Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чертане.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Абе ти кога настина та го прихвана, да не би като лепехме компресора?
    Уджас... Вземи едно кило ракия (ще я грееш), половин кило люти чюшки, кило чесън и засядаш с това пред компа. Е, и една щафета салам за закачка. Хапваш скилидка чесън, отхапваш половин чушле, сръбваш от ракийката и ако искаш си взимаш накрая саламче. Ако не помогне значи ще се мре
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Ще, ще. Сигурно е вече(((
      Не бе, после, в неделя през нощтта. Вчера, днеска, ужасна работа. Сигурното е само че е от компресора. Щото толкова време го мислих че като стана явно съм останал вече без секви сили. Като след всяка обикновенна грандиозна победа.
      Бе ти снимки направи ли? Сега е съвсем нечовешко. Кво нечовешко, неземно е. Така хората не могат, закуеам се копеуе!

Коментар

Е, ще го снимаме като го завиеш и го свържеш - да е по- истинско.
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Завит е бе! Още в събота! Иначе нямаше да се тръшна още в понеделник.
          Редим ти брато, тва не е човешка технология, тва хората не го могат! Само ние. Иначе от де да знам че е така.

Коментар

Мани, добре че не ме видя Мишо как тупкам във въздуха че щеше да ме бие през ръцете....
            Ама стана де.

Коментар

Скива ли? Хората могат квото могат. Само ние - квото си искаме. Така и стават технологичните пробиви))
              Сега известните части от Вселената нервно пушат в ъгъла. Само мене ме цепи черепа, ама така е то с гениите ... Ти кво правиш сега като и тебе те боли главата?

Коментар

Заспал съм вчера та сега чак виждам какво си писал. Апропо, изтеглил съм ти софтуера.

Коментар

Ако имаш път към къщи го пусни в пощенската кутия и да се чуем по телефона. Не съм сигурен че е много хубаво да се виждаме. Макар че вече явно го пречупи. Ма де да знам колко е заразно.
                  Или па да земете фотоапарата - и отдалече ...
                  Ти решаваш.

Коментар

Абе вие тоя аутокад за нищо го нямате .Освен мене и Стефан май всички други могат да работят с него.Доколкото съм чувал си е сложна работа,а пък вие си говорите за него все едно имейлче ще си пращате Недейте така,че се подтискам

Коментар

И аз ...
                      Че в него го има и съпромата. Айде, да кажем само базовият. Обаче това всъщност е наистина много. За мене човек който е интимен с такава програма е наистина много напреднал.

Коментар

Какво стана със Solid Works-a?
                        Имам работеща версия на 2006 (3 диска е, даже май 4 беше).

Само за инфо: представители за България са Дитра ( http://ditra.biz/ ), официален сайт www.solidworks.com )

Стефане, аз бих те посъветвал следното:
                        за твоите нужди (там тея пластини дето казваш) в момента идеална работа ще ти свърши каквото и да е програма общо взето, после експортиращ в подходящ формат и готово.
                        ОБАЧЕ според мен вземи се хвани сериозно с някоя CAD/CAM система, както Солид Воркс, както Solid Edge, както Аутодеск Инвертор примерно (има и много други разбира се) - това са все системи от средния ценови клас. CATIA вече е от високия ценови клас, наред също с ProEngineer, UniGrafix (ако така се пише) и т.н.

Аз лично ти препоръчвам Солид Воркса, защото общо взето обединява всичко най-добро от другите програми от тоя клас Освен това е и най-динамично развиващата се система от тоя род, също така е сочена и като най-производителна (като бързодействие) (каквото съм чел по сайтовете). Както и почти всички останали, също си има много голяма библиотека с разни готови детайли (болтове, гайки, шайби, профили и т.н. и т.н.), има модул за най-различни анализи, има и CAM модул, но той мисля се инсталираше отделно и по спомени се казваше СолидКам. Много удобен е и модула eDrawings - правиш си 3Д детайла (или сглобена единица направо), после с тоя иДроуингс го експортираш в ЕХЕ (изпълним) файл, и по този начин отсреща човека дори и да няма СолидВоркс може да разгледа въпросния 3Д модул, като това му се отваря във съответен Viewer, в който може да си завърта детайла накъдето си поиска, да измерва разни разстояния и т.н.

Изобщо не е трудно да се работи с него, даже е много лесно, особено от версия 2001 насам. Само за сравнение ще ти кажа, че аз като завърших висшето си образование (компютърна специалност) нямах нищо общо с тези неща, обаче така се случи, че започнах работа в една фирма, която се занимаваше с проектиране на разни машинни детайли и т.н. Първо ОТ ЗОР (защото ме натискаха) понаучих Аутокад, после ПАК ОТ ЗОР (поради същата причина като горе) понаучих и Solid Works, и двете до някакво ниво, клонящо към доста под средното общо взето, т.е. каквото ми трябва - всичко мога да си направя сам
                        В началото като започнах на Солид Воркс ми беше адски трудно, защото не бях виждал такова нещо изобщо никога - даже не знаех че първо трябва да се избере равнина, в която да се чертае. А иначе първия си 3D детайл направих на Solid Edge - една по-специална шайба, на която по зададен материал видях приблизителното тегло .
                        Обаче последните версии на Солид Воркса са доста по-улеснени за работа като цяло.
                        Малко се отклоних от темата, НО идеята ми беше, че ако сега като трябва да чертаеш "прости" детайли, се захванеш със Солид Воркса, после като дойде ред на сложните детайли (а и това време ще дойде), ще ти е лесно, защото вече ще си поусвоил Солид Воркса, като си правил вече такива по-елементарни детайлчета.
                        Въобще за в бъдеще нещата ще стават все по-автоматизирани и автоматизирани, така че ако смяташ да си добър конструктор за в бъдеще (не те познавам, не знам с какво се занимаваш, но с такова впечатление останах от прочетеното), то хващай някоя такава програма за врата и я научавай - проектираш, после на CNC машината за изработката на детайла и готово. А това с лазера (Rapid прототайпинг се казва) също е много хитро - можеш да си изработиш дори и най-сложния механизъм или детайл като прототип, да си го шкурнеш, после боядисаш и да стане като завършен модел все едно.
                        Особено полезно ако трябва да се покаже някакво готово изделие, като прототип само, т.е. да не е нужно да показваш как работи примерно и т.н. Макар че ние в предишната фирма сме правили модел на ъглошлайф, като всички корпусни детайли бяха изработени именно с Рапид прототайпинг, и ъглошлайфа си работеше иначе нормално.

Дано съм бил полезен поне малко!
                        Успех с Кад/Кам системите
                        Hristo Draganov
                        http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Ами свалил съм му я на Стефан, трябва само да се видим да му я дам. Ама по-рано от събота няма да стане.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra
                            Ами свалил съм му я на Стефан, трябва само да се видим да му я дам. Ама по-рано от събота няма да стане.
                            Колко диска е? То не че е от голямо значение де, дори и само първия диск ще му върши работа (на него е базовия модул) като за начало.
                            Hristo Draganov
                            http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Както се събере, повече от 2 гигабайта е.

Коментар

Квосу чудите, че "ги чаткаме"? Все пак сме инженери. Ама,който има време да пише по форуми, със сигурност има време да разчовърка някой CAD - ей така, за техническа култура. Иначе тези системи използват метода на крайните елементи за якостните изчислявания. За елементите от динамиката няма да говорим.

Стефане, вместо да се чудиш, хващай да го бориш. Само не знам каква ти е машината, но трябва да е нещо по-мощно иначе ще ти скъса нервите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X