Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Идеи за снаждане на скъсан болт?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Идеи за снаждане на скъсан болт?

И такаа, днес ми беше един доста интересен ден. Първоначално тръгнах с ВХ-а към едни ситроенски майстори намиращи се на многозначително кръстената улица "Райска градина", където ситуацията е меко казано... впечатляваща - в смисъл, там САМО 4х4 може да мине, и то ако не е паркетник. Естествено аз запретнах крачолите на ВХ-а, ама още по-естествено закъсах и-и-и...така лекинко почти на корем легнах - пропаднах зверски в един от многото трапове там. Хиляди благодарности на пича с джипа от форума, който ме измъкна - разбрах, че е от форума благодарение на лепенката, даже ми каза и ника си, ама го забравих... Ениуей, ако искате да си тествате джипката - там е мястото! Ама побързайте, че ще се стопи снега

По отношение на първоначалната работа я докарахме до финалната права - заварихме (всъщност аз само гледах) болта с аргон и стана чудно, само дето при обратното поставяне и лееекото натягане той разбира се пак се скъса. Минахме на план Б - разпробиване, резба, шпилка. Тоз вариант се оказа доста читав, като гледам май детайла ще надживее колата

Та така, съжалявам за малко длъжкия пост, а още повече съжалявам, че днес не си носех фотоапарата с мен...

Остава само да попием малко бири с Ковача (Андрей) като финал на добре свършената от него работа - за мен ще е удоволствие (туй не го казвам проформа, верно ми е интересно покрай него )
    What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

Коментар

До: Идеи за снаждане на скъсан болт?

Първоначално публикуван от swartalf Преглед на мнение
      @ковача - благодаря много, утре ще ти драсна, че от този комп не мога

@stariat - става дума за Citroen BX, двигателя е 1,9 астматичен, опа, атмосферен дизел Не знам дали се използват еднакви помпи, но твърде вероятно ако и твоята е Lucas/Roto-Diesel частите да са еднакви. А и да пиеш много няма да е проблем

Ето снимка на "баш" чаркът от моята помпа - с червените стрелки съм отбелязал къде се е скъсал болта, вижда се и малко от "течният метал" на Бизон с който се опитах да го залепя онзи ден. Интересното е, че докато вкъщи беше супер здраво, след като го изнесох на студа на -5 само го чукнах леко с кутрето и залепената част просто си падна... Та с две думи - течният метал на Бизон не става за такива цели

Сега се сетих, че всъщност всякаква заварка би трябвало да стане, тъй като всъщност там няма нужда от резба - заварката просто ще се запили за да влезе в отвора на лоста, ще се наставят малко шайби за да се "прескочи" мястото без резба и тогава ще се навие гайката - на болта отгоре остава достатъчно резба за целта.
      Разпробиване и снаждане на нова шпилка мисля че ще ти върши работа.
      Последно редактирано от cveti; 02-03-09, 20:47. Причина: Моля, пишете на кирилица!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X