Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мощен ел мотор на 12V ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мощен ел мотор на 12V ?

Трамваят (достатъчно стар модел) има най-общо две групи мотори (или два мотора), от двете страни на трамвая. Ръчката, с която ватманът управлява тягата, има примерно 10 дискретни степени, разделени на 2 групи - серийни степени и паралелни степени. В серийната група степени двата мотора са свързани последователно, а токът се пуска през различни съпротивления. В най-високата степен (която на таблото е означена като "серия") моторите са свързани последователно към контактната мрежа, без съпротивления. По-нагоре са паралелните степени, като най-високата (без съпротивление, паралелно към контактната мрежа) е означена като "паралел". Не питай колко е ефективен трамваят извън "серия" и "паралел", само погледни над съпротивленията му каква мараня се издига. В по-нови модели ситуацията е същата, но вместо резистори има тиристорни регулатори. "серийната" и "паралелната" група степени (или области на регулиране, защото може да няма степени) си остават. Както и табелката "движи се на серия" в началото на гората от пл. Журналист нагоре.

Ако вземаш завоите с някоя паралелна степен, възниква "циркулираща мощност" - точно както при завой с блокиран диф. Моторите греят, харчи се ток, а машината не върви.

Коментар

А, хубава тема, само като за моя въпрос, дето ме тормози от бая време, искам да си направя лебедчица, редуктора го имам, но ел.мотор, нямам, я кажете от какво или какъв мотор, по възможност малък, да взема, че хем стартера си тежи та и мястото е ограничено, аз си мислех за стартер, но е голям и трябва да му мисля охлаждане с перка от друг ел.мотор?Но пък няма да ми се налага да слагам по голям акумулатор. Питах във Гладиатора, ама 1 000 лева за мотор, няма да дам
      За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
      Honda Dominator 650
      088ЧЧ93979-->Борис
      0878956Ч38-->Борис

Коментар

За правена лебедка по лесно и ефтино е хидравликата.Е че цапа е друг въпроса.Но е в пъти по добра от електрическата.Която иска силни акумулатори и е пълен боклук-

Коментар

Лебедките обикновено са стартерни мотори.

Хидравликата в лебедката е хубаво нещо, докато не потрябва да направиш нещо с нея на изгаснал двигател.

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
            А, хубава тема, само като за моя въпрос, дето ме тормози от бая време, искам да си направя лебедчица, редуктора го имам, но ел.мотор, нямам, я кажете от какво или какъв мотор, по възможност малък, да взема, че хем стартера си тежи та и мястото е ограничено, аз си мислех за стартер, но е голям и трябва да му мисля охлаждане с перка от друг ел.мотор?Но пък няма да ми се налага да слагам по голям акумулатор. Питах във Гладиатора, ама 1 000 лева за мотор, няма да дам
            Не става със стартер, пробвал съм.
            Последно редактирано от Ясен; 17-11-10, 14:26. Причина: крясъци
            Никога нема да мине модата на сръбската музика,сливовата ракия и пъстръвата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X