Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за изчукване ....на ламарините на кола:)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Въпрос за изчукване ....на ламарините на кола

По всичко изглежда че добри в тия неща са SPITZNAGEL- германски, професионалени, произвеждат такива неща от 1978.
    Това на снимката е към $ 850.00. Made in China. На линка долу има от такива до газарски от по $ 5000.00. Успех.

http://www.dentfix.com/listCategorie..._&_Accessories

Ооопс, чак сега го видях. Някои са китайски, някои са на 110V, има немски и на 220V. Разгледай ги внимателно!
    Последно редактирано от NIKSD; 12-02-09, 06:16.
    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение

По всичко изглежда че добри в тия неща са SPITZNAGEL- германски, професионалени, произвеждат такива неща от 1978.
      Това на снимката е към $ 850.00. Made in China. На линка долу има от такива до газарски от по $ 5000.00. Успех.

http://www.dentfix.com/listCategorie..._&_Accessories

Ооопс, чак сега го видях. Някои са китайски, някои са на 110V, има немски и на 220V. Разгледай ги внимателно!

Аз от ток не разбирам, ама що ми се струва, че това може да се направи от обикновен електрожен и един як контактор?
      За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
        Аз от ток не разбирам, ама що ми се струва, че това може да се направи от обикновен електрожен и един як контактор?
        Разбира се че може. Не е нужен голям контактор. Управлението е в първичната намотка. Просто трябва прецизно, регулируемо реле за време- 0.1 до 2-3 секунди.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
          Разбира се че може. Не е нужен голям контактор. Управлението е в първичната намотка. Просто трябва прецизно, регулируемо реле за време- 0.1 до 2-3 секунди.
          Инструмента който показах по нагоре няма реле за време, там допираш върха към ламарината, натискаш спусъка и сам преценяш колко да го задържиш.Предполагам няма да е трудно да се направи някакъв прекъсвач с мощно реле, което да се включва със спусъка.
          DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Първоначално публикуван от PACH Преглед на мнение
            Инструмента който показах по нагоре няма реле за време, там допираш върха към ламарината, натискаш спусъка и сам преценяш колко да го задържиш.Предполагам няма да е трудно да се направи някакъв прекъсвач с мощно реле, което да се включва със спусъка.
            Да, но с реле за време е много по-лесно. След 2-3 проби караш без да мислиш много.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
              Да, но с реле за време е много по-лесно. След 2-3 проби караш без да мислиш много.
              Проблема е че за различна дебелина на ламарината ти трябва различно време, освен това не навсякъде ламарината е еднакво здрава, има участъци където е работила ръжда и са изтънени има и здрави...За мен ръчният контрол си остава най-предпочитан.

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                Айде и тука да се обадя, нали е за изчукване. Колега, линка, които си дал/;http://www.tptools.com/p/516,97_Delu...-Weld-Kit.html /е за стартер кит - начално ниво. Това по принцип са много слаби инструменти, стават ако имаш малък проблем да си го купиш за да не даваш пари по майстори. В линка, които намерих има още два, като най долния е двойно по скъп от началния модел. Ако ще си даваш парите дай двойно и поне има шанс да става за нещо. Така като ги гледам всичките са на ниво гаражен самодеец. Може и да е ОК, не знам ти колко и как ще го ползваш. Сега търся професионално да го видим то колко струва.

http://www.toolmancentral.com/Auto_B...339-pg4512.htm
                Мерси за инфото. Този инструмент го знам от колеги, които са работили с него в Щатите. Май и ти си от тях Това което аз знам е, че е предишен модел и по- опростен от този който даваш ти. На този пистолет целта му е да залепи 2мм нитче. Мисля си, че колкото и да е калпав ще върши чудесна работа, та дори и ежедневно. Но в крайна сметка аз не съм го ползвал и за това събирам информация.Има инструменти с които не трябва да се прави компромис, но ако и това ще върши работа, е по добре за да не се налага крайното оскъпяване за работата Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от motoneti Преглед на мнение
                  Мерси за инфото. Този инструмент го знам от колеги, които са работили с него в Щатите. Май и ти си от тях Това което аз знам е, че е предишен модел и по- опростен от този който даваш ти. На този пистолет целта му е да залепи 2мм нитче. Мисля си, че колкото и да е калпав ще върши чудесна работа, та дори и ежедневно. Но в крайна сметка аз не съм го ползвал и за това събирам информация.Има инструменти с които не трябва да се прави компромис, но ако и това ще върши работа, е по добре за да не се налага крайното оскъпяване за работата Поздрави!
                  Никога не съм ползвал такова нещо. Аз работря това от аватара . Гледал съм ги по майсторите тука и доста ги ползват. Много зависи какво искаш от инструмента. За 200 кинта си заслужава да се пробва, но ако е един В 123 мерцедес или една Волга....
                  https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Аз работя с спотер на Prima Italy купих го за 3200лв и съм много доволен от него

Коментар

А този спотер, пали ли боята от вътрешната страна на детайла, който дърпаш? Мисля си, че ако е така и трябва да се разтапицират врати, няма да вкарвам пари в тази машинка и ще продължавам да бачкам по стария метод с телоподаващото и обратния чук.

Коментар

Първоначално публикуван от Филип Георгиев Преглед на мнение
                        А този спотер, пали ли боята от вътрешната страна на детайла, който дърпаш? Мисля си, че ако е така и трябва да се разтапицират врати, няма да вкарвам пари в тази машинка и ще продължавам да бачкам по стария метод с телоподаващото и обратния чук.
                        Като се замисля едва ли твоя начин е по-щадящ боята
                        Утре ще погледна вратата на буса отвътре и ще ти кажа дали е засегната боята.

Коментар

Със сигурност не щади боята заварката с телоподаващото. На моите пациенти им давам 6м гаранция и затова обработвам и от вътре детайла, който съм заварявал. Не си ме разбрал. Имах предвид, че ако и спотера нарушава вътрешната страна на детайла тогава малко се обезмисля даването на пари за него- според мен. Поздрави!

Коментар

Ами не съм на това мнение.Да спотера не щади боята от вътре обаче с него се работи много по прецизно много по бързо и много по лесно освен това има и много други функций залепва винтчетата топи останали връхчета от работа с него (понякога остават) няма нужда да се разтапецирва детайла спотера просто прави една лека точка отвътре нито се пали нито нищо.

Коментар

От: Въпрос за изчукване ....на ламарините на кола

Темата е малко стара, но и аз да се включа. Ние работим със спотер може би вече 5-6г. Купихме го от евромаркет за около 2000лв мисля. С времето и труда, които ни е спестил си е изкарал парите хиляди пъти до сега. Нашият освен реле за време, има и за настройване, колко дебела е ламарината, която заваряш. Важно според мен, а по-горе никъде не се спомена е че повечето спотери имат функцията за точкова заварка, което е супер удобно при подмяна на някои детайли. Просо се взема допълнителна приставка, но не помня тя колко пари беше.
                              Прикачени файлове
                              Последно редактирано от Ivo Georgiev; 18-02-11, 13:10. Причина: Допълнение
                              Иво Георгиев
                              Gworkshop

Коментар

От: До: Въпрос за изчукване ....на ламарините на кола

Колега , CELETTE сами по себеси не произвеждат заваръчна техника,но предлагат такава която е със хомологация ,за това цените са толкова страшни.Ако се поинтересуваш ще намериш много прилични машинки на достъпна цена.Едно предложение от мен е спотер на фирмата GYS техните монофазни спотери струват около 850лв. пълния комплект......
                                Последно редактирано от teneketo; 19-02-11, 12:13.
                                It's too bad that everyone who has a solution on everything is at home commenting on the internet.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X