Преглед на мнение
            Тогава в най-лошия случай може да се направи за детайли мах 20 см широки.Реално не влагаш много
            Е то ако нямаш специализирана работа да огъваш малки детайли няма смисъл да се прави толкова малък абкант. Трябва да е поне един метър та поне да може да огъваш лист ламарина от тясната страна.
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Ако са заварени за горната релса гайките трябва да ги въртиш едновременно , а и се усложнява механизма ако въртиш болта за да стегнеш...как ще го захванеш в долната си част за да държи на аксиално отклонение и същевременно да се върти , май отива и на пробиване на релсата което си е геройство ама ако имаш идеи и аз нещо не „виждам” казвай.
              При всички случаи с пробиване на релсата и вграждане на втулка или лагер в нея, в който слагаме винт с подвижна ръкохватка(смятам, че с оксижен не е проблем да се пробие релсата ако имаш как де) и посредством две ръце може да се въртят винтовете едновременно.

Коментар

Двете долни релси трябва да имат минимален луфт. В противен случай сгъвката ще е с много голям радиус. Хубаво е горната релса да може да се регулира напред - назад за да може да се прави корекция в зависимост от дебелината на материала.
                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                  ..да се регулира напред - назад за да може да се прави корекция в зависимост от дебелината на материала.
                  Това го виждам ако в долната част болтовете или по точно главите им вървят в улеи направени примерно от два срещуположно разположени винкели , обаче тук вече реглажа ( правия ъгъл ) ще се улучва по трудно.

Коментар

Това го виждам ако в долната част болтовете или по точно главите им вървят в улеи направени примерно от два срещуположно разположени винкели , обаче тук вече реглажа ( правия ъгъл ) ще се улучва по трудно.
                    Не успах да разбера какво имаш предвид. Горната спрямо долната релса могат да се нагласят с мерене. Все пак всяка машина има някакви настройки преди да се започне работа.
                    Ако имаш предвид ъгълът на сгъване, при тоя вид абканти се сгъва с една идея повече, тъй като детайлът леко се "отваря" след спиране на прилаганото усилие.

Имай предвид, че горен "нож" с фиксиран размер на моменти доста ще ограничава функционалността на машината. Казано иначе - представи си, че трябва да направиш тава с размери по-малки от дължината на "ножа". И се почва с едни подложки... Не случайно на фабричните машини "ножовете" са с различни размери и се комбинират до желания размер. Прорязване на горната релса през някакъв размер частично би решило проблема.
                    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                      Не успах да разбера какво имаш предвид.
                      Имах предвид ,че за да може да се огъва по дебела ламарина , което си е преместване на притискателната релса назад , може опорния болт ( при мен си е заварен ) да се движи по улей и така да дава няколко мм повече.Пък и тва си е направено ей така и трябва да се нарече скраб-кант

Коментар

Аз имам едни релси ,много по малки са от ЖП такива,вероятно ще ходят на вторични в близко време,ако на някой му требе,да идва да си реже.Основата е около 50мм,а горната част около 20мм

Коментар

А защо третата релса/подвижната/ не се замени с нещо по леко за да ве по леко. Примерно винкел 50х50 или 60х60
                          -------Honda CR-V 128к.с.--------
                          "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

Ето и обещаните снимки..

а за това дали може да се замени подвижната релса с нещо друго..разбира се защо не стига да ви е под ръка...просто това имах.
                            Прикачени файлове

Коментар

без коментар, това дет си го сътворил ще ти служи вярно докат имаш мерак да се занимаваш
                              БРАВО

от мен получаваш оценка 6+

п.п. ще ти крадна идеята, а някога ще си получиш почерпката
                              -------Honda CR-V 128к.с.--------
                              "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

Първоначално публикуван от madmaximus Преглед на мнение
                                ..п.п. ще ти крадна идеята, а някога ще си получиш почерпката
                                Благодаря ти колега , радвам се че съм полезен..

а нали знаеш приказката...за кое не се питало...та и за чертеж във форума , а и винаги съм насреща.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X