Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чертане.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

А, за не много сложни детайли и асемблита с малко съставни елементи и на малко по-бавна машинка ще върви.
    Примерно моя на предната работа беше Атлон ХР 1800+ с 256 рам и видеокарта с 64МВ памет (май джи форс беше, не помня вече).
    Hristo Draganov
    http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

За чертане - Rhinoceros3
      Формотворец на коли

Коментар

Не съм сигурен дали тук е мястото, но мойе ли някой да ми каже има ли къде да се запиша на курс за CAD\CAM системи. И какъв сертификат или документ се получава?
        Танки грязи не боятся!

Коментар

Re: Чертане.

Зависи коя CAD програма искаш да научиш.За Autocad провери във ВИАС и МЕИ.

Коментар

Re: Чертане.

Оказа се че в ТУ София се провежда курс за солидуоркс и аз съм в играта
            Танки грязи не боятся!

Коментар

До: Чертане.

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
              Много удобен е и модула eDrawings - правиш си 3Д детайла (или сглобена единица направо), после с тоя иДроуингс го експортираш в ЕХЕ (изпълним) файл, и по този начин отсреща човека дори и да няма СолидВоркс може да разгледа въпросния 3Д модул, като това му се отваря във съответен Viewer, в който може да си завърта детайла накъдето си поиска, да измерва разни разстояния и т.н.
              Я обясни как се прави тоя номер.

Коментар

Ми като за начало трябва да имаш инсталиран Solid Works + eDrawings модул (обикновено инсталацията на Солид-а си го има идроуингс-а и си го инсталира автоматично). Аз за съжаление в момента нямам инсталиран Солид, затова ще карам по спомен. Накратко, правиш си асемблито (или детайла) в Солид-а, после някъде имаше бутонче за експорт към eDrawings, и май като го отвориш там може да го запишеш като ЕХЕ (не съм сигурен дали директно от Solid Works-а можеше да се прави ЕХЕ). После това ЕХЕ където и да го отвориш ще можеш да си го гледаш с eDrawings - абе аналогично е примерно на Power Point Viewer да кажем - записваш ехе-то и то освен асемблито вътре ти слага и съответния Viewer (в случая eDrawings). Отделно eDrawings е безплатен, а с него можеш да разгледаш доста видове (окъм разширение) файлове.
                Вече почти 4 години откакто не се занимавам с такива работи (пък и то допреди това беше на чисто любителско ниво), и съм позабравил доста работи

Ето ти и нагледен пример за това:

http://htftp.offroad-bulgaria.com/HD...an_Adaptor.rar

файла е към 2МВ, разархивираш и вътре е ЕХЕ-то. Стартирай го и ще останеш приятно изненадан

А детайла вътре аз съм го правил, не е нищо особено, НОООООО важното е, че е реализиран на практика - това е един преходник за вентилатора за процесора на компютъра ми, от 60 мм към 80 мм, даже и в момента съм с него.
                Последно редактирано от HD; 28-08-08, 21:56.
                Hristo Draganov
                http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

с какви харектеристики трябва да ми баде компютъра за да може да тръгне солидлоркс 2008 на него

Коментар

M Минимум: 1024MB RAM
                    За детайли (4) <200 features и сглобени единици с по-малко от 500 детайла.
                    Препоръчително: 2048MB RAM или повече.
                    За детайли (4) >200 features и сглобени единици с повече от 500 детайла.
                    Препоръчително: За много големи модели х64 процесор и x64 операционна система с 6GB RAM или повече. Препоръчва се виртуалната памет да бъде твърдо зададена 2х физическата.
                    Video Препоръчително:
                    Видеокарта с пълна OpenGL поддръжка и сертифициран драйвер. Препоръчителните драйвери могат да бъдат намерени на http://solidworks.com/pages/services...rdTesting.html CPU Intel® or AMD® processors. Други Мишка
                    DVD устройство
                    Microsoft Exel 2002, 2003, или 2007
                    Internet Explorer версия 6.x или по-висока
                    Adobe Acrobat версия 7.0.7 или по-висока
                    Мрежова
                    среда SolidWorks е тестван само с Microsoft's Windows Networking мрежова среда с или без наличие на Active Directory.
                    Препоръчваните операционни системи за мрежовите устройства за съхранение на SolidWorks файлове са описаните по-горе за SolidWorks плюс сървърните такива.
                    Novell мрежи и не-Windows базирани сървъри не са тествани и съответно препоръчителни.
                    Аз го подкарах и с 512 RAM, но като направя по-голям сборен обект и имах проблем. Сега ползвам 2007 и върви добре, но наистина някои инструмнти от 2008 ми липсват. Процесорът ми е Intel-ски на 2,3 - 2,7. Не помня точн. Видео - 128. Научих се да работя от едни видеотуториали на английски. Има доста и на руски. Представителят за българия е DITRA - http://www.ditra.biz. Организират някъкви курсове, но са 350 Евро - 5 дена за началното ниво.
                    Сега правя големи магии Занимавам се с COSMOSMotion модула за физични симулации. Мноо ме кефи да се занимавам с това и се надявам да си намеря такава работа. После ще почна и с CATIA. Тя работи и с по-малко RAM. Има големи възможности, но е доста по-различна. Та приятно CAD-ване Надявам се, че съм бил полезен!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X