Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Необходимо оборудване за боядисване на автомобил?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Необходимо оборудване за боядисване на автомобил?

Здравейте колеги, аз преди половин година сам си боядисвах джипа, защото ми поискаха 2500лв. за шприц и боя.....
    Почнах смело с ефтина боя. Където не ми хареса как изпъна боята - пръснах дадения панел още 2 ръце. След като стегна добре - тия панели с водна шкурка 2000 и полирах цялата боя за да е еднаква. Резултата е повече от добър - за без пари и без камера.

После на първата разходка между клони го надрах яко.....:-)

Коментар

здравеите, относно по темата за боядисване на автомобили какви са тези иамислени модели пистолети за шприцване- Волтел, чешки или астуро бояджийският пистолет е един - Sata.С него се постигат наистина перфектни резултати вярно че е малко скъп ама е супер и много икономичен.И тези виброщлайфове и водни щкурки вече се изйивелица бе. Има екцентрикщлайфове и влакнести шкурки, всичко става по барзо и кечествено и с по малко усилия не както един колега сподели, че трябва да се ваоражиш със много търпение. Разбира се това е една малка част от необходимите инструменти за боядисване- но много вайни.

Коментар

Първоначално публикуван от sisko36 Преглед на мнение
        здравеите, относно по темата за боядисване на автомобили какви са тези иамислени модели пистолети за шприцване- Волтел, чешки или астуро бояджийският пистолет е един - Sata.С него се постигат наистина перфектни резултати вярно че е малко скъп ама е супер и много икономичен.И тези виброщлайфове и водни щкурки вече се изйивелица бе. Има екцентрикщлайфове и влакнести шкурки, всичко става по барзо и кечествено и с по малко усилия не както един колега сподели, че трябва да се ваоражиш със много търпение. Разбира се това е една малка част от необходимите инструменти за боядисване- но много вайни.
        Как си го разделят всички бояджий,тоя един пистолет ...То и Сата си имат най-различни модели,пък освен тази марка,има и други-Де Вилбис,Ивата,Стар,Мейджи,Шарпи и много други.
        Да не говорим,че половината колеги тук,не искат да стават професионални бояджий,а да си направят горе-долу собствената кола/джипка,без претенций за супер качество.При тая ситуация,дали е оправдано да се похарчат 500-1000 лв за пистолет...
        Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Здравеите, ..... по темата за боядисване на автомобили. Какви са тези измислени модели пистолети за шприцване- Волтел, чешки или астуро. Бояджийският пистолет е един - Sata.С него се постигат наистина перфектни резултати. Вярно, че е малко скъп, ама е супер и много икономичен.И тези виброшлайфове и водни шкурки вече са изживелица бе. Има ексцентрикшлайфове и влакнести шкурки, всичко става по-бързо и качествено и с по-малко усилия. Не както един колега сподели, че трябва да се въоръжиш с много търпение. Разбира се това е една малка част от необходимите инструменти за боядисване- но много важни.
          Вече с един съфорумник си писахме за неграмотен пост и грамотен майстор.....много трудно съвмеситми. Ако искаш да си полезен, пусни технология, снимки, линкове, кое как се прави, а не само нравоучение кое е нова и кое стара технология.....
          Обикновенно неграмотността върви с показания на снимката "майсторлък"
          Прикачени файлове
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
            Как си го разделят всички бояджий,тоя един пистолет ...То и Сата си имат най-различни модели,пък освен тази марка,има и други-Де Вилбис,Ивата,Стар,Мейджи,Шарпи и много други.
            Да не говорим,че половината колеги тук,не искат да стават професионални бояджий,а да си направят горе-долу собствената кола/джипка,без претенций за супер качество.При тая ситуация,дали е оправдано да се похарчат 500-1000 лв за пистолет...
            здравей, защо трябва някой да си разделя нещо, като моге да си го купи и да има. Пак аз ти говоря за новите Сата hvlp i rp ,сашто и за пистолетите за фюлер като модела B100. Разбира се това е мое мнение и виждане.

Коментар

здравей, защо трябва някой да си разделя нещо, като моге да си го купи и да има. Пак аз ти говоря за новите Сата hvlp i rp ,сашто и за пистолетите за фюлер като модела B100. Разбира се това е мое мнение и виждане.
              Добре,остава да отговориш на втората част от въпроса-разумно ли е,човек,който смята,ра ремонтира горе-долу собствената си кола/джипка,да изхарчи 500-1000 лв,само за пистолет?

ПП.правописът ти се е подобрил.
              Последно редактирано от taran; 30-01-10, 18:11.
              Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Колега,надявам се разбираш,че по голямата част от хората във форума,които се интересуваме от този занаят сме любители които се занимаваме с това като хоби нали се сещаш,че няма да дам 600-1000 лева за пистолет с който ще боядисам примерно един самурай,уаз или дайхатцу които струват колкото два такива пистолета и после да ми стои в гаража с години.
                Благодаря за поста все пак има интересни неща не бях чувал за влакнеста шкурка,но ако имаш познания в областа и искаш да ги споделиш с нас взимай пример от колеги като "taran","Филип Георгиев","дядо владо" и ред други съфорумници доказали се с годините,че знаят,могат и винаги са готови да помагат.
                Поздрави!
                877104344

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
                  Добре,остава да отговориш на втората част от въпроса-разумно ли е,човек,който смята,ра ремонтира горе-долу собствената си кола/джипка,да изхарчи 500-1000 лв,само за пистолет?

ПП.правописът ти се е подобрил.
                  привет, съгласен с теб не си струва. И аз имам фалшиви пистолети и то няколко, ама сам сменил две сати и сам много доволен. Парвата беше 95-ца ползвах я 8 години и не мръдна изобщо сега съм със сата 3000 и сам много доволен Ами каги ми ти ако знаеш имаш ли някаво наблюдение за тези испанските САГОЛА.

Първоначално публикуван от trophy_hunter1 Преглед на мнение
                  Колега,надявам се разбираш,че по голямата част от хората във форума,които се интересуваме от този занаят сме любители които се занимаваме с това като хоби нали се сещаш,че няма да дам 600-1000 лева за пистолет с който ще боядисам примерно един самурай,уаз или дайхатцу които струват колкото два такива пистолета и после да ми стои в гаража с години.
                  Благодаря за поста все пак има интересни неща не бях чувал за влакнеста шкурка,но ако имаш познания в областа и искаш да ги споделиш с нас взимай пример от колеги като "taran","Филип Георгиев","дядо владо" и ред други съфорумници доказали се с годините,че знаят,могат и винаги са готови да помагат.
                  Поздрави!
                  здравеи, на драго сърце бих споделил и винаги сам готож да науча нешто ново, всепак никои не се е родил научен. Колкото се отнася до влакнестата шкурка много е лесна и удобна за финално шлаифане преди боядисванвто, спестява много труд и и се постига идеална обработка на повърхноста особенно за боядисване на металик. Запознатите колеги знаят какво може да се получи осбенно при сребристите металици и то на водна основа.

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                    Вече с един съфорумник си писахме за неграмотен пост и грамотен майстор.....много трудно съвмеситми. Ако искаш да си полезен, пусни технология, снимки, линкове, кое как се прави, а не само нравоучение кое е нова и кое стара технология.....
                    Обикновенно неграмотността върви с показания на снимката "майсторлък"
                    Здравеи, дядо Владо да не говорим за грамотни и неграмотникато гледам думите са изписани правилно но няма значение това не е важно. Материалчета ще кача по касно нямя страшно ще останете доволни

Коментар

Здравеи, дядо Владо да не говорим за грамотни и неграмотни като гледам думите са изписани правилно но няма значение това не е важно. Материалчета ще кача по късно няма страшно ще останете доволни
                      Чакам с интерес материалчетата.
                      И,не се обиждай когато някой ти прави забележка,
                      това е за добро,повярвай ми.
                      0осем9осем7шест0осем7едно
                      Миро

Коментар

Първоначално публикуван от bochkata Преглед на мнение
                        Чакам с интерес материалчетата.
                        И,не се обиждай когато някой ти прави забележка,
                        това е за добро,повярвай ми.
                        ни най малко това е последното нещо което бих направил винаги сам готов да науча нешто или да покага и аз нещо така че от моя странаняма проблеми

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X