Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Студенти създадоха хибрид с разход 0,7 л/100 км

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Студенти създадоха хибрид с разход 0,7 л/100 км

Първоначално публикуван от feikot Преглед на мнение
    Може да се създаде с 0.7 литра разход,даже и по малко, работя по въпроса,зависи само да си доусъвършенствам проекта.Тогава ще видим, просто идеята е вече двигателя с вътрешно горене да е помощен.До пролетта ще съм изработил първия прототип.Вярно гаражно произведен,но ефективен, и за мен да си остане да не се разчуе за него, ще му се радвам с кеф
    С 0.7 литра на 100 км. казваш... А с колко килограма въглища? И с колко вата ток
    Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
      С 0.7 литра на 100 км. казваш... А с колко килограма въглища? И с колко вата ток
      Или с колко квадрата платно...?Колко души въртят педалите?
      П.П.:като гледам раздела в който е публикувана темата,даже е 4х4....
      Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от polsport Преглед на мнение
        Браво на тези момчета. Наистина много умен народ сме.
        това е доказано , но винаги ще има такива дето ще казва, НО ,,,,,,,,, няма да има НО , само ако си роден в дрега държава

П,П, браво на момчетата умни Българи
        sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
          Или с колко квадрата платно...? П.П.:като гледам раздела в който е публикувана темата,даже е 4х4....
          Това трябва да се види. Джип с платна! Върхът на оффроуд гъзарията
          Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
          Колко души въртят педалите?
          Абе там вече се мери в галони, и горивото не е от бензиностанцията, а от питиепродавницата...

Коментар

Абе Вие обаче обичате да сте стари мърморковци с най-добри чувства,нека видим пък тогава да се подиграваме з платна и за цигани на педали поживьом по видим ако се казваше така , а ако има някой изявен майстор,ако иска може да удари едно рамо
            Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
            feikot@abv.bg
            Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Абе Вие обаче обичате да сте стари мърморковци с най-добри чувства,нека видим пък тогава да се подиграваме з платна и за цигани на педали поживьом по видим ако се казваше така , а ако има някой изявен майстор,ако иска може да удари едно рамо
              Абе ние си се майтапиме само. А имаче ти пожелавам успех. И рамо не знам да ли ше сложиме, но ни бива по други слагания

Коментар

Може да се създаде с 0.7 литра разход,даже и по малко, работя по въпроса,зависи само да си доусъвършенствам проекта.Тогава ще видим, просто идеята е вече двигателя с вътрешно горене да е помощен.До пролетта ще съм изработил първия прототип.Вярно гаражно произведен,но ефективен, и за мен да си остане да не се разчуе за него, ще му се радвам с кеф
                Защо искате да откриете топлата вода????????Тя вече е открита,от 1-2 години хората вече си карат на вода!!!Правих експеримент с фронтерката и да ви кажа има голям вфект,естествено на това не се дава гласност защото знете ли на колко държави ще се срине икономиката.Така,че да запазим тишина по въпроса!!!Има достатъчно материали в интернет където можеш да си направиш гориво от вода ето и един жокер но ако не сте запознат по добре не го правете в домашни условия,защото само малко количество разцепи бутилка от 1,5л вода
                http://www.youtube.com/watch?v=Ft3iPxaegho
                Последно редактирано от Marin Stoyanov; 10-01-09, 10:56.
                OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Първоначално публикуван от MARINHAKER Преглед на мнение
                  Защо искате да откриете топлата вода????????Тя вече е открита,от 1-2 години хората вече си карат на вода!!!Правих експеримент с фронтерката и да ви кажа има голям вфект,естествено на това не се дава гласност защото знете ли на колко държави ще се срине икономиката.Така,че да запазим тишина по въпроса!!!Има достатъчно материали в интернет където можеш да си направиш гориво от вода ето и един жокер но ако не сте запознат по добре не го правете в домашни условия,защото само малко количество разцепи бутилка от 1,5л вода
                  http://www.youtube.com/watch?v=Ft3iPxaegho
                  Хм, тоз линк дет' си го дал показва как с електричество се произвежда водород от вода. Ама електричеството от акумулатор ли се взима?

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
                    Абе ние си се майтапиме само. А имаче ти пожелавам успех. И рамо не знам да ли ше сложиме, но ни бива по други слагания
                    Бива, но не забравяй че си прасе ( в часност на подписа ), аз питах за някой машинно грамотен.Проекта не е със водород или със плутоний или със ядрен реактор,напълно безобидна със 0 вредни емисии.Сега е малко студенo и съм замразил проекта
                    Последно редактирано от feikot; 10-01-09, 11:35.
                    Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
                    feikot@abv.bg
                    Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Първоначално публикуван от petrof Преглед на мнение
                      Хм, тоз линк дет' си го дал показва как с електричество се произвежда водород от вода. Ама електричеството от акумулатор ли се взима?
                      Това не е водород,напрежението е от акумулатора 12в.Има достатъчно материал така,че спирам да пиша да не спамим темата.А за студентите пак повтарям то е измислено отдавна!!
                      OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Абе, някой ми я метна тая тема, ама не знам какво да я правя. След малко някой ще напише нещо за Пантон, Браунов газ или таблетки и ще хвана гумата през червената мъгла на справедливия модераторски гняв...

Коментар

Аз се чудя, след като съвременния ДВГ е с КПД да кажем 30%, и много малките и добри образци харчат по 5 на 100, как се постига разход от 0.7 л/100 км. Изобщо във 0.7 литра бензин предполагам(не плутоний) има ли толкова химична енергия, че да премести поне 500 кила кола на равно на 100 км разстояние ? Или и тука цепим молекулата на две и ползваме тъмната материя ?

Коментар

Първоначално публикуван от solenoid Преглед на мнение
                            Аз се чудя, след като съвременния ДВГ е с КПД да кажем 30%, и много малките и добри образци харчат по 5 на 100, как се постига разход от 0.7 л/100 км. Изобщо във 0.7 литра бензин предполагам(не плутоний) има ли толкова химична енергия, че да премести поне 500 кила кола на равно на 100 км разстояние ? Или и тука цепим молекулата на две и ползваме тъмната материя ?
                            Сега трябва да се обърнеш към хората с колайдерите. А иначе Golbin е пообяснил малко за какво става на въпрос!

Коментар

Първоначално публикуван от solenoid Преглед на мнение
                              Всъщност, за самото преместване енергия не трябва изобщо. ВСИЧКАТА енергия от двигателя отива за разбутване на въздуха и размесване на греста в лагерите. Ако случайно изкачиш някой наклон, после все едно слизаш долу и крайният резултат е пак нула.

В 0.7 литра бензин има достатъчно енергия за всякакво хоризонтално преместване. Трябва само да си намериш хубави лагери, равен път, твърди колела и да не бързаш много - съпротивлението на въздуха е досадно квадратично от скоростта.

Мотопеди с разход 1/100 и сега съществуват, почти съм убеден че и 0.7/100 можеш да изкараш, ако не бързаш.

Шеловското състезание е доста разчупено като регламент - някои участници ползват, освен ДВГ, слънчеви колектори и педали, задвижвани от водача, а контролното време не е никак кратко.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Всъщност, за самото преместване енергия не трябва изобщо. ВСИЧКАТА енергия от двигателя отива за разбутване на въздуха и размесване на греста в лагерите. Ако случайно изкачиш някой наклон, после все едно слизаш долу и крайният резултат е пак нула.
                                На теория е така, но на практика - не. Ако приемем, че изкачването и последващото спускане са с еднаква дължина и наклон, това не означава, че при спускането ще спестиш толкова енергия, колкото е изразходвана за изкачването. Нужната за изкачването енергия е пряко зависима от теглото и наклона (с увеличаването им нараства неимоверно много), докато при спускането пестенето е почти едно и също (при по-тежко возило ще имаш съвсем малко по-дълъг свободен ход по последващия равен участък, породен от инерцията при спускането, но това е почти никакво спестяване). Освен това, не бива да забравяме, че изкачването задължително ще отнеме повече време от спускането след това, така че няма как двете да се компенсират едно друго. Ето прост пример - изкачваш наклон от 10 градуса, дълъг 100 метра, после следва същото спускане. При изкачването с пестелив маломощен двигател харчиш, да речем, около 100-200% повече енергия, отколкото при движение по равен път (тоест 200-300% разход). При спускането, ако изключиш двигателя, пестиш 100% разход + 10-20 метра инерция (тоест 110-120% пестене). Ако си само на ДВГ, това е грубата сметка. Ако си на електрическо задвижване и имаш система за презареждане на батериите при спускане, то тогава ел. двигателите действат като динамо, НО и като спирачка, намаляваща скоростта ти при спускане и съответно съкращаваща разстоянието, което изминаваш по инерция след 100-те метра спускане. Обаче, самото зареждане през тези 100 метра спускане в никакъв случай не може да ти осигуряи равна енергия за изкачване на същото разстояние - при днешните технологии най-много да спечелиш 0.1-1%. Грубо сметнато, накрая и при двата варианта на задвижване си в загуба на най-малко 80%. Добре, обаче (ееех, винаги има едно "обаче") след спускането и съответната инерция имаме спад на скоростта, която изисква допълнително ускорение, до постигането нанормалната скорост. Дори и ако след спускането отново пуснем двигателя в момент, когато скоростта ни на движение се намали до нормалната скорост по равен път, това също изяжда няколко % от пестенето, тъй като практически "режем" част от разстоянието, изминато по инерция до крайно спиране на спускащото се возило (да речем, от 10-20 метра инерция, се възползваме само от половината). Откъдето и да се мъчим да ги "изстискаме" тези липсващи проценти, загубени при изкачването, истината е, че си има загуби от механично триене на частите на задвиждането и на гумите с пътната настилка, преодоляване на тегло, борба с въздушно съпротивление. Като добавим и това, че на практика почти е изключено да имаме толкова идеални условия на пътуване (все идеално гладки и прави пътища с еднакъв наклон на изкачване и спускане) и завой при изкачване ще озисква повече енергия, докато от своя страна подобно спускане при завой ще изисква намаляване на скоростта ни (един вид, още по-малка инерция след спускането; още по-слабо презареждане на батериите, ако се движим с електроенергия). Допълнителната мощност, нужна заизкачването, дори съм я писал твърде оптимисточно с тези 100-200% - който е карал колело по такъв наклон, отлично знае, че нужните усилия определено са доста повече. При движение в градски услоявия пък, с непрестанните спирания и нужда от бързи потегляния след светофарите, разходът съвсем ще се развихри, ако се движим с подобно експериментално маломощно "икономично" возило за 1 човек.
                                Последно редактирано от SOR4; 11-01-09, 12:22.
                                Формотворец на коли

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X