Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За фаровете с "пластмасово" стъкло...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: За фаровете с "пластмасово" стъкло...

Здравей те.Мойте ми ги правиха само от вън с полираща машина и паста разбира се.Вече минаха 3месеца и съм доволен,а пътувам доста с колата.Другата седмица смятам да последвам примера на колегата да ги свалиме,отворим и изчистим от вътре,да видим дали ще се подобри още. лек ден на всички и успехи
    Кой каквото си надроби,това ще сърба!!!

Kia Sorento 3.5 V6

Коментар

Да не пускам нова тема.
      Някой има ли опит за шлайфане и полиране на стъклени фарове?
      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от ДактаДжоунз Преглед на мнение
        Ще видим...
        Ще има, в крайна сметка , спираш на опасно място където да ги чупят и
        беш при застрахователя
        Око за око и светът ще ослепее

Коментар

Какво полиране - правилно избралите марката просто купуват това: http://www.paddockspares.com/pp/DEFE..._KA922614.html , а по претенциозните това: http://www.paddockspares.com/pp/DEFE...ustralia).html или това: http://www.paddockspares.com/pp/DEFE...non_Bulbs.html
          Сори, за спама, ама просто не се стърпях! Как всички тези нови и модерни неща са така качествени, че не изкарват 4-5 години и трябва да се подменят... пластмасови фарове... накъде отива това автомобилостроене...
          "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Да не пускам нова тема.
            Някой има ли опит за шлайфане и полиране на стъклени фарове?
            Ето я системата.
            http://multimedia.3m.com/mws/mediawe...6EVs6E666666--

Коментар

Класика!
              Дай нещо по-просто. Например слагам един парцал на бормашината и някакви пасти?
              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Не, не става. Два проблема.
                От изсъхване и натискане локално се стапя. Резултата е нещо като драскотини, но много широки, и непрозрачни.
                Още по-тежкия е, че нарушаваш повърхността. Резултата е нещо като кератоконус - практическа слепота, въпреки че всички точки от роговицата са прозрачни. Картинката е неразбираемо крива. Вместо повърхност с някаква кривина и гладкост, се образуват фамилии лещи. Примерно като на старите стъкла със сложни картинки, но ориентирани както дойде. Разпределението на осветеността се нарушава, и хем ти не виждаш, хем заслепява който му падне.
                Такива неща се правят на извънредно точни полировалници с нарочна форма, ако става дума за кръгла оптика, или не се правят изобщо, ако става дума за лети пластмаси. Те просто се сменят. Или като палиатив, им се лепят гореописаните имерсионни листове фолио.
                Между другото, заради тая чалга и изчезнаха чистачките от фаровете. Единственото, което вършеше работа.

Коментар

Стефане,

И аз исках на тойотата да сменя външните пластмасови стъкла, но уви
                  вносителите на Тойота продават само цял фар, неокомплектован за скромната сума от 1645 лв необорудван, без крушки, стартер за ксенон.....
                  Пълни мошенници!
                  LZ1JJJ

Коментар

Моторите КТМ имат ужасни фарове. Моя обаче е от най-ужасните. Вместо напред свети назад в очите ми. Проблема идва от това, че отразяващото покритие, което май е някаква боя, е износено. Освен това пластмасовото стъкло отпред е матирано, но тук намерих потвърждение за метода с който да се реши това.
                    За възстановяването на рефлектора мисля да напръскам с някаква тъмна основа която да не пуска светлина от рефлектора и върху нея да напръскам с "никел" спрей. Има и вариант за облепване с огледално фолио, но повърхността е сферична и мисля, че няма да стане добре.
                    Някой има ли по-добра идея?

Рефлектора:
                    2010 CRF 250 R

Коментар

Малко не е по темата за фаровете с пластмасови стъкла, но тези тук твърдят, че се занимават с метализиране на рефлекторите на фарове срещу относително скромни суми. Пращаш фара и ти го връщат готов, отзивите по форумите гледам са доста възторжени... Аз лично не съм пробвал
                      What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

Коментар

Първоначално публикуван от swartalf Преглед на мнение
                        Малко не е по темата за фаровете с пластмасови стъкла, но тези тук твърдят, че се занимават с метализиране на рефлекторите на фарове срещу относително скромни суми. Пращаш фара и ти го връщат готов, отзивите по форумите гледам са доста възторжени... Аз лично не съм пробвал
                        Благодаря!
                        Това напълно отговаря на въпроса ми.
                        Спрея "никел" както и предполагах се оказа пълна измама, ама нали надеждата умира последна. Покритието което прави напомня сребърен феролит и нищо общо с лъскавата капачка
                        2010 CRF 250 R

Коментар

Рефлектора го пратих във вторник 12.01.2010г. в Стрелча до ЕвертЛак, като предварително се обадих на посочения GSM на Дора (не на стационарния телефон). Жената е много учтива и обяснява внимателно. Когато получиха пратката ми се обадиха и ми казаха колко струва, за да потвърдя че съм съгласен на тази цена. Питаха ме дали съм го почиствал с някакви препарати, а аз само го бях измил с вода. Явно не са виждали толкова калпав рефлектор
                          Като го получа ще пусна снимка тук.
                          2010 CRF 250 R

Коментар

А както каза с огледално фолио ще стане ли ?
                            Пиши каква цена ти е излязло след като ти го върнат .

Коментар

Много съм доволен от хората от ЕвертЛак. Още в петък ми се обадиха, че фара е готов и ми го пращат по куриер. Поисках с иконимична пратка до поискване да ми го пратят и затова днес си го получих. Отварям кутийката и ... УАУ. Повярвайте скоро не ми се е случвало да се учудя от нещо обаче това надмина очакванията ми. Браво!
                              Цялата "операция" включително доставките ми струваше 25лв. и 1 седмица време.
                              Снимки:

2010 CRF 250 R

Коментар

Първоначално публикуван от krumal Преглед на мнение
                                Проблема е, че след два месеца ще са същите. Фабрично горния слой е специално износоустойчиво покритие(което си премахнал) и фаровете много бързо ще се издерат и потъмнеят. Това (в България)се прави при продажба.
                                колега за да изкарат по дълго време аз ги лакирам с акрилен лак но си трябва добър бояджия

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X