Онзи ден си взех един Зилов компресор, на външен вид в доста плачевно състояние, и днес дойде време да го разглобя, и да го почистя, прегледам лагери, семеринги(тя е само една, де) бутални пръстени, клапани, почистване, и т.н. Знаете как е със старата техника.
Пръстените в буталата са здрави, само единият маслен беше леко позапекъл, но след напръскване със спрей за ръждиви болтове се раздвижи и сега е в кондиция.
Сдиният клапан в главата има някакви налепи, и не държи, но го накиснах тази нощ да стои в коресилин, дано да се оправи, иначе ще играе шкурката.
Лагерите са здрави, без забележими хлабини, цилиндрите нямат и следа от износване, буталните болтове също. От картера изтече гнусна течност, с консистенцията на нафта при минус 47,3 градуса
. При това с наличие на вода(компресора си седеше в един двор под дъжд и слънце). Но след почистване и измиване не забелязах да има някъде и петънце ръжда. Утре ще купя комплект гарнитури, и започвам сглобяването.
Та въпросът ми е-колко масло(и какво) трябва да му сипя?
При някои модели компресора се маже от системата на двигателя, но този е със тапа в долният край, може и да не е бил поставян на камион, в този случай трябва в картера да се налее някакво количество масло.
Мисля си за М10Д, или М16Д, някакво моторно, но няма как да измеря нивото. А с изчисления не става, та ако някой знае колко да си каже.
Бирата е от мен
Пръстените в буталата са здрави, само единият маслен беше леко позапекъл, но след напръскване със спрей за ръждиви болтове се раздвижи и сега е в кондиция.
Сдиният клапан в главата има някакви налепи, и не държи, но го накиснах тази нощ да стои в коресилин, дано да се оправи, иначе ще играе шкурката.
Лагерите са здрави, без забележими хлабини, цилиндрите нямат и следа от износване, буталните болтове също. От картера изтече гнусна течност, с консистенцията на нафта при минус 47,3 градуса
. При това с наличие на вода(компресора си седеше в един двор под дъжд и слънце). Но след почистване и измиване не забелязах да има някъде и петънце ръжда. Утре ще купя комплект гарнитури, и започвам сглобяването.Та въпросът ми е-колко масло(и какво) трябва да му сипя?
При някои модели компресора се маже от системата на двигателя, но този е със тапа в долният край, може и да не е бил поставян на камион, в този случай трябва в картера да се налее някакво количество масло.
Мисля си за М10Д, или М16Д, някакво моторно, но няма как да измеря нивото. А с изчисления не става, та ако някой знае колко да си каже.
Бирата е от мен

Коментар