Обява

Свий
Няма добавени обяви.

5 пъти по-икономичен елдвигател

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: 5 пъти по-икономичен елдвигател

Песимисти.
    Аз ще си купя такава моторетка и ще монтирам в колата на мястото на стартера. Вместо да се набутвам за акумулатор, ще паля с 2 - 3 батерийки AAA.
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
      Песимисти.
      Аз ще си купя такава моторетка и ще монтирам в колата на мястото на стартера. Вместо да се набутвам за акумулатор, ще паля с 2 - 3 батерийки AAA.
      Ти мАни майтапа, ама батерии с никви размери, май имаше. Носеха се такива слухове. Питай Стефан. Той беше споменал.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Ти мАни майтапа, ама батерии с никви размери, май имаше. Носеха се такива слухове. Питай Стефан. Той беше споменал.
        Аз пък ще спомена богинята-майка по повод батерийките.

Сегашните могат да се свият 2-4 пъти теоретично. После какво правим с електронволтите и кои атоми ги издържат?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Аз пък ще спомена богинята-майка по повод батерийките.

Сегашните могат да се свият 2-4 пъти теоретично. После какво правим с електронволтите и кои атоми ги издържат?
          Съгласен. Ако се ползват същите технологии.

Представи си например Li-Ion батерия, с капацитета на автомобилен акумулатор. Май към момента ще е някъде 2 пъти по-малка.

Сега тия 2 пъти ги свий още 4 пъти. Аз съм навит да имам 8 пъти по-малък акумулатор, а ти?
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Съгласен. Ако се ползват същите технологии.

Представи си например Li-Ion батерия, с капацитета на автомобилен акумулатор. Май към момента ще е някъде 2 пъти по-малка.

Сега тия 2 пъти ги свий още 4 пъти. Аз съм навит да имам 8 пъти по-малък акумулатор, а ти?
            Аз не. Ако става дума за стартерния. Прекалено опасно. Иначе, и сега може да се направи примерно 2 пъти по-малък. Само обещай да не катастрофираш.

Иначе, точно литиевите са почти на теоретичната граница на специфичния капацитет. Малко по-натам е Стената.

Проблемите на батериите в момента са материалите. Литий няма за цяла автомобилна индустрия, иначе колите вече щеше да ги има - технологията е зряла, а параметрите стигат. Натриево-серните ги отсвириха нанякъде, но пък и те стават само за градски транспорт (работят само горещи). Има и други възможности, някъде някой ги мисли.

Коментар

...Прекалено опасно....
              Сега е опасно. Ама, технологиите малко по малко се развиват, макар и често да им се пречи.

Иначе, и днешен оловен акумулатор може да гръмне съвсем прилично. Ама се случва рядко.

За мен една достойна цел ще е да може да се съхрани количеството енергия на резервоар бензин, в що-годе същия обям. Няма да е скоро, ама не ми се струва и невъзможно. Теоретично не съм подготвен по въпроса.

Коментар

на бензиновият резервоар номерът в живота е въздуха, който той не носи, и пушека, който също не носи. Не е честно да го сравняваш с батериите, които носят двата реагента и техните продукти. Същия фокус се опитват да предъвкват и горивните клетки.

Там пък други ядове - кислородът във въздуха е малко. Значи трябва да го продухваме през клетките, а не просто да го помпаме в тях. Значи клетката трябва да работи горе-долу с околната температура. Значи катализаторът на кислородния електрод трябва да е доста активен (разбирай сложен). Ама пък не бива да се трови от нещата във въздуха. Нито да се затлачва с прах. Нито пък той самият да мърля въздуха с гадости. Другият яд са горивата и техните електроди, там проблемите са малко по-управляеми. Но не и решени. Обещавам, че с наличните горива няма да става, ще трябва да се прави технология и инфраструктура за нови.

Единственото лошо нещо на нанотехнологиите, засега, е че ги няма. Практически.

А да се съхрани енергията на бензиновия резервоар в същия обем с двата реагента, даже и теоретично е трудно. На бензина всъщност кислородът му носи повече от истината.

Коментар

Сега е опасно. Ама, технологиите малко по малко се развиват, макар и често да им се пречи.

Иначе, и днешен оловен акумулатор може да гръмне съвсем прилично. Ама се случва рядко.

За мен една достойна цел ще е да може да се съхрани количеството енергия на резервоар бензин, в що-годе същия обям. Няма да е скоро, ама не ми се струва и невъзможно. Теоретично не съм подготвен по въпроса.
                  Според мен освен обема, трябва да се включи и масата на тоя обем. Каква беше там връзката между енергия и маса...Разбира се, има различни енергии, но ние май си говорим по-скоро за химичната.
                  Даже има теории, че двете са едно и също нещо. Във вселената имало само едно нещо - енергията и нейните форми, като материята например. Всяко масивно тяло е поле.

Коментар

Първоначално публикуван от solenoid Преглед на мнение
                    Според мен освен обема, трябва да се включи и масата на тоя обем. Каква беше там връзката между енергия и маса...Разбира се, има различни енергии, но ние май си говорим по-скоро за химичната.
                    Даже има теории, че двете са едно и също нещо. Във вселената имало само едно нещо - енергията и нейните форми, като материята например. Всяко масивно тяло е поле.
                    Това е лесно - трябва ти черна дупчица (но малка). Тя излъчва фотони, ти и хвърляш каквото имаш, като внимаваш да не стане прекалено малка (ще гръмне) или прекалено голяма (ще те глътне). За домашно - как да я задържим в реактор, който не е на орбита.

Коментар

Това е лесно - трябва ти черна дупчица (но малка). Тя излъчва фотони, ти и хвърляш каквото имаш, като внимаваш да не стане прекалено малка (ще гръмне) или прекалено голяма (ще те глътне). За домашно - как да я задържим в реактор, който не е на орбита.
                      Ъхъ, пише го в темата за колайдерите, ей там ------------>

Коментар

Аха, нито много малка, нито много голяма. Това плаче за една "ламбда сонда", която да следи размера на дупчицата, и оттам едно ЕКУ да инжектира нужното количество материя. Може и океанска вода, може и по плътни работи или пясък от Сахара Оттам и обратна връзка ще трябва да има - колко фотона са се излъчили при колко инжектирана материя. И задължително детонационен датчик Обаче това с фотоните ще спре да бъде точно, ако дупчицата стане яма и не ще да ги пуска. Затова ще опънеме един канап в близост и ако вземе да се отклонява от вертикалата много, спираме тунждата.

Коментар

Първоначално публикуван от solenoid Преглед на мнение
                          Аха, нито много малка, нито много голяма. Това плаче за една "ламбда сонда", която да следи размера на дупчицата, и оттам едно ЕКУ да инжектира нужното количество материя. Може и океанска вода, може и по плътни работи или пясък от Сахара Оттам и обратна връзка ще трябва да има - колко фотона са се излъчили при колко инжектирана материя. И задължително детонационен датчик Обаче това с фотоните ще спре да бъде точно, ако дупчицата стане яма и не ще да ги пуска. Затова ще опънеме един канап в близост и ако вземе да се отклонява от вертикалата много, спираме тунждата.
                          Няма да стане с ламбда сондата. Тромава е. А и като я нагрееме, ще изкриви системата - ще излъчва фотони в инфрачервеня спектър.

Коментар

Няма да стане с ламбда сондата. Тромава е. А и като я нагрееме, ще изкриви системата - ще излъчва фотони в инфрачервеня спектър.
                            Е, тя ще е специална, де. Нема да е БОШ, а от НАСА нагоре. После , ако ще да излъчва "фотони" и в ренгеновия спектър и нагоре.
                            Ама ние какво ще ги правим тия фотони после. Ние слънчевите не сме уловили, та ще идем да гоним дивото. А сетих се, тази двуличница светлината се държи като вятър и може да върти турбини от тънък станиол.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X